Γερμανία: Όλο και περισσότεροι πολιτικοί συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Γερμανίας στη νέα βαθύτερη Ευρωπαϊκή Ένωση


Η ιδέα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για βαθύτερη ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στους κόλπους της γερμανικής κυβέρνησης, εν όψει και της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το συγκεκριμένο θέμα.
Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρώην υπουργός Οικονομίας Rainer Burderle και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ελεύθερων Δημοκρατών, δήλωσε την Παρασκευή ότι η Γερμανία “μπορεί να φτάσει στο σημείο όπου ένα δημοψήσισμα για την Ευρώπη θα είναι αναγκαίο“.
O Horst Seehofer, επικεφαλής του CDU ανέφερε ότι οι Γερμανοί πολίτες πρέπει να έχουν λόγο στις μεγάλες αποφάσεις για την Ευρώπη, λέγοντς ότι το μπλοκ των 27 δεν μπορεί να παραμείνει “ένα σχέδιο των ελίτ”. 
Την άποψη ότι ένα δημοψήφισμα μπορεί να απαραίτητο, έχει εκφράσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Παρόλο που είναι δύσκολο να διεξαχθεί άμεσα κάποιο δημοψήφισμα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Γερμανοί υποστηρίζουν την ιδέα και η προετοιμασία για την διεξαγωγή του μπορεί να αποτελέσει κομβικό ζήτημα στην καμπάνια των κομμάτων για τις βουλευτικές εκλογές του 2013.
Υπέρ της ιδέας του δημοψηφίσματος τάχθηκε την περασμένη εβδομάδα και ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Sigmar Gabriel.

euro2day.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.