Ζέα: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη…


Η Ζέα στο σπίτι σας, με αντικαταβολή, στα 0.80 λεπτά του ευρώ το κιλό, συν τα μεταφορικά έξοδα.

Ο πολιτικός στόχος που θέσαμε ως Κίνημα πέρσι, τέτοια περίπου εποχή, να επιστρέψει στην Πατρίδα της η Ζέα, το πανάρχαιο αυτό Δημητριακό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη και τα υψηλά αμινοξέα, συνάντησε πολλές δυσκολίες. Κυρίως και δυστυχώς με ανθρώπους στους οποίους εμπιστευτήκαμε την καλλιέργειά της και με τους οποίους συναποφασίσαμε να δοθεί στους αγρότες/ενδιαφερόμενους, σε συμβολική τιμή.

Αντί αυτού, αποφασίσθηκε μονομερώς να πωληθεί στα 3 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, κάποιοι ελλαδέμποροι,  παριστάνοντας τους «μοναδικούς κληρονόμους» του πανάρχαιου αυτού δημητριακού, αρνιόντουσαν ακόμη και να δώσουν έστω και έναν σπόρο, στους αγρότες/ενδιαφερόμενους. Πουλώντας τους ΜΟΝΟ το αλεύρι από το σπουδαίο αυτό δημητριακό, στα 6, 7, και 8 ευρώ το κιλό!!!

Τελικά τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: Η Ζέα, η οποία σε χώρες του κόσμου έχει πάρει διάφορα ονόματα, (μόνο εμείς καταφέραμε και τη διώξαμε από την Ελλάδα το 1927, με νόμο του Βενιζέλου), ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΑ 0.80 ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΗ ΜΠΟΛΟΝΙΑ.

Ως Κίνημα το οποίο υπηρετεί εδώ και χρόνια τον τόπο και τον Λαό μας με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, παραδίδουμε στους ενδιαφερόμενους αλλά και στους αγρότες, δύο εναλλακτικές:

1.    Τα πλήρη στοιχεία του αγροτικού συνεταιρισμού ο οποίος βρίσκεται στη Μπολόνια της Ιταλίας, από τον οποίο μπορείτε να παραγγείλετε κατ’ ευθείαν και χωρίς μεσάζοντες.

2.    Την προαγορά μέσω του Συνεταιριστικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «Αλληλέγγυον», έτσι ώστε να γίνει μαζική παραγγελία.

 • ·         Για τη πρώτη περίπτωση, τα στοιχεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Μπολόνια είναι: Κεντρικά Γραφεία:  Via Cento, 5.3 40.016 San Giorgio di Piano (BO). Γραφεία Διανομών: Via Cento, 03.05 40.016 San Giorgio di Piano (BO), Τηλέφωνο: + 39 051 537111. Υπεύθυνος: Pietro Cerioli Τηλέφωνο: + 39 051 537218,  Email pcerioli@caip.it. Συνεργάτες: Angela Benini, Τηλέφωνο:  + 39 051 537284, Email abenini@caip.it. Donato Squicciarini, Τηλέφωνο:  + 39 051 537273,Email: squicciarini@caip.it. Franca Fiori, Tel. + 39 051 537258, Email:ffiori@caip.it.  Η κεντρική σελίδα του Συνεταιρισμού είναι: http://caip.it/
 • ·         Για τη δεύτερη περίπτωση, της προαγοράς και μαζικής παραγγελίας, επικοινωνήστε με το «Αλληλέγγυον», Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός (πίσω από τον Σταθμό Λαρίσης) τηλέφωνο, 2105141443, Email, allilegion@gmail.com και ηλεκτρονική διεύθυνση στο διαδίκτυο, www.allilegion.gr και δηλώστε αν επιθυμείτε το ενδιαφέρον σας.

Ως κλείσιμο στη σημερινή μας αναφορά, εκτιμούμε πως μας καλύπτει απόλυτα (σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση) η σοφία του Λαού μας, που είναι και ο τίτλος του σημερινού Δελτίου Τύπου του Πατριωτικού Μετώπου: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αλλά αγαπάει ακόμη περισσότερο τον νοικοκύρη. Ή αν θέλετε, να δανειστούμε από την διεθνή σοφία των Λαών του κόσμου: Μπορείς να εξαπατήσεις έναν άνθρωπο, πολλές φορές. Πολλούς ανθρώπους, από μία φορά. Δεν μπορείς όμως  να εξαπατάς όλους τους ανθρώπους, όλες τις φορές.

Τέλος, να προσθέσουμε και το σχόλιο του ανθρώπου που πάλεψε για την επιστροφή της Ζέας στην Πατρίδα της, ανιδιοτελώς αλλά και με πάθος: Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Αλληλέγγυον», ο οποίος σχολιάζει για την εξέλιξη:  Τέρμα «οι έξυπνοι, οι σωτήρες και οι μάγοι», οι οποίοι έπαιζαν παιχνίδι όλα αυτά τα χρόνια με αυτό το σημαντικό για την Πατρίδα και το Λαό μας ζήτημα. ΔΩΡΕΑΝ ΛΑΒΑΤΕ, ΔΩΡΕΑΝ ΔΩΣΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ. Η ΖΕΑ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑ. Άιντε μπας και «φκιάξωμεν και καμιάν φοράν χωρίον», που έλεγε και ο Μπάρμπα Γιάννης ο Μακρυγιάννης, μπας και περισώσουμε τίποτε από την ιδιοτέλεια και την αυτοκαταστροφική μας μανία… Άιντε μπας και διδαχθείτε λίγη αξιοπρέπεια από την Γιαγιά Φροσύνη απ’ τις Πρέσπες: http://www.youtube.com/watch?v=xvFNiU8m_Ik&feature=player_embedded

Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης

Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
mailto:pametopo@gmail.com

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

8 ἀπαντήσεις στὸ Ζέα: Αγαπάει ο Θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη…

 1. Ὁ/ἡ nikos koleogloy γράφει:

  Και βεβαία πρέπει να απαντήσω με ερώτηση
  Ποιος τελικά είναι ο νοικοκύρης , και ποιος
  Ο Κλέφτης.
  Ο κύριος αυτός που αναφέρετε σε μένα και
  Γράφει για εντυπωσιασμό όλες αυτές της
  Αηδίες του υπενθυμίζω πους παρατήθηκα τον
  Απρίλιο και το γραφείο της Βοριάς Ελλάδας
  Επίσης είναι κλιστώ.
  Επανέρχομαι στο θέμα περί κελφτη και νοικοκύρη.
  Εγώ είμαι ο νοικοκύρης και σκεφτείτε ποιος είναι
  Ο κλέφτης. Όταν πέρυσι τον Νοέμβριο έσπειρα την
  Ζέα αυτός δεν γνώριζε καν ότι ύπαρχοι και αυτό
  Το δημητριακό. Εγώ και κάποιοι άλλοι αφανής αγωνισται,
  Επί 5 χρόνια ψάχνουμε για την ΖΕΑ.
  Και επιτέλους σπείραμε και θερίσαμε και σπόρο διαθέτουμε
  Ο κύριος αυτός ήθελε να του χαρίσουμε τον βίωμας και αυτός
  Να κερδοσκοπεί και να καπηλευτή την όλη προσπάθεια.
  Το έχει κάνη επανειλημμένα και όση επισκέφτηκαν το μαγαζάκι
  Με μεγάλα γράμματα το αλληλέγγυο θα γνωρίζουν πως εν ονόματι
  Πατρίδας και φιλότιμο ακόμα και τώρα εκμεταλλεύονται
  Το κάθε τη. και βέβαια τα μεγάλα λόγια δεν κοστίζουν και από
  Μεγάλα λόγια και θα!!!!!!!!!!!!!!!!!! είμαστε χορτάτοι.
  Θέλουμε πράξης και όχι.( Εσείς να πολεμήσετε και εμείς θα δοξαστούμε)
  Κύριος αυτός έχει μάλλον μπερδέψει της εποχές και της χρονολογίες.
  Νίκος Κολεογλου

  Μοῦ ἀρέσει

 2. Ὁ/ἡ Γιωργος Μιμητος γράφει:

  Καλα τα λετε και οι δυο ο καθενας απο τη πλευρατου εχει δικαιο. Αναλυσεις κανατε και οι δυο σπορος ειναι ζια η μιλατε για εμμερ η ντινγελ η φαρροπου εχουν οι ιταλοι και το διαχωρισαν σε τρεις ποικιλιες.μαλακο μεσαιο και σκληρο.[ που περιεχουν περισσοτερο γλουτενη ].Καντε τις αναλυσεις σας και μετα διαφωνηστε οσο αφορα την καταλληλοτητα του προιοντος
  ΓΙΩΡΓΟΣ καλλιεργητης ζεας στην Κοζανη.τηλ6976763183

  Μοῦ ἀρέσει

 3. Ὁ/ἡ BILL γράφει:

  Ο ΒΙΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΕΡΝΑΝ ΣΠΟΡΟ ΖΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 80ΛΕΠΤΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 36 ΤΟΝΟΥΣ ΣΠΟΡΟ FRANKENCORN ΑΝΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ-ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΖΕΑ-ΖΕΙΑ
  ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (ΡΟΔΕΣΙΑ) ΒΑΠΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΩΣ ΤΟ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΖΕΑ-ΖΕΙΑ.
  ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΑΠΟ THN ΙΤΑΛΙΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΕΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ.
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ κ. ΒΙΤΑΛΗ;
  ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ.
  ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ.
  ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

  Μοῦ ἀρέσει

 4. Ὁ/ἡ Ανωνυμος γράφει:

  ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΡΙΚΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ. Έτσι και ο Βιτάλης του ΠΑΜ(πρώην άνθρωπος των προηγούμενων καθεστωτικών κυβερνήσεων)στο δελτίο τύπου της 15-7-13,άρχισε να κάνει αυτό που έμαθε καλά.Ζητάει από τα blogs να αφαιρέσουν κάθε αντίθετη άποψη με τη δική του(βασανίστε μας κιόλας).Φαντασθείτε λοιπόν ναρχόταν στην εξουσία κι΄ όλας.Ο δειλός απειλεί και με μηνύσεις και με μάρτυρες κατηγορίας καθηγητές του πανεπιστημίου. Μάλλον σαν κι αυτούς που θα πιστοποιήσουν ότι οι ακτινοβολημένοι σπόροι από την Έρημο, τη Γερμανία είναι οι αρχαιοελληνικοί σπόροι.Ο αθεόφοβος ζήτησε και επιστολή από τον Peter Frank ,(που τον έχουν ξεμπροστιάσει όλοι οι blogers,για να πιστοποιήσει ότι το franckenkorn που έφερε ως ζειά είναι η αρχαία ζειά. Έβαλε δηλαδή το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Ιδού γιατί:
  http://wheatpedigree.net/sort/show/24032
  GRIS
  Genetic Resources Information System for Wheat and Triticale
  Last u[pdate:2013-01-12

  Accesion List FRANCKENKORN Pedigree
  FRANCKENKORN
  Page 1 Page 2
  Name FRANCKENKORN
  Acession number PI-587201
  Pedigree:MUTANT-D-24/2*ALTGOLD//ROUQUIN[2965];
  Species TR.SP(Σημείωση δική μου:Τα αρχικά TR σημαίνουν Τρίτικουμ-στάρι και SP Σπέλτα,δηλαδή Ντί νκελ κοινό όνομα.Ούτε δίκοκκο ούτε ζειά,ούτε σπαρτόν,ούτε αιγιλοπάς και σαχλαμάρες.Σημειωτέον το Ντίνκελ είναι μαλακό στάρι,το δίκοκκο σκληρό)
  Bot.variety
  Habit W
  Locality DEU
  Gene Glu-A1a,Glu-B1d,Glu-D1d[3703]
  Synonym
  Status CVR
  Year 1995
  Originator Dr.P.Franck Pflanzenzucht Oberlimpung

  Πρώρα στο http://parembasi1.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html του Ξηρόπερου αποκαλύφθηκε ότι η ζειά του Βιτάλη είναι υβρίδιο ακτινοβολημένο, δημιουργία του περισπούδαστου Peter Frank,o ο οποίος ευλογάει τα γένεια του, νομίζοντας ότι είμαστε τυφλοί και δε θα τον ψάξουμε..
  Δημιουργία του 1995 όπως γράφει το πιστοποιητικό του ίδιου οργανισμού πού επικαλείται ο Γερμανός κύριος,ιδιοκτήτης του σπόρου.Ξέρετε μήπως κανέναν άλλον ιδιοκτήτη σπόρου που να μην είναι υβρίδιο;Μηνύσεις λοιπόν κύριε Βιτάλη!καί ποιους θα έχεις μάρτυρες?Tον Γρηγορίου και τον Γερμανο?Έχει να πέσει πολύ γέλιο με τον αρχομανή.

  Μοῦ ἀρέσει

 5. Ὁ/ἡ ΠΡΟΚΟΠΗΣ γράφει:

  Αλίευσα από το site
  poulithragr.blogspot.com/2013/07/blog-post_15.html‎
  Στην αμυγδαλιά θέρισαν τη ζέα το αρχαίο δίκοκκο σιτάρι τα εξής σχόλια/
  ΑΝΑΡΤΗΣΗ 1,
  Με όλο το σεβασμό στούς συναδέλφους-αγρότες και επειδή θεωρώ ότι η ανάρτησή σας δεν έχει μόνο λαογραφικό-τουριστικό ενδιαφέρον , θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω μερικές σκέψεις μου.
  Πολύ καλή η προσπάθεια με το μαυραγάνι. Είναι όμως το μαυραγάνι πού καλλιεργούσαν οι παππούδες σας στην περιοχή; Καθώς θα γνωρίζετε ειδικά το μαυραγάνι έχει γίνει αντικείμενο βελτίωσης και βρίθει η αγορά από ποικιλίες του πού είναι ιδιοκτησία τού δημιουργού, υβρίδια δηλαδή, πού τα αγοράζουμε από τούς γεωπόνους και τις εταιρείες σπόρων, με αποτέλεσμα ο γεωργός να μπορεί μεν να κρατήσει σπόρο, ο οποίος όμως βαίνει μειούμενος κάθε χρόνο. Παλιά υπήρχαν πολλές ποικιλίες, τόσο σε σκληρό όσο καί σε μαλακό στάρι καί κάθε περιοχή είχε τη δικιά της ποικιλία με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Αν είναι το μαυραγάνι της περιοχής σας τότε τα αποτελέσματα θα είναι άριστα. Θυμίζω πως σήμερα 2013 την μεγαλύτερη καλλιέργεια σιτηρών κατέχουν τα υβρίδια της ποικιλίας μαυραγάνι, που δεν έχουν καμμιά σχέση με τα παλιά. Ειναι επίσης γνωστό ότι ο παλιός σπόρος δεν έχει ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ σε αντίθεση με τα υβρίδια, γιά να ξέρουμε τι λέμε. Είναι σαν να καλλιεργείς μαυραγάνι , όπως το ΒΟΒ τού Ζουλιάνη καί να θεωρείς πως καλλιεργείς παραδοσιακή ποικιλία, ντόπια. Απλά δεν γίνεται.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2.Ερχόμαστε τώρα στο θερισμό σας της “ΖΕΑΣ”. Δυστυχώς πέσατε θύματα καί εσείς, όπως πολλοί από μας , της απάτης πού έχουν στήσει Ελλαδέμποροι , όπως πολλοί γεωργοί καί όψιμοι καλλιεργητές με αντίκτυπο καί στούς καταναλωτές. Δυστυχώς συμμετέχουν με τις “αναλύσεις τους“, οικονομικές καί γεωπονικές δημοσιογράφοι έγκριτων εφημερίδων, όπως ο κ. Νάνος στις αναρτήσεις σας. Με πρωτεργάτες το ΠΑΜ καί ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ τού κ. Βιτάλη, τον κ. Παχόπουλο από την Κατερίνη καί τον κ. Κοσμίδη, αποσχισθέντα από το ΠΑΜ (αν καί οι δύο τελευταίοι έπαψαν να το αποκαλούν ζέα, αλλά δίκοκκο στάρι) έχουν εισάγει σπόρους ύποπτους -ακτινοβολημένους – γενετικά βελτιωμένους -τροποποιημένους – μεταλλαγμένους τελικά, πού τούς έχουν βαπτίσει ως “ζέα-ζειά” καί με ψεύτικες υποσχέσεις καί τυχάρπαστες οικονομικές αναλύσεις, όπως ανέφερα καί καλλιεργητικές μεθόδους υπόσχονται πέραν της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ απατηλά κέρδη μέχρι 1.000 ευρώ το στρέμμα. Βεβαίως η αλήθεια θα λάμψει , αλλά μέχρι τότε θα έχουν πετύχει τούς σκοπούς τους. Δηλαδή την εξαφάνιση κάθε γηγενούς ποικιλίας, όχι μόνο τού δίκοκκου καί τού μονόκοκκου σταριού, αλλά κάι κάθε άλλης ντόπιας ποικιλίας.
  Αγαπητοί φίλοι οι αποδόσεις στούς αβελτίωτους ντόπιους σπόρους ήταν πάντα καί είναι μικρές (άλλωστε το γεγονός μαρτυρά και ο παραγκωνσιμός τους από τούς σύγχρονους αγρότες μας) . Το προϊόν αλωνίσματος , (ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ), πουθενά σε όλον τον κόσμο δεν πωλείται από τον αγρότη στην καλύτερη περίπτωση πάνω από 0,40 λεπτά/κιλό καί μάλιστα το βιολογικό. Το αξιοποιήσιμο τελικό προϊόν γιά άλευρα καί μετά γιά μεταποίηση θα προέλθει με την χρησιμοποίηση αλυσίδας πανάκριβων μηχανημάτων, ούτως ώστε να απομακρυνθούν τα λέπυρα, μουστάκια, σπασμένα, ατροφικά πού θα πάνε στα σκύβαλλα. Με την διαδικασία αυτή θα απομείνει από το αρχικό προϊόν το 30 με 40%. Η οικονομική ανάλυση τού δημοσιογράφου δεν είναι αληθής γιά τον τίμιο κουρασμένο αγρότη. Αφορά τα αρπακτικά πού μυρίστηκαν εθνική σωτηρία και χρήμα. Πουλάνε σπόρους από το χωράφι σε παγκόσμια πρωτοτυπία 1,70-5,00 ευρώ το κιλό άκουσον-άκουσον. Σπόρους πού τούς βαπτίζουν ως “ζεα-ζειά”, ενώ είναι εισαγόμενοι γενετικά βελτιωμένοι καί ακτινοβολημένοι. Αφού όλα είναι εισαγόμενα έχουν το καθένα το δικό του όνομα, γιατί λοιπόν δεν χρησιμοποιούν το όνομα αυτό; (emmer , αν είναι emmer, farro, αν είναι farro, dinkel, αν είναι dinkel και βεβαίως franckenkorn. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 3. ΑΝΑΡΤΗΣΗ 3. Στις φωτογραφίες σας μου θυμίζετε τις παλιές καλές εποχές της γεωργίας. Εμείς οι υποψιασμένοι όμως , μετά το πέρασμα της πρώτης εντύπωσης με τις αναμνήσεις πού προκαλούν δεν μπορούμε να μήν σταθούμε στην πραγματικότητα. Βλέπουμε λοιπόν να καλλιεργείτε ένα μαλακό στάρι, τύπου Dinkel. Δεν είναι βέβαια κάν ένα παραδοσιακό σιτηρό (από τις χιλιάδες ποικιλίες πού υπάρχουν), αλλά είναι ακτινοβολημένο υβρίδιο μεταλλαγμένο FRANCKENKORN. Το έχει δημιουργήσει ο Peter Franck Γερμανός δημιουργός ποικιλιών, το 1995, καταγεγραμμένο στον Γερμανικό Εθνικό Κατάλογο το 2000 με αριθμό καταχώρησης ΡΙ-587201 (http://parembasi1.blogspot.gr/2013/07/blog-post.html) (http://wheatpedigree.net/sort/show/24032).
  Οι σπόροι αυτοί είναι άκρως επικίνδυνοι γιά αυτούς όπως εσείς πού θέλετε να καλλιεργήσετε καί να διατηρήσετε ντόπιες ποικιλίες, αλλά καί γιά τούς καταναλωτές. Οχι μόνο , λόγω επιθετικότητος πρός τις ντόπιες ποικιλίες, θα προσβάλλουν καί θα τροποποιήσουν αυτές, αλλά θα τις εξαφανίσουν.
  Εtσι νομίζω ότι πρέπει να ενημερωθείτε για τα παραπάνω καί να ενημερώσετε καί εμάς γιά την προέλευση των σπόρων.
  Υ.Γ. Ακόμα καί άν συνεχίσετε να καλλιεργείτε καί να καλλιεργούμε υβριδικούς σπόρους σαν “ζέα-ζειά” πως θα μπορέσουμε να μεταποιήσουμε τα προϊόντα μας; Με ποιό όνομα θα τα εμπορευτούμε αφού υπάρχει απαγόρευση τόσο από το επίσημο Κράτος , όσο καί από τα δικαστήρια, όπως αναφέρουν όλα τα σχετικά blogs, όπου υπάρχει κινητικότητα καί πραγματικός οργασμός γιά να ξεσκεπαστεί όλη αυτή η απατηλή φρενίτιδα περί “ζέας-ζειάς” καί το εύκολο χρήμα καί αποδοτικότητα, από σοβαρούς ανθρώπους , γεωργούς καί γεωπόνους (όχι από αυτούς πού μας γεμίζουν φυτοφάρμακα). Η καλλιέργεια ντόπιων ποικιλιών καί η οικολογική –παραδοσιακή γεωργία θα μας ανταποδώσει τούς κόπους μας σε βάθος χρόνου, πρέπει όμως να προηγηθούν οι κόποι μας.

  Μοῦ ἀρέσει

 6. Ὁ/ἡ Ανωνυμος γράφει:

  ΑΛΙΕΥΣΑ ΣΤΟ site diogeneis.blog spot. com/2012/10/blog-post-27.html
  ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΖΕΑΣ, ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΤΟ 99% ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΖΕΑ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ. ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ, ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΕΤΣΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΕΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΣΠΟΡΟΣ!
  ΈΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΤΡΙΠΤΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΟΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΝΗΣΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΖΕΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΙΔΑ! ΨΑΞΕ ΚΑΙ ΒΡΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΕΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΔΙΑΣΩΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΥΤΟ ΕΧΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΟΥ Η Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΟΥΣΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΦΥΛΑΞΕ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΙΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ, ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΣΦΙΚΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ!

  Μοῦ ἀρέσει

 7. Ὁ/ἡ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΣΙΟΣ γράφει:

  ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ.
  ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΩΣ ΖΕΑ(ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΩΣ ΖΕΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΨΙΜΟΙ
  ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΣΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ ΩΣ ΖΕΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ
  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ
  ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΣΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΕΠΙΚΟΝΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ
  ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ. Ο ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΗΣ ΟΜΩΣ ΒΗΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟ ΥΒΡΙΔΙΟ
  ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ zea mays ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΕΓΟΝΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΟΡΟ ΖΕΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
  http://biovisaropoulos.gr/fields.html
  Βιολογική Γεωργία
  banner of viobisaropoulos
  Η βιολογική γεωργία είναι ένα σύστημα παραγωγής και διαχείρισης αγροτικών προϊόντων, που στοχεύει στην παραγωγή αγαθών ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη παρέμβαση και τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον, αυξάνοντας τον φυσικό τρόπο λειτουργίας της παραγωγικής διαδικασίας. Με απλά λόγια, η βιολογική γεωργία προσφέρει σε όλους μας φρέσκα, γευστικά και αγνά προϊόντα σε συνδυασμό πάντα με την προστασία του περιβάλλοντος.
  Με βάση τους επιστήμονες τα βιολογικά προϊόντα:
  Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή.
  Δεν περιέχουν επιβλαβείς για την υγεία και το περιβάλλον χημικές ουσίες, όπως ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, μυκητοκτόνα ή χημικά λιπάσματα.
  Περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα προϊόντα συμβατικής καλλιέργειας. Έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νερό, με αποτέλεσμα τα θρεπτικά στοιχεία να βρίσκονται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εδώδιμα μέρη των φυτών.
  Είναι λιγότερο επεξεργασμένα και συνεπώς πιο αγνά. Η ακτινοβόληση καθώς και άλλες διεργασίες, δεν επιτρέπονται.
  Δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά. Στη βιολογική γεωργία δεν επιτρέπεται η χρήση συστατικών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
  Έχουν λιγότερα πρόσθετα. Καθώς πολλά πρόσθετα που είναι επικίνδυνα για την υγεία δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στα βιολογικά προϊόντα.
  Ζέα μαϋς
  banner of viobisaropoulos Η Ζέα είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο, με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται στα 12.000 χρόνια π.Χ. Αναφέρεται και ως Ζειά. Χαρακτηρίζεται από “al dente” υφή και καρποειδή γεύση, είναι χορταστική και ευκολοχώνευτη. Οι έρευνες έδειξαν ότι η Ζέα περιέχει 40% περισσότερο μαγνήσιο από τα άλλα δημητριακά. Το μαγνήσιο επιπλέον ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Περιέχει δε υψηλά ποσοστά του αμινοξέος λυσίνη που καθιστά τα ζυμαρικά που παράγονται από τη Ζέα, ιδιαίτερα εύπεπτα. Μόνο ολικής άλεσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες (κυρίως του συμπλέγματος Β) και μεταλλικά στοιχεία. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν επίσης και προβιοτικές ιδιότητες. Η κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε προβιοτικά έχει συσχετισθεί με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου και άλλων νόσων του γαστρεντερικού, αλλά και με μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Τα δημητριακά Ζέας συμβάλλουν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους. Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι απορροφώνται αργά και απελευθερώνουν μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα. Έτσι, μαζί με τις φυτικές ίνες, αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού και διατηρούν το αίσθημα της πληρότητας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ρυθμίζουν καλύτερα τη γλυκόζη στο αίμα, με αποτέλεσμα να αποτελούν όπλο στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη.

  Μοῦ ἀρέσει

 8. Ὁ/ἡ Giannis γράφει:

  Ζεα ( triticum dicoccum) .. Μεγαλη ιστορια .. Χωρις πολυ νοημα.. Δειτε τις διατροφικες
  αξιες του και αφηστε τα υπολοιπα.. Σημερα εφαγα (με τα παιδια μου και την λατρευτη μου
  γυναικα) φρεσκα ζυμαρικα απο αλευρι ζεας δικο μου με πεστο που εκανα απο τον κηπο
  μου επιτοπου σε 10 λεπτα .. Ευτυχια γευσεων !! Το συνιστω ανεπιφυλακτα σε μακαροναδες
  και οχι μονο .. Η κορες μου το τρωνε σαν τρελες..!!!
  Διαθετω φετινο σπορο (με αναλυσεις) για σπορα και οχι
  μονο.. Διαθετω επισης αποφλοιωτη και διαχωριστη για περαιτέρω επεξεργασια.
  Βορεια ελλαδα . τηλ . 6943 872054 Γιαννης
  `

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.