Τα 11,5 δις του Στουρνάρα θα κλείσουν πολλά σπίτια βουλευτών


Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όλες οι αποφάσεις πρέπει να περάσουν

από την Βουλή. Η πρόσφατη εμπειρία έδειξε  ότι περίπου 200 βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ αλλά και άλλοι, δεν εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές επειδή ψήφισαν το Μνημόνιο – και τα σχετικά- εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα δια σύρθηκαν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο  στις τοπικές κοινωνίες τους και πανελλαδικά.

Ακόμη λόγο του εκλογικού νόμου την πλήρωσαν κυρίως βουλευτές της επαρχίας και όχι τα δοκάρια της Αθήνας και της διαπλοκής και οι εκλεκτοί των ΜΜΕ.  Την πλήρωσαν τα “λοιμά” και η “ψιλαδούρα” που ήταν χωρίς κυβερνητική θητεία  και αντικειμενικά έφταιγαν λιγότερο από όλους!

Διασώθηκαν ακόμη και όσοι άλλαξαν στρατόπεδο εγκαίρως εγκαταλείποντας τους Μνημονιακούς και ανακοινώνοντας την επαφή με την θεία φώτιση. Και διασώθηκαν σχεδόν όλοι…

Σε αυτή την νέα φάση της πολιτικής Ιστορίας το φαινόμενο αυτό είναι βαθιά Δημοκρατικό. Θα λέγαμε ότι είναι πεμπτουσία της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας που μοιάζει να λειτουργεί.

Όσο οι βουλευτές  ψηφίζουν πράγματα που δεν  είπαν  στους πολίτες, τόσο οι πολίτες θα τους στέλνουν  σπίτι τους απαξιωμένους και λοιδορούμενους και  βάζουν άλλους στην θέση τους.

Μεχρι να πετύχουν  τον σωστό ή τους σωστούς και να σταματήσει η υποαντιπροσώπευση και ο κίνδυνος για την Δημοκρατία. Μέχρι να ωριμάσει το σύστημα μας και να απαλλαχτεί από την επιρροή που ασκούν διάφορα εξωθεσμικά  κέντρα και νταβατζήδες που δουλεύουν μόνο για την πάρτη τους.

Και ο  Στουρνάρας δεν έχει καμιά ανάγκη για να εκλεγεί. Άλλωστε είναι της κατηγορίας “φυτευτός”… Τρέχαν όλοι για να γίνει υπουργός στα ξαφνικά.

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Τα 11,5 δις του Στουρνάρα θα κλείσουν πολλά σπίτια βουλευτών

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Το θέμα είναι ότι θα κλείσουν και δικά μας….

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.