Δένδιας: Απολύτως προσωρινή η κατάσταση στη Θράκη


Συνάντηση με φορείς της Θράκης είχε ο υπουργός υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι «ζήτημα εθνικής επιβίωσης».

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει με αφορμή τη μεταφορά μεταναστών σε σχολές αστυφυλάκων της Ξάνθης και της Κομοτηνής.

Ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε τους φορείς ότι η υπάρχουσα κατάσταση είναι προσωρινή και πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά του υπουργείου να καταργήσει τις αστυνομικές σχολές.

«Οι Αστυνομικές σχολές», τόνισε, «αποτελούν νομική και πραγματική περιουσία της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν είμαι εγώ αυτός o οποίος θα τις στερήσει από αυτήν».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας παρακάλεσε για την «ολόθερμη στήριξη» των εκπροσώπων των φορέων της Θράκης και της τοπικής αυτοδιοίκησης «στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός φαινόμενου που απειλεί να τινάξει τη χώρα στον αέρα» και απευθύνθηκε μάλιστα στον πατριωτισμό τους και στο απλό ένστικτο επιβίωσης του Ελληνα πολίτη.

Τέλος, σκιαγράφησε τις προτεραιότητες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι θα υπάρξει φύλαξη και στεγανοποίηση του Έβρου.

Δένδιας: Η χώρα δέχεται εισβολή

Δραματική έκκληση στην ελληνική κοινωνία, και στις τοπικές κοινωνίες ειδικότερα, για συνεργασία με την πολιτεία για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού απηύθυνε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας, κάνοντας μάλιστα λόγο για εισβολή άνευ προηγουμένου.

«Η χώρα χάνεται• από την κάθοδο των Δωριέων, 4000 χρόνια πριν, ουδέποτε η χώρα δεν δέχθηκε τόσο μεγάλης έκτασης εισβολή (…) πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας και του κράτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχόλιο ιστολογίου: Σεβόμενοι την σοβαρότητα και την βαρύτητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Δένδια πως δεν υπάρχει τίποτε μονιμότερο εκ του προσωρινού. Ευελπιστούμε, φυσικά, πως θα είναι συνεπής στις δηλώσεις του, όμως θεωρούμε καθήκον μας να του υπενθυμίσουμε πως ιδιαίτερα στην Θράκη θα πρέπει να αυξηθούν (και όχι να μειωθούν) οι παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι προτιμότερο να κλείσουν σχολές της Αστυνομίας σε περιοχές που δεν θεωρούνται ως άκρως ευαίσθητες εθνικά, παρά να φύγουν τέτοιες σχολές από την Θράκη. Μάλιστα, θεωρούμε πως η παρεχόμενη εκπαίδευση στις συγκεκριμένες (υπό κατάργηση, σύμφωνα με τις εξελίξεις) σχολές Αστυνομίας στην Θράκη, θα πρέπει να εμπεριέχει και στρατιωτικού τύπου χαρακτηριστικά. Με κάθε ειλικρίνεια, αλλά και με πάσα επιφύλαξη, αναμένουμε τις εξελίξεις για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών στην Θράκη. Ευελπιστούμε πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας θα τιμήσει τον λόγο του και θα είναι συνεπής με όσα δήλωσε σήμερα. Αλλά, τονίζουμε πως, δεν θα είναι έκπληξη -για εμάς- εάν υπάρξει πολιτική ασυνέπεια λόγων και έργων, με την πρόφαση δυσάρεστων οικονομικών εξελίξεων στην χώρα. Από προφάσεις χορτάσαμε. Περιμένουμε έργα και συνέπεια…

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Δένδιας: Απολύτως προσωρινή η κατάσταση στη Θράκη

  1. Ὁ/ἡ ΑΝΔΡΕΑΣ γράφει:

    Οταν θα μπουνε μεσα οι λαθρομεταναστες στις σχολες της Αστυνομιας και διαλυσουν τα παντα ποιος θα πληρωσει τον λογαριασμο; Ενω υπαρχουν πολλα Στρατοπεδα κενα γιατι δεν χρησιμοποιουν αυτα αλλα τα υπαρχοντα κτιρια της Αστυνομιας. Και οπως λεμε στην Ελλαδα “ουδεν μονιμοτερον του προσωρινου”. Ειδωμεν.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ DP γράφει:

    ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ? ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΒΡΙΑ

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.