Προκήρυξη € 82.000,00 σε δήμο για γάλα για το προσωπικό του! Ω ναι, σίγουρα υπάρχει Μνημόνιο!


του Στρατή Μαζίδη

Η ενασχόληση με τα τοπικά κοινά μόνο ένα όφελος μπορεί να έχει. Αποτελεί μια μικρογραφία της χώρας και των παθογενειών της. Από κει και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι πίκρες.

Έτσι μέσα από την ομάδα του agiaparaskevi-guide.gr διαπιστώσαμε μια σειρά δαπανών άλλες μάλιστα λόγω υπάρχοντος νόμου, άλλες όχι, που η πλειοψηφία πιθανώς να αγνοεί και που μόνο προκλητικές και ύποπτες ακούγονται στο ευρύ κοινό το οποίο στενάζει κάτω από τις περικοπές, τα δυσβάστακτα μετρα, την αυξανόμενη εγκληματικότητα και την ανεργία.

Έτσι λοιπόν ο δήμος Αγίας Παρασκευής Αττικής προκήρυξε διαγωνισμό ύψους € 82.100,00 για την προμήθεια γάλακτος για το προσωπικό του. Όπως προέκυψε από τη συζήτηση με μέλη και αναγνώστες, υπάρχει σχετικός νόμος (!) πράγμα που σημαίνει πως αντίστοιχες ή και μεγαλύτερες δαπάνες γίνονται και σε άλλους δήμους. Για κάνετε μερικά σενάρια εργασίας και λίγους πολλαπλασιασμούς να δείτε τι νούμερα θα βγουν. Και μάλιστα την ίδια στιγμή κυκλοφορούν πληροφορίες πως τα γάλατα παραμένουν αδιάθετα σε δημοτικές αποθήκες. Το δε παράδοξο για έναν απλό πολίτη όπως εγώ είναι ότι από τη μια προκηρύσσεις και λες προϋπολογίζω το ποσό των € 82.000,00 και από την άλλη ότι η χαμηλότερη προσφορά μπορεί να ανέρχεται στο 5% του πόσου. Δεν ξέρω γιατί, αλλά αυτό το μεγάλο άνοιγμα από 82.000,00 στα 4.100,00 μόνο φυσιολογικό δε φαντάζει.

Στο ίδιο μήκος κύματος -και εδώ δεν φανταζόμαστε να υπάρχει κάποιος υποχρεωτικός νόμος- ο ίδιος δήμος δαπανά € 11.808,00 το χρόνο για τον καθαρισμό των τζαμιών του δημαρχείου, ήτοι € 1.000,00 το μήνα. Ποσό υπερβολικό και σκοπός όχι απαραίτητος. Άλλωστε στα δημαρχεία πάμε για δουλειά, όχι για απόλαυση της θέας κι επομένως τρεις καθαρισμοί το χρόνο να είναι αρκετοί.

Επίσης δαπανώνται € 10.000,00 για δεξίωση σε ανοικτή πλατεία επ’ονόματι της Αγίας Παρασκευής όταν με συγκεκριμένες προτάσεις μπορούσε να διοργανωθεί με πολύ λιγότερα χρήματα.

Η τρόικα άραγε τι λέει για όλα αυτά; Η κυβέρνηση της νοικοκυροσύνης γιατί δεν καταργεί ορισμένους περίεργους νόμους και δε θεσπίζει κάποιους άλλους περιοριστικούς;

Ω ναι, σίγουρα υπάρχει Μνημόνιο. Για μας τα κορόιδα!

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.