Κόψτε τώρα το ρεύμα στον κύριο Ευάγγελο!


Τι άλλο πρέπει να γίνει για να λειτουργήσει σωστά το κράτος και να εφαρμοστεί ο νόμος σε αυτή τη χώρα;

Μέχρι πότε θα εξαθλιώνονται οικονομικά οι συνεπείς φορολογούμενοι για να συνεχίζουν να κάνουν πάρτι στην πλάτη τους οι επαγγελματίες μπαταχτσήδες;

Περίπου 450 εκατομμύρια ευρώ είναι, λέει, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς τη ΔΕΗ. Αυτό διέρρευσε χθες από πηγές της διοίκησης της επιχείρησης.

Από αυτά, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το tsantiri.gr, τα 150 τα χρωστάει η Αλουμίνιον της Ελλάδας !

Μάλιστα, καλά διαβάσατε.

Ένα στα τρία ευρώ των οφειλών ιδιωτών προς τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού προέρχεται από τη θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου.

Και δεν το λέμε εμείς μόνο αυτό. Γιατί, όταν τα λέγαμε, εδώ και μήνες, ο κύριος Ευάγγελος και τα παπαγαλάκια του έβγαιναν διαρκώς και μας διέψευδαν και έλεγαν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Μόνο, που τώρα, δεν έχουν τίποτα να πουν.

Γιατί τα λέει όλα το έγγραφο της ΔΕΗ:

«Στις 30-07-2012, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ από Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λαμβάνοντας υπόψη το Πλαίσιο Συμφωνίας του Αυγούστου 2010 (είναι στο) ΣΥΝΟΛΟ κατά κεφάλαιο, πλέον οφειλόμενων τόκων, 126,7 εκατομμύρια ευρώ».

Το ποσό αυτό προέρχεται από τη μείωση του κατά συμβιβασμού χρέους των 82,6 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει μειωθεί στα 35,6, τις χρεώσεις που επιβάλλονται από την Πολιτεία και το Ρυθμιστικό Πλαίσιο και αμφισβητούνται από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ, 2,7 εκατομμύρια, και το υπόλοιπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών καταναλώσεων από τον περυσινό Αύγουστο μέχρι και το φετινό Ιούνιο, 88,4 εκατομμυρίων ευρώ πλέον τόκων.

Μάλιστα, αν προσθέσουμε και τα 20,5 εκατομμύρια ευρώ, μετά την απόφαση της Κομισιόν για χορήγηση παράνομης κρατικής ενίσχυσης υπέρ της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ από τις αρχές του 2007 έως και το Μάρτιο του 2008, το συνολικό ποσό οφειλής προσεγγίζει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Τα 120 από αυτά πρέπει να καταβληθούν στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το θέμα θίγει και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στη χθεσινή της ανακοίνωση, με την οποία «αναμένει την υιοθέτηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αποσκοπούν στην διασφάλιση των απαιτήσεων της ΔΕΗ έναντι των μεγαλοοφειλετών της.

Θεωρεί λοιπόν δεδομένη την απόφαση κατά την αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ που αφορά τις ύψους άνω των 130 εκ. € οφειλές της «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ» έναντι της ΔΕΗ. Α.Ε και επίσης αναμένει αντίστοιχες αποφάσεις που αφορούν τις οφειλές του δημοσίου αλλά και των άλλων ιδιωτών.

Τέλος προειδοποιούμε ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε και να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε πίεση στα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΗ αλλά και στα στελέχη της επιχείρησης που θα αναλάβουν την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων προκειμένου να μην κάνουν το χρέος τους».

Η ΓΕΝΟΠ θεωρεί στην ουσία δεδομένη τη διακοπή της σύμβασης της ΔΕΗ με την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ.

Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις οφειλές της εταιρίας του κυρίου Μυτιληναίου στη ΔΕΠΑ.

Έτσι, με δανεικά και αγύριστα, μπορεί οποιοσδήποτε να βγαίνει και να μιλά για επαρκή διαθέσιμα στην εταιρία του. Και γιατί να μην το κάνει άλλωστε;

Τα κορόιδα οι φορολογούμενοι να είναι καλά, που τους κόβουν το ρεύμα επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, αφού – για να μην αγγίζουμε τον κύριο Ευάγγελο – μειώνουμε συνεχώς μισθούς και συντάξεις και αυξάνουμε τους φόρους.

Αλήθεια, θα αναζητηθούν ποτέ ευθύνες από τα στελέχη εκείνα της ΔΕΗ, που επιτρέπουν να συνεχίζεται το πάρτι του κυρίου Ευάγγελου εις βάρος όλων μας;

tsantiri.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.