Προκήρυξαν την κοινωφελή εργασία και δεν τη χρηματοδοτούν


Άλλος ένας εμπαιγμός των Ελλήνων πολιτών από το κράτος που πλέον η μόνη του ένδειξη ύπαρξης είναι η είσπραξη βάρβαρων φόρων και η στυγνή καταστολή. Ο λόγος για τις θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε κοινωφελή εργασία που διαφημίστηκαν πολύ, έγινε απόπειρα να δοθούν σε ύποπτους φορείς, συγκέντρωσαν τις ελπίδες των ανέργων για μία, έστω και προσωρινή ανακούφιση, και, τελικά, αποδεικνύονται μία ακόμη ”φούσκα”.

Η μη κυβερνητική οργάνωση ”Κέντρο Μέριμνας για την Οικογένεια και το Παιδί”, ένας απ’ τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι δεν έχει λάβει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από το υπουργείο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν – τι πρωτότυπο για το ελληνόφωνο κράτος! – απλήρωτοι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

(Απασχόληση 5 μηνών σε Δήμους)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΜΟΠ, στα πλαίσια της υλοποίησης των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα θέλει να ενημερώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όλους τους απασχολούμενους στα προγράμματα αυτά, ότι το ΚΜΟΠ μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απολύτως χρηματοδότηση (ούτε μέρος της χρηματοδότησης που προβλέπεται από το πρόγραμμα για τη ΜΚΟ) από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που προκήρυξε και χρηματοδοτεί το εν λόγω πρόγραμμα. Το ΚΜΟΠ δεσμεύεται ότι την ίδια ημέρα αν αυτό είναι τεχνικά δυνατόν ή το αργότερο την επομένη από την ημέρα που θα λάβει τη χρηματοδότηση θα καταβάλλει στους εργαζόμενους τα χρήματα που τους αναλογούν.

Είναι απολύτως κατανοητό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία άλλη δυνατότητα χρηματοδότησης εκτός της διαδικασίας που προβλέπεται και που εφαρμόζει το Υπουργείο. Ως ΚΜΟΠ, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για υποβολή των αιτημάτων χρηματοδότησης το συντομότερο δυνατό και παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του αιτήματος στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Η Πρόεδρος του ΚΜΟΠ,

Αντωνία Τορρένς

endelehia

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Προκήρυξαν την κοινωφελή εργασία και δεν τη χρηματοδοτούν

  1. Ὁ/ἡ ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΚΟΚΟΛΑΚΗΣ γράφει:

    ΛΕΝΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΗ Μ.Κ.Ο. (ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΑΡΤΟΥ) ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΟ (ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ)ΕΛΑΒΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ . Η . ΚΜΟΠ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΡΓΟΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΥΠΑΙΤΙΌΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΠΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΡΟΦΗΣΟΠΥΝ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ koula theodosiadou γράφει:

    barethikame ta psemata tous oloi ftaine ,akoma kai ego pou me dika mou e3oda dexthika na pigaino se xorio gia tin e3upiretisi ton papoudon

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.