Ζητείται Μακάριος!…


Μακαριώτατε

Τώρα τελευταία έχετε γίνει ο μαϊντανός της επικαιρότητας. Και, όπως συμβαίνει, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, άλλοι σας χειροκροτούν και άλλοι σας αποδοκιμάζουν.

Σε ομιλία σας, λένε, στη γιορτή του αγίου Παντελεήμονα, συστήσατε στο λαό υπομονή. Και έγινε, όπως ήταν επόμενο, το «σώσε»…

Γιατί, Μακαριώτατε, η υπομονή δεν τρώγεται. Και κυρίως δεν «τρώγεται», όταν τη συνιστούν άνθρωποι χορτάτοι: Όπως οι δεσποτάδες, οι πολιτικοί και κάποιοι φασιστολογούντες, παραχορτασμένοι δημοσιογράφοι…

Τι υπομονή, Μακαριώτατε, να κάμει αυτός, που δεν έχει εργασία και δεν έχει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη του και βλέπει την οικογένειά του να πεινά και να υποφέρει!

Κάποιοι σας συγκρίνουν με τους ιεράρχες του ’21. Και λένε ότι εκείνοι δεν συνιστούσαν στο λαό υπομονή, αλλά έκαμαν επανάσταση.

Και βρίσκουν ότι κάποιοι από σας εκεί ψηλά «μας υπονομεύετε»…

Κάποιοι άλλοι σας συγκρίνουν με το μακαρίτη το Χριστόδουλο. Και λένε ότι, από τη μέρα του θανάτου του Χριστόδουλου, η εκκλησία είναι ουσιαστικά ακέφαλη.

Βέβαια και ο Χριστόδουλος ήταν, σε τελική ανάλυση, ένας πολιτικάντης. Γιατί τίποτε δεν έκαμε απ’ τα όσα είχε υποσχεθεί, όταν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ είχαν κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας.

Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο Χριστόδουλος είχε φωνή. Φωνή, που, φρόντισαν να εξαφανίσουν εκείνοι, που σχεδίαζαν να φέρουν τη χώρα στο σημερινό της κατάντημα.

Γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, και τον δολοφόνησαν. Γιατί, προφανώς, φοβόντουσαν μήπως μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Αλλά τη θύελλα, που προκάλεσε η περί υπομονής ομιλία σας, φροντίσατε να την κατευνάσετε με άλλη σας ομιλία, με την οποία στραφήκατε εναντίον των ευρωπαίων τοκογλύφων.

Για την οποία και κάποιοι έσπευσαν να σας επαινέσουν. Και βέβαια τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να διατυμπανίσουν το γεγονός ποικιλοτρόπως…

Αλλά μπαίνει το ερώτημα:

Γιατί τόσο όψιμα και καθυστερημένα ανακαλύψατε τους τοκογλύφους;

Μπορεί ο ίδιος να μην είχατε την οξυδέρκεια να το αντιληφθείτε. Αλλά δεν ακούσατε τίποτε;

Όταν εδώ και τρία, περίπου, χρόνια, όχι μόνο πάμπολλοι ειδήμονες, αλλά και η συντριπτική πλειονότητα του λαού, δεν σταμάτησαν να καταγγέλλουν, σε όλους τους τόνους, την δολοφονική επιδρομή των τοκογλύφων εναντίον μας!…

Και το άλλο θέμα είναι το γιατί ξεχάσατε τους ντόπιους συνεργάτες τους;

Τους εφιάλτες, οι οποίοι υπηρέτησαν και υπηρετούν τα εγκληματικά συμφέροντα των τοκογλύφων.

Αφού, χωρίς τον προδοτικό οίστρο τους και τις Κερκόπορτες, που άνοιξαν, τίποτε δεν θα μπορούσαν να κάμουν οι τοκογλύφοι….

Μακαριώτατε

Οι αληθινοί ηγέτες-και μάλιστα οι εκκλησιαστικοί- δεν τρέχουν πίσω από τα γεγονότα ούτε λένε μισές αλήθειες.

Όπως εσείς τώρα επιχειρείτε να κάνετε. Προβλέπουν και ποδηγετούν το λαό. Και μένουν πιστοί και αμετακίνητοι στο εθνικό και πατριωτικό χρέος τους, έναντι πάσης θυσίας.

Βέβαια-θα πούνε κάποιοι- δεν βλέπετε τα όσα κάνει η Εκκλησία με το φιλανθρωπικό της έργο, για χάρη του δεινοπαθούντος λαού!

Αλλά κάποιοι άλλοι θα μας πούνε ότι το έργο αυτό στηρίζεται στις προσφορές και πάλι του λαού.

Ενώ έργο της εκκλησιαστικής ηγεσίας είναι, πριν απ’ την ελεημοσύνη να παλέψει για τη δικαιοσύνη.

Αν θέλετε, λέει ο Χριστός, να λύσετε όλα σας τα προβλήματα και να έχετε έναν κόσμο παρόμοιο με τη βασιλεία του Θεού, πρωταρχικό σας έργο είναι ν’ αγωνιστείτε για τη δικαιοσύνη.

Όμως οι αγώνες στοιχίζουν! Και κάποτε πολύ ακριβά. Τη στιγμή, που η τωρινή εκκλησιαστική ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να διακινδυνεύσει τα προνόμιά της.

Και κάποιοι, μάλιστα, όχι μόνο δεν διακινδυνεύουν, αλλά και συμπαρίστανται στο καθεστώς της τοκογλυφίας και της προδοσίας.

Ει μήπως δεν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιοι «ευλαβέστατοι» αρχιερείς και ιερείς έδωσαν γραμμή στο ποίμνιό τους, στις παρελθούσες εκλογές, να μας φορτώσουν και πάλι στο σβέρκο τα επιβλαβέστατα για την πατρίδα και το έθνος κολεγιόπαιδα της Μπίλντεμπεργκ!

Βέβαια υπάρχουν και οι εξαιρέσεις:

Όπως ο Σιατίστης Παύλος, ο Πειραιώς Σεραφείμ, ο Γλυφάδας Παύλος, ο Μεσογαίας Νικόλαος. Και κάποιοι, ενδεχομένως, άλλοι. Οι οποίοι και βλέπουν και προβλέπουν και φωνάζουν.

Αλλά, δυστυχώς, δεν έχουν τα ηνία της Εκκλησίας στα χέρια τους.

Οπότε το βάρος της τεράστιας ευθύνης, Μακαριώτατε, γυρίζει και πάλι σε σας. Που είστε αναγκασμένος να επιλέξετε ανάμεσα στους πατριώτες και τους προδότες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους ανθέλληνες. Έστω και τόσο καθυστερημένα…

Το 1987, όταν το κράτος απειλούσε να πάρει τη, λεγόμενη, εκκλησιαστική περιουσία πραγματοποιήσατε πανελλήνιο συλλαλητήριο. Τώρα, που ολάκερη η πατρίδα και το έθνος διατρέχουν τον έσχατο κίνδυνο, γιατί δεν κηρύσσετε πανελλήνια πανστρατιά, με σκοπό την ανατροπή της καταστροφικής αθλιότητας.

Ο Ελληνικός λαός περιμένει από σας να εγκαταλείψετε την μακαριότητά σας. Και, αντί για διακοσμητικός Μακαριώτατος να γίνετε εθνικός ηγέτης σαν τον Κύπρου Μακάριο.

Κι, αν η ηλικία σας δεν σας το επιτρέπει, παραιτηθείτε και προωθείστε τον καταλληλότερο.

Οι χλιαρότητες δεν κατευνάζουν την πίκρα και την οδύνη του λαού. Αντίθετα μάλιστα, πέρα απ’ τη δίκαιη οργή του και την ιερή του αγανάκτηση, προκαλούν και την ολοένα διογκούμενη ναυτία του.

παπα-Ηλίας

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

4 ἀπαντήσεις στὸ Ζητείται Μακάριος!…

 1. Ὁ/ἡ ΝΙΚΟΣ γράφει:

  Διαφωνώ για το ζητειται Μακάριος. Αν εγραφες ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ίσως συμφωνούσαμε. Για αυτό τον φύγανε ενωρις. Ξεραν τι κάνανε

  Μοῦ ἀρέσει

  • Ὁ/ἡ john γράφει:

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!!!!!! ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ, ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΣ!!!!! Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΤΥΧΑΙΟ?????? ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!!!!!!!

   Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ ΑΝΔΡΕΑΣ γράφει:

  Ο Μακαριος δυστυχως ειναι μια διφορουμενη προσωπικοτητα. Πιθανως να εκανε και καλο στην Κυπρο αλλα ενα ειναι σιγουρο, οτι εκανε και κακο. Αλλωστε δεν πρεπει να ξεχνουμε την φραση που ειπε ο Γεωργιος Παπανδρεου, ο παππους του σημερινου ανεκδιηγητου ΓΑΠ, για τον Μακαριο ” Μακαριωτατε αλλα συμφωνουμε και αλλα πρατετε”. Ετσι νομιζω οτι ενας νεος Μακαριος για την Ελλαδα οπως και ο νυν Ιερωνυμος ειναι αν οχι καταστροφικοι τουλαχιστον αχρηστοι. Υπαρχουν Ιεραρχες και ιερεις, που στεκονται στο υψος των περιστασεων, δυστυχως ομως ειναι λιγοι. Ευχομαι απο αυτους τους ολιγους να ξεπηδησει ενα καλυτερο αυριο. Οσον αφορα για τον Μακαριστο Χριστοδουλο ηταν οντως ενας αξιος Ιεραρχης αλλα δυστυχως τα χρονια που ηταν επικεφαλης της Ελληνικης Εκκλησιας ηταν πολυ λιγα. Δεν θελω να πιστεψω οτι η ξαφνικη ασθενεια του που τον οδηγησε στον θανατο ηταν προκατασκευασμενη αλλα και δεν το αποκλειω.

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ papailias γράφει:

  Είναι φυσικό, σχετικά με τις διακεκριμένες προσώπικότητες να υπάρχουν αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και απόψεις.

  Προσωπικά πιστεπεύω ότι ο Μακάριος ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία. Πολύ ανώτερη απ’ τους ελλαδικούς πολιτικούς, οι οποίοι, όπως φαίνεται τον υπονόμευαν. Πάντοτε δεμένοι στο άρμα του δυτικού ανθελληνικού προσανατολισμού.

  Και ασφαλώς προδόθηκε βάναυσα αυτός και η Κύπρος απ’ τους άφρονες χουντικούς.

  Το αν έκαμε κακό, κάτω από τις συνθήκες, στις οποίες τον ενέπλεξαν, είναι θέμα, που ειλικρινά υπερβαίνει τις δικές μου γνωστικές, σχετικά με το θέμα αυτό, πρπϋποθέσεις…

  Ο Χριστόδουλος ήταν, κατά τη γνώμη μου, ο Ανδρέας της Εκκλησίας. Είχε ικανότητες, αλλά δεν πρόσφερε ανάλογα με τις ικανότητές του. Σχετικά με το μικρό διάστημα της αρχιεπισκοπικής του θητείας.

  Σχετικά με το αν πέθανε φυσιολογικά ή δολοφονήθηκε; Τα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν, κατά τη διάρκαια της αρχιεπισκοπικής του θητείας-και προπάντων τα τωρινά-συνηγορούν υπέρ της δεύτερης άποψης.

  Όλα τα σημερινά καθέρματα-εσωτερικού και εξωτερικού-δεν θα ‘θελαν να υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος, που να αρθρώνει αξιόπιστο και δυναμικό λόγο.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.