Αλήθειες και ψέματα από τα χείλη του πρωθυπουργού


Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

Όλο και περισσότερο πιστεύω, πως η λύση για τους Έλληνες είναι η Δικαιοσύνη, οι έντιμοι λειτουργοί της, που αποδεικνύουν καθημερινά πως νοιάζονται για το καλό αυτής της χώρας, που προσπαθούν να προστατέψουν τους πολίτες από τα στίφη των αδίστακτων κερδοσκόπων, από τα γαμψά νύχια των Τραπεζών.

Μπορεί κάποιος να αντιτάξει στην πιο πάνω θέση, κάποια μεμονωμένα περιστατικά δικαστικών, που αμαύρωσαν με τις πράξεις τους τον θεσμό της Δικαιοσύνης. Όμως αυτά δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αλλά να παρατηρούμε με προσοχή τον αγώνα που δίνουν πολλοί δικαστικοί σε όλη τη χώρα, δικαστικοί που μπαίνουν μπροστά, δικαιώνοντας με τις αποφάσεις τους πολίτες, που βρίσκονται σε διωγμό από τις Τράπεζες.

Κι αυτό είναι σημαντικό, αποδεικνύει πως οι δικαστικοί δεν συμμετέχουν στο παιχνίδι που εδώ και χρόνια έχει στηθεί και που δεν είναι άλλο από την χρεοκοπία των Ελλήνων.

Γιατί υποστηρίζω τα πιο πάνω;

Γιατί η Δικαιοσύνη, ενώ τιμωρεί με αυστηρότητα όσους εξαπατούν τους πολίτες με αποτέλεσμα να υφίστανται μεγάλη ζημιά, δεν μπορεί να τιμωρήσει τους πολιτικούς που ασύστολα, αδιάντροπα, με την υποστήριξη εργολάβων δημοσιογράφων, παραπλανούν τους πολίτες, κινδυνολογούν, με αποτέλεσμα να αποσπούν την ψήφο τους όπως ο απατεώνας αποσπά χρήματα από το θύμα του.

Δεν μπορούν οι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους πολιτικούς εκείνους που εξαπατούν με ψέματα τους πολίτες, που χρησιμοποιούν εκβιαστικά διλλήματα, τρομοκρατώντας ανθρώπους που βρίσκονται σε αδυναμία όπως οι ασθενείς, οι συνταξιούχοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αφορμή όλων όσο έγραψα πιο πάνω, αποτέλεσε η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στις εσωκομματικές εκλογές της Πέμπτης για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της ΝΔ. Μια ομιλία που περιείχε αλήθειες και ψέματα. Περίεργο θα πει κανείς που περιείχε αλήθειες, φυσιολογικό όμως που περιείχε ψέματα.

Κι είναι φυσιολογικό να κυριαρχούν τα ψέματα τόσο στα λόγια του πρωθυπουργού όσο και στα λόγια των συγκυβερνώντων Βενιζέλου και Κουβέλη γιατί με ψεύτικες υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό, ότι τάχα θα επαναδιαπραγματευτούν με την Τρόικα το Μνημόνια, με απειλές προς τους συνταξιούχους πως αν δεν βγουν αυτοί θα χάσουν την σύνταξή τους, καθώς και με ανυπόστατες κατηγορίες προς τα άλλα κόμματα, κατάφεραν να αποσπάσουν τόσους ψήφους, όσους χρειαζόντουσαν για να σχηματίσουν αυτό το έκτρωμα – κυβέρνηση.

«Περίπου σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που είναι σήμερα», εκτίμησε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κι αυτό είναι αλήθεια. Σε δύο χρόνια, αν εφαρμοστούν τα μέτρα που προτείνει, η εξαθλίωση των Ελλήνων θα είναι γεγονός. Θα βρισκόμαστε και πάλι στην μετά Κατοχή εποχή. Όταν όλα ήταν κατεστραμμένα. Όταν οι άνθρωποι κυκλοφορούσαν ρακένδυτοι, πέθαιναν από την πείνα, τα παιδιά έτρεχαν στους δρόμους με μπαλωμένα ρούχα και ξυπόλυτα. Τότε που ευημερούσαν οι μαυραγορίτες, οι εφοπλιστές κι οι βιομήχανοι, τότε που οι πολιτικοί έκαναν τα παιχνίδια τους με τους ξένους αντί να νοιάζονται για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης είναι το λόμπι της δραχμής». 

Ποιο είναι το λόμπι της δραχμής; Ποιος το εκπροσωπεί και γιατί δεν το κατονομάζει; Ποιες είναι οι ενέργειές του που βεβαιώνουν τα λόγια του πρωθυπουργού; Ποια είναι τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες σώζονται μόνο με αυτά τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση; Και ποιες είναι οι εκθέσεις που δείχνουν πως φθάσαμε στην οικονομική κρίση και ποιοι φταίνε, άρα πρέπει να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη;

Κινδυνολογεί για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός κι αυτό είναι λάθος του. Σε μια περίοδο που οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι, αυτός διχάζει τον λαό με ανυπόστατες κατηγορίες. Γιατί αποδείξεις ότι είναι το λόμπι της δραχμής δεν αποτελούν ο αντιπολιτευτικός λόγος των άλλων κομμάτων κι οι αντιδράσεις τους στα μέτρα της κυβέρνησης. Αποδείξεις και μάλιστα ατράνταχτες είναι, τα προεκλογικά ψέματα του πρωθυπουργού και των δύο συνεταίρων του, ψέματα που πρώτος ανακάλυψε ο πρώην συνεργάτης του και υφυπουργός κ. Νικολόπουλος κι οποίος, δείχνοντας στοιχεία έντιμου πολιτικού, αντιλήφθηκε πως όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν παραμύθια. Γι’ αυτό και παραιτήθηκε!

Ο κ. Σαμαράς είπε επίσης μεταξύ των άλλων, πως η κυβέρνηση θα παραμείνει σταθερή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Σε ποιες και πως; Όταν από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου, απαρνήθηκε την μεγαλύτερη υπόσχεσή του, την διαπραγμάτευση του Μνημονίου;

Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι η εκπλήρωση του καθήκοντος είχε πει ο Σοφοκλής. Αυτός ο αρχαίος Έλληνας που ακόμη και σήμερα είναι τόσο επίκαιρος.

Καθήκον έχουμε όλοι απέναντι στην πατρίδα, στην οικογένεια, στους Έλληνες. Το καθήκον μας υπαγορεύει να αντιστεκόμαστε σε κάθε τι που θίγει την κυριαρχία της χώρας, που βιάζει την Ελλάδα, τον Ελληνισμό.

Η παθητικότητα σημαίνει παράδοση. Κι αυτός που παραδίδεται δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για ελευθερία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτά τα υπέροχα αγαθά το χάρισε στον κατακτητή του όταν παραδόθηκε.

Το ερώτημα είναι, αν έχουμε την δύναμη να εκτελούμε καθημερινά το καθήκον μας. Αν μπορούμε να έχουμε ψηλά το κεφάλι όπως το είχαν οι πατεράδες μας, οι πρόγονοί μας.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, την δίνουμε όχι στους άλλους, αλλά στον εαυτό μας…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.