Στην εφεδρεία μετά από εξετάσεις


Στην εφεδρεία μετά από εξετάσειςΣαράντα πέντε χιλιάδες εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν βγει στην εφεδρεία μέχρι το 2015.

Αξιολόγηση με διενέργεια εξετάσεων μελετά η κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας κλειδί τη διαδικασία αυτή για την επιλογή του προσωπικού του Δημοσίου που θα υπαχθεί στην εργασιακή εφεδρεία σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”.

Τα σενάρια για την εξεύρεση των 15.000 εφέδρων ως το τέλος του έτους και συνολικά 40.000 – 45.000 μέχρι το 2015 προκειμένου να συμπληρωθεί μαζί με τις συνταξιοδοτήσεις ο αριθμός των 150.000 αποχωρήσεων από το Δημόσιο, βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να μην εφαρμοστεί και αυτή τη φορά με οριζόντια κριτήρια η εφεδρεία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται το ενδεχόμενο διενέργειας μιας ηλεκτρονικής εξέτασης πολλαπλών επιλογών προκειμένου να αναδειχθούν οι ικανότεροι από το προσωπικό που χρειάζονται για τη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών. “Δεν έχουμε σαφή περιγράμματα θέσεων και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να μετρήσουμε την απόδοση των υπαλλήλων” σχολιάζουν στελέχη του Δημοσίου, επισημαίνοντας πως για τον λόγο αυτόν αναζητείται κάποιος άλλος αντικειμενικός και μετρήσιμος τρόπος για την αξιολόγηση, που θα ληφθεί υπόψη παράλληλα με άλλα προσόντα όπως για παράδειγμα εκπαιδευτικά, ξένες γλώσσες και εμπειρία.

Σημειώνεται ότι δεν θα προβλέπονται εξετάσεις για τους υπαλλήλους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι θα κριθούν βάσει της προϋπηρεσίας και κοινωνικών κριτηρίων.

newsbomb.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.