“Νομιμότητα”, ένας ευφημισμός για την άγρια καταστολή


thumb

Από το Μαρικάκι

Αν ο Σαμαράς δεν έχει κανένα νομιμοποιητικό στοιχείο στα χέρια του για να κυβερνήσει, αφού έταξε «επαναδιαπραγμάτευση» και διάφορα άλλα τα οποία με το που ξημέρωσε η επομένη των εκλογών παραδόθηκαν στην αιώνια λήθη, τι του μένει; Να κοντρολάρει την κατάσταση, έστω δια της βίας, μέχρι να γίνουν οι «δουλειές» που είναι να γίνουν και να δοθεί το σήμα απ’ έξω για την επόμενη φάση, όποια κι αν είναι αυτή.

Το πολυφορεμένο δόγμα «εφαρμογή της νομιμότητας» είναι το όπλο γι αυτή τη δουλειά και βεβαίως δεν πρόκειται για μια υπόθεση που αφορά ίσα και όμοια όλους τους πολίτες της χώρας αλλά τις διάφορες κοινωνικές ομάδες που επισήμως ή ατύπως αποτελούν το βασικό κορμό μιας οργανωμένης Πολιτείας και αποφασίζουν να αντιδράσουν στην επιβολή αυταρχικών αποφάσεων και αυθαιρεσιών.  Εν ολίγοις η «εφαρμογή της νομιμότητας» δεν αφορά τους πάσης φύσεως εν ενεργεία νταβατζήδες (εσωτερικού – εξωτερικού) και υψηλά ιστάμενους κατεργαραίους που  αλωνίζουν και «ασελγούν» πάνω στο πτώμα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας, με εξαίρεση κάποιους «ξεθυμασμένους» και για αυτό «εξιλαστήριους» Άκηδες.

Η «εφαρμογή της νομιμότητας», ή καλύτερα της επίφασης της νομιμότητας, γίνεται πράξη σε όσους στέκονται εμπόδιο σε διάφορες «νόμιμες» ή ημινόμιμες βαρβαρότητες ή στον γνωστό «αποδιοπομπαίο τράγο», τους μετανάστες.

Μετά την Χαλυβουργία και πριν ολοκληρωθεί η «επιχείρηση – σκούπα»  κατά των μεταναστών μια τέτοια εστία ξέσπασε και στις Σκουριές Χαλκιδικής όπου αναζωπυρώθηκε το μέτωπο μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην λειτουργία των ορυχείων χρυσού, λόγω των σοβαρών περιβαλλοντικών, οικονομικών, και κοινωνικών επιπτώσεων που θα επιφέρουν.

Η Πολιτεία έστειλε τα ΜΑΤ προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα της εταιρείας και συγκεκριμένα της εργασίες υλοτόμησης στο δάσος Κάκαβος προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εξόρυξης. Και έλουσε στα δακρυγόνα τους πολίτες που βγήκαν στο βουνό για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη, καθώς θεωρούν ότι στρέφεται άμεσα εναντίον τους κι επιπλέον παραγνωρίζει το γεγονός ότι εκκρεμεί  η οριστική απόφαση του ΣτΕ επί της αίτησης ακύρωσης της «επένδυσης» από την πλευρά των κατοίκων και των φορέων που αντιδρούν.

Εκτός όμως από τα γνώριμα στους Αθηναίους χημικά, οι κάτοικοι είχαν την «τύχη» να δοκιμάσουν και το καινούριο φρούτο καταστολής, τις πλαστικές σφαίρες!

Για το φρεσκάρισμα της μνήμης, να θυμίσουμε ότιόπως πριν λίγες εβδομάδες έγραφε το www.topontiki.gr η Κομισιόν αποφάσισε την παραπομπή της χώρας στο Ευρωδικαστήριο για παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς την Ελληνικός Χρυσός (συμφερόντων και Μπόμπολα)  που το κράτος όφειλε να εισπράξει πίσω και δεν το έκανε, ενώ γενικότερα όλη η υπόθεση της μεταβίβαση. Εν ολίγοις το κράτος προστατεύει μια εταιρεία που το έχει ζημιώσει οικονομικά!

Κάπως έτσι, σιγά σιγά χτίζεται το όργιο καταστολής που ετοιμάζεται για τις κοινωνικές αντιδράσεις και εκρήξεις οι οποίες αναμένονται λόγω των απολύσεων που θα επιφέρουν οι καταγρήσεις –συγχωνεύσεις φορέων του Δημοσίου, οι ιδιωτικοποιήσεις και η γενικότερη οικονομικο – κοινωνική εξαθλίωση ευρύτατων τμημάτων της κοινωνίας μετά τον Αύγουστο.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.