Στους στραβούς κυβερνά ο … μονόφθαλμος!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση …

Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου σχετικά με το αντιμνημονιακό λάβαρο που είχε σηκώσει τα δυο χρόνια που αντιπολιτευόταν τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Πρωθυπουργός μας, Αντώνης Σαμαράς, απάντησε με το αποστομωτικό: “ουδείς αναμάρτητος”.

Ο σχολιασμός …

Ο κ. Σαμαράς με αυτή του την δήλωση “ξεσκεπάστηκε” τελείως και απορώ που υπάρχουν ακόμη συμπολίτες μας που πιστεύουν ότι αυτός ο “κύριος” μπορεί να προσφέρει κάποια θετική υπηρεσία στην πατρίδα μας!

Ανακόλουθος των προεκλογικών του υποσχέσεων αναδεικνύεται χειρότερος από τον πρώην συμμαθητή του και πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και οι δυο τους θα καταγραφούν στην ιστορία ως οι μεγαλύτεροι “Εφιάλτες” του Ελληνισμού.

Προσωπικά δεν περίμενα κάτι περισσότερο από αυτόν μια και έχω διαβάσει για την απέχθεια του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή προς το πρόσωπο του αλλά και την “αποστασία” του την δεκαετία του 90’ και η οποία όπως είναι γνωστό έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Μετά όπως όλοι γνωρίζουμε ίδρυσε το κόμμα της Πολιτικής Άνοιξης το οποίο σύντομα πάτωσε και για μεγάλο χρονικό διάστημα χάθηκε μέχρι που τον “ξέθαψε” και πάλι ο νεότερος Καραμανλής ο … Κωστάκης!

Απορίας άξιο είναι πως τα παλαιά κομματικά στελέχη αλλά και οι ψηφοφόροι της ΝΔ ξέχασαν την προδοσία του και όχι μόνο τον συγχώρησαν αλλά τον έκαναν και αρχηγό τους!

Σίγουρα όλο αυτό το γεγονός θα έχριζε ψυχιατρικής ανάλυσης αλλά για μένα υπάρχει λογική εξήγηση αφού στην Ελλάδα ζούμε που όπως είναι γνωστό όλοι “ξεχνούμε εύκολα” χωρίς βέβαια να μη θεωρούμε ότι κάποιοι τον “επέβαλαν” στο κόμμα και τον πατρόναραν μέσω τον ξεπουλημένων Μ.Μ.Ε για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο των προκατόχων του δηλ. των κ. Παπαδήμου και Παπανδρέου. Το καλύτερο όμως το άκουσα πριν λίγες ημέρες όπου σε μια συζήτηση με θέμα τα παραπάνω ο ατακαδόρος της παρέας μας είπε «Τι τα θέλετε και τι ψάχνετε, για το ποιος, τι, πως και γιατί, εδώ ταιριάζει γάντι η γνωστή παροιμία που λέει ότι “Στους στραβούς κυβερνά ο … μονόφθαλμος”.»

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.