Eκτός ελέγχου η κατάσταση στη Χίο


Υπό μερικό έλεγχο μόνο οι φωτιές σε Λιθί, Ελάτα και Ανδρολάκο

Γεώργιος Στεφάνου

Επικοινωνήσαμε πριν από λίγο με τον ανταποκριτή μας στην Χίο και μας είπε ότι η κατάσταση αντί να καλυτερεύει πάει προς το χειρότερο, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με πυροσβέστη που έχει φτάσει στην πύρινη κόλαση από την Μυτιλήνη, είπε :

«βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της κατάσβεσης της φωτιάς και δίνουμε μάχη με κίνδυνο της ζωής μας εναντίον της πύρινης λαίλαπας, άυπνοι εδώ και 2 ημέρες χωρίς νερό και τροφή και σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν σε πολλά σημεία τους 44 βαθμούς κελσίου».

Σε ερώτηση μας ποτέ θα επιστρέψετε στην Μυτιλήνη; απάντησε:

«Δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουμε στην Μυτιλήνη η συνθήκες εδώ είναι δραματικές δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αποτελούμενη από τις βουλευτίνες Χαρά Καφαντάρη και Αγνή Καλογερή, τον περιφερειακό σύμβουλο Βορείου Αιγαίου, Βασίλη Τεντόμα και τον υπεύθυνο οργανώσεων Αιγαίου, Άγγελο Μανταδάκη, θα επισκεφθεί την Τρίτη τη Χίο, προκειμένου να ενημερωθεί για το μέγεθος της καταστροφής από τους αρμόδιους φορείς του νησιού. Επίσης, γεωπόνοι, αλλά και κτηνίατρος του ΕΛΓΑ, βρίσκονται στη Χίο από το πρωί, προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί η φυτική και ζωική (κυρίως μελίσσια) παραγωγή από την πύρινη λαίλαπα.

20.50 Το μέτωπο της Σικελιάς είναι υπό τον έλεγχο των εθελοντικών ομάδων, μέλη των οποίων θα ξενυχτίσουν μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα.

Στην Καλαμωτή το μέτωπο έχει σβήσει.

Στο Λιθί και την Ελάτα η φωτιά αναμένεται να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

20:51: Επίσημη ενημέρωση από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18/08/2012 στις 02:25 στις Καρυές Χίου, με το κύριο μέτωπο κοντά στην περιοχή Αυγώνυμα-Αναβατό, όπου θα συνεχίσουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές και 79 στρατιώτες, 11 υδροφόρα οχήματα (Ο.Τ.Α. και ιδιωτικά), 5 Ε/Π και 1 Chinook. Επίσης με απόφαση του Αρχηγού του Π.Σ. τέθηκε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό προσωπικό των Π.Δ.Π.Υ. Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ενώ σε μερική επιφυλακή τέθηκε το πυροσβεστικό προσωπικό στις υπόλοιπες Π.Δ.Π.Υ. της χώρας.

20. 55 ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΟΛΑΚΟ!

Πηγές kounoupi.gr, politischios.gr- Ανταποκριτής lesvospost.com στην Χίο

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Eκτός ελέγχου η κατάσταση στη Χίο

  1. Ὁ/ἡ Giwta Kai Aggelos Ikaria γράφει:

    ΕΓΟ ΚΑΙ Η ΗΠΟΛΗΠΗ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΗ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΓΜΗ ΔΕΝ ΜΗΝΑΜΕ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΑΗ ΚΑΙ ΠΗΣΤΕΒΟ ΠΟΣ ΟΠΙΟΣ ΛΕΗ ΤΟ ΑΝΤΗΘΕΤΟ ΚΑΙ ΗΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΗΚΡΗΝΗΣ…..

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.