Λόγω βλακείας ή συνομωσίας ή συνδυασμού των δύο!


Ατλαντίδα, Ιθάκη, τάφος Μ. Αλεξάνδρου, παλάτι Μενελάου… Γιατί δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη; Έλα μου ντε!
Όσο κάποιοι επιμένουν και η κυρία Μ. Θέρμου μεταφέρει στο Βήμα (5 Αυγούστου 2012)τόσο θα επιμένουμε κι εμείς διότι ο εμφανής οικονομικός πόλεμος διεξάγεται αφανώς εδώ και χρόνια στον πολιτισμό!

από την ανασκαφή του ανακτόρου του Μενελάου στην Πελλάνα

Ο τάφος του Μ. Αλεξάνδρου έχει βρεθεί και γι’ αυτό στάματησαν την ανασκαφή, το παλάτι του Μενελάου επίσης βρέθηκε στην Πελλάνα και σταμάτησαν τις εργασίες προχωρόντας και σε κατάχωση, για την Ιθάκη υπάρχουν στοιχεία που κρύβονται επιμελώς αναδεικνύοντας το “ανάστημα” των υπεύθυνων αρχαιολόγων και άλλων, όσο για την Ατλαντίδα πάμε τόσο πίσω στο χρόνο κι είναι τέτοιες οι γεωλογικές και γεωδαιτικές αλλαγές που δικαιολογείται να μην έχει εντοπισθεί ακόμη. Εκείνο που είναι αδικαιολόγητο είναι ν’ αγνοούν ότι η ονομασία Ατλαντίς συνδέεται με τον αστεριμό του Άτλαντα ή Βοώτη, τον άξονα τ’ ουρανού, τις Ατλαντίδες ή Εσπερίδες, 7 Πλειάδες και 7 Υάδες και τον Ατλαντικό Ωκεανό. Δεν είναι δυνατόν να τα τσουβαλιάζουμε όλα μέσα σε 2500 χρόνια!
Το μυστήριο του σήματος του Περικλή και όχι μόνο, το λύνει εύκολα η κατασκευή του ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και όσα έχει υποστεί το κλεινόν άστυ από την εποχή της Βαυαροκρατίας μέχρι σήμερα.
Όσο για το μυστήριο  του Δίσκου της Φαιστού… είναι σίγουρο ότι δεν θα λυθεί όσο απλοποιούν τη γλώσσα και εμμένουν με πείσμα στην Ινδοευρωπαϊκή ή Ινδογερμανική θεωρία και τα συναφή!
Κάθε άλλη από τη δική τους άποψη, όσο σοβαρή και με αδιάσειστα στοιχεία κι αν είναι, στα παλιά τους τα παπούτσια, γελοιοποιείται και καταδιώκεται!
Όλα αυτά βέβαια δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζουν παρά μόνο όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο, παρακολουθούν και έχουν μεγάλη ή μικρότερη πρόσβαση στις έρευνες και στην ανάλογη πληροφόρηση, η οποία… δεν είναι για τους πολλούς!!!!
Το θέμα μου δεν είναι πια όλοι αυτοί, πολιτικοί, καθηγητάδες και όσοι κατέχουν έδρες και εξέδρες, το ν’ ασχολούμαστε μαζί τους έγινε βαρετό και καθόλου χρήσιμο, καταλάβαμε, δεν χρειάζεται άλλο… Είναι σαν το Σχέδιο Ανάν, αν διάβαζες τις τρεις πρώτες παραγράφους δεν χρειαζόταν άλλο, ήταν τόσο απαράδεχτες που δεν είχε νόημα η συνέχεια.
Το θέμα μου είναι η παραπληροφόρηση των πολιτών και από αυτούς κυρίως εκείνοι που χρόνια τώρα δεν βλέπουν, δεν ακούν και δεν γνωρίζουν παρά μόνο ότι τους λένε “επισήμως”. Όλοι εκείνοι που δεν νοιάζονται παρά μόνο για το ΕΓΩ τους (αυτό τα λέει όλα για να μην επαναλαμβανόμαστε)!
Έτσι κυλά ο χρόνος δίχως τίποτα ν’ αλλάζει και “εκείνοι” κάνουν τη δουλειά τους σε όλα τα επίπεδα.
Μοιρολάτρης δεν είμαι αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι είναι ανάγκη το πικρό ποτήρι να πιούμε άσπρο πάτο για να δούμε αστράκια… κι ύστερα φως!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.