Θα αποκαλύψουν ποτέ τους κλέφτες του συναφιού τους;


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Διαβάσαμε ότι ο υπουργός εργασίας παρέδωσε στον Εισαγγελέα το πρώτο cd με τα ονόματα 1014 περίπου ατόμων που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις και είπαμε μπράβο που επιτέλους αυτό το κράτος μπόρεσε να βρει το “θάρρος” να ξεσκεπάσει τους “κλέφτες” που δρούσαν κάτω από την μύτη του και με την ανοχή του μια και θεωρώ ότι σε πολλές περιπτώσεις η ανεπάρκεια ήταν “σκόπιμη” στα πλαίσια πολιτικών σκοπιμοτήτων και όχι μόνο!

Επίσης ακούσαμε (λόγω των γεγονότων της Ύδρας) τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μας μιλά για την ανάγκη της τήρησης των νόμων και της τάξης για να μπορέσει αυτή η χώρα κάποτε να ορθοποδήσει και να μετατραπεί σε μια σύγχρονη πολιτεία όπου θα επικρατεί το δίκαιο και η ισονομία.

Όμως δεν ακούσαμε τίποτα μετά της εκλογές για την προεκλογική δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού ότι θα κάνει εξεταστική επιτροπή προς διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν την πατρίδα μας σε αυτή την τραγική κατάσταση. Είναι προφανές λοιπόν ότι όλοι αυτοί οι “εντιμότατοι” κύριοι έκαναν συμφωνίες (όπως συνήθως) κάτω από το τραπέζι και μάλιστα ο κύριος υπεύθυνος της Ελληνικής τραγωδίας δηλ. ο κ. Παπανδρέου αρμενίζει “ξέγνοιαστος” στ’ ακρογιάλια του Αιγαίου ενώ το κόμμα του υπό την ηγεσία του κ. Βενιζέλου συγκυβερνά αντί να λογοδοτεί ο ίδιος αλλά και πολλά από τα στελέχη του.

Όπως έγραψα προ καιρού ο τρίτος της εγχώριας τρόικας δηλ. ο κ. Κουβέλης κατέθεσε την υποτιθέμενη αριστερή του ιδεολογία στο βωμό της ακόρεστης επιθυμίας του να γίνει στο προσεχές μέλλον πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ας μη περιμένουμε λοιπόν τίποτα καλό από όλους αυτούς μια και η προσπάθεια (τουλάχιστον των δύο) είναι να σβήσουν τα ίχνη των ανομημάτων των συντρόφων και των κομμάτων τους.

Είναι λοιπόν θαρρώ ηλίου φαεινότερο ότι αν ήθελαν να κάνουν κάτι θα ξεκινούσαν από το συνάφι τους αποκαλύπτοντας τους διαχρονικούς κλέφτες και δεσμεύοντας και τις περιουσίες τους θα έδιναν το στίγμα ότι κάτι άλλο πραγματικά γεννιέται σε αυτή την πολύπαθη χώρα την οποία προσπαθούν υποτίθεται να σώσουν … οδηγώντας όμως τους μικρούς και τους ανήμπορους … στην εξαθλίωση και στον αφανισμό!

Υποσημείωση

Αλλά και οι … της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι λέγοντας ο καθένας το μακρύ και το κοντό του θρυμματίζουν κάθε ελπίδα ότι μπορούν κάποια στιγμή να αποτελέσουν μια σοβαρή και αξιόπιστη λύση!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.