Focus: Θέλουμε να αφήσουμε την Ελλάδα στους Ρώσους;


Το γερμανικό περιοδικό FOCUS έρχεται τώρα να προβληματιστεί αν η Γερμανία πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να πέσει στην αγκαλιά της Ρωσίας. Το 84% των Γερμανών βλέπουν πως η κρίση του ευρώ είναι μπροστά, το 76% των Γερμανών βλέπει πως η διάλυση του ευρώ θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί από την Γερμανική οικονομία και το 64% των Γερμανών πιστεύουν πως το ευρώ θα αντέξει την κρίση και τελικά θα επιβιώσει.

Αλλά τότε έρχεται το ερώτημα του κατά πόσο πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στην ζώνη του Ευρώ;

Σε αυτή την ερώτηση το 65% των Γερμανών απαντούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να βγει από το ευρώ. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να διασφαλίσει πως η έξοδος της Ελλάδος θα τερματίσει και την κρίση στην ευρωζώνη δηλ. κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι πιο οικονομική λύση η έξοδος από την παραμονή της στην ζώνη του ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας! Αν και μπορεί να ακούγεται παράξενο. Η γεωστρατηγική της σημασία δεν πρέπει να υποτιμηθεί διότι αν η Ελλάδα εγκαταλειφθεί από την Ευρώπη θα χαλαρώσουν και οι δεσμοί της με το ΝΑΤΟ και η χώρα θα έχει ανάγκη από ένα αξιόπιστο εταίρο που στην προκειμένη περίπτωση θα είναι η Ρωσία.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την κρίση της Συρίας οι Ρώσοι θα αναζητήσουν μια εναλλακτική λύση για ναυτική βάση στην Μεσόγειο, έτσι θα μπορούσαν να παρέχουν φθηνά δάνεια με αντάλλαγμα λιμάνια.
Η αύξηση της επιρροής της Ρωσίας στην ΝΑ Ευρώπη είναι αυτό ακριβός που φοβούνται οι Αμερικανοί και γι’ αυτό τον λόγο ο Barack Obama πιέζει να βρεθεί στην κρίση του Ευρώ.

Αυτό είναι και το διαπραγματευτικό χαρτί που παίζει τώρα η Κύπρος.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Focus: Θέλουμε να αφήσουμε την Ελλάδα στους Ρώσους;

 1. Ὁ/ἡ Ζηδρος γράφει:

  Αν είχαμε ηγέτες και η συμπεριφορά των ψηφοφόρων δεν ήταν μορφή αγέλης θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.Σαράντα χρόνια ΜΠΑΤΣΟΚ ΝΔ και εσχάτως ΣΥΡΙΖΑ το μεταλαγμένο
  ΜΠΑΤΣΟΚ.
  Είναι και η ιδεολογία…..η αριστερή με τις δεξιές τσέπες.

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ polmarkarch γράφει:

  Και ξαφνικά μας ξαναθυμήθηκαν ….Το γερμανικό περιοδικό FOCUS έρχεται τώρα να προβληματιστεί αν η Γερμανία πρέπει να αφήσει την Ελλάδα στην …………………..ησυχία της.

  Πρόκειται για τον καπιταλισμό της στυγνής τοκογλυφίας.
  Η Ελλάδα που βρίσκεται στη μέγγενη του ΔΝΤ της Παγκοσμιοποίησης της Φτώχειας της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της αλληλεγύης της Ευρωζώνης.

  ¨”Παιδιά του γερμανικού “φόκους” τον τελευταίο καιρό ασελγείτε συνεχώς και βαναύσως σε βάρος της Θεάς Αφροδίτης, η οποία ειναι ενα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Ελληνικού λαού., επι του οποίου πατινάρετε …
  μεθυσμένα
  καρικατουρίστικα και
  παλιανθρωπίστικα.
  Σουλατσάρετε απο τη μια άκρη μέχρη την άλλη της Ελληνικής Ιστορίας με Ες – Εσ (ε) τζήδικη μανία….
  Παιδιά του γερμανικού “φόκους” παρουσιάσατε την Αφροδίτη εξευτελίζοντας την ίδια και πιστεύοντας πως έτσι την γκρεμίζετε και απο την ιστορικότητα της, με δάκτυλο-δείκτη σκληρής πρόκλησης.
  Τής καρφώσατε δάκτυλο που ποτέ δεν ειχε, αλλά πράξατε έτσι γιατί θεωρήσατε πως παπαροποιώντας αυτό το δάκτυλο, θα μπορούσατε ενδεχομένως να ικανοποιήσετε δικές σας φαντασιώσεις: αν ετσι ειναι …βοήθεια σας και χωρίς πόνο.
  Οι πολιτικο – κυβερνητικοί χαμηλοτάβανοι κάθε χώρας…. οι ντόπιες δηλαδή φιλιππινέζες της πολιτικής και σε συνεργασία με τους εγχώριους τραπεζίτες .. ( που …βέβαια σε μεγάλο ποσοστό ελέγχονται απο τους μεγάλους – απο τους πολυεθνικούς τραπεζικούς νταβατζήδες ), σκορπάνε δανεικά ακόμη και σε μικροεισοδηματίες για την αγορά ……………
  στέγης και
  πανάκριβων αυτοκινήτων…και οχι μόνο μοίραζαν άνεια για σκάφη
  δάνεια για καγιέν
  εορτοδάνεια
  δάνεια για διακοπές
  δάνεια για λαμαρίνες
  δάνεια για γκόμενες
  δάνεια για προφυλακτικά
  και πάει λέγοντας…………………………

  Ξεπούλησαν μόνο για τη μίζα τους τους και μόνο για να κρατάνε συνέχεια χρεωμένο τον Ελληνικό λαό …Του έφαγαν τα λαμόγια σημαντικά εθνικά και και κοινωνικά περιουσιακά στοιχεία του, τα οποία οφείλουν να του τα επιστρέψουν πρίν απο το φουντάρισμα τους μεσοπέλαγα.

  Η Ελλάδα πατρίδα ….θα πρέπει το συντομότερο να φύγει απο τη ζώνη του Ευρώ, για το λόγο που το νόμισμα αυτής της ζώνης έχει μετατραπεί σε εργαλείο νέο-αποικιοκρατικής κυριαρχίας…..

  Αποσπάσματα απο το βιβλ. ……. Σημειώσεις Ι ( τετραδίου ) του φίλου μου Ανδρέα Δαλδάκη

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.