Τα ασύστολα ψέμματα περί ανταγωνιστικότητας και οι εντεταλμένοι Εφιάλτες


Σε αισχρό ψέμμα και ενσυνείδητη εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών αποδεικνύεται και επισήμως ο ισχυρισμός των «Ελλήνων» και ξένων αξιωματούχων/συνεργών, ότι η καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων και η ζητούμενη από την Τρόϊκα κατάργηση των ελάχιστων εναπομεινάντων εργασιακών κεκτημένων, γίνονται προκειμένου η Ελλάδα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική, ώστε να προσελκύσει επενδύσεις!

Το ισχυρισμό καταρρίπτει η πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) σύμφωνα με την οποία η χώρα μας κατατάσσεται στην 96η θέση ως προς την ανταγωνιστικότητα μεταξύ 144 χωρών.

Δηλαδή παρά τις εξοντωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, η χώρα κατρακύλησε 6 θέσεις χαμηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και 13 θέσεις χαμηλότερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2010.

Στο κείμενο της εν λόγω έκθεσης, αναδεικνύονται τα πραγματικά προβλήματα που αποτρέπουν την υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα από εγχώριους και εισαγόμενουςεπενδυτές και με αξιολογική σειρά καταγράφονται στον σχετικό πίνακα ως μείζονα: η γραφειοκρατία, η πρόσβαση στην χρηματοδότηση, η πολιτική αστάθεια, το φορολογικό σύστημα, η διαφθορά, το ύψος φορολόγησης και ως ελάσσονα η ακαμψία στην αγορά εργασίας (σ.σ.: συλλογικές συμβάσεις, εργασιακά δικαιώματα) και η κυβερνητική αστάθεια.

Οι «πατριώτες» πολιτικοί μας, καθοδηγούμενοι από τους ξένους εντολείς τους, επιμένουν να παρουσιάζουν τα ελάσσονα ως μείζονα, για να αιτιολογήσουν τις κυβερνητικές αποφάσεις εναντίον των Ελλήνων και την ανεπάρκειά τους προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουν τον κακό εαυτό τους!

Οι στόχοι της κυβερνητικής υποτρόϊκας και της Τρόϊκας των δανειστών έχουν πλέον αποκαλυφθεί και είναι:

Η εξασφάλιση φθηνού εργατικού δυναμικού σε συγκεκριμένους μελλοντικούς ξένους και εγχώριους επενδυτές.

Το ξεπούλημα ή και η διάθεση (…αξιοποίηση) του Εθνικού πλούτου και περιουσίας έναντι πινακίου φακής!

Για να πετύχουν τα παραπάνω:

  • «Στεγνώνουν” την αγορά από μετρητό με την αφαίμαξη μισθών και συντάξεων και την επιβολή απάνθρωπης φορολογίας στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
  • Υπερχρεώνουν την χώρα.
  • Αποκλείουν την παραγωγή νέου πλούτου.
  • Οδηγούν σε εξαθλίωση τους πολίτες (πλην εκείνων που ανήκουν στην δική τους αριστοκρατία του πλούτου).
  • Διαλύουν τις κοινωνικές δομές.
  • «Σβήνουν» το γένος των Ελλήνων, με την αύξηση των θανάτων και της υπογεννητικότητας.
  • Υποβαθμίζουν την Παιδεία και την γνώση.
  • Αλλοιώνουν την Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό.
  • Κάμπτουν κατά το δοκούν το Σύνταγμα και τους νόμους.
  • Οδηγούν τους Έλληνες σε ψυχολογική κατάπτωση, ώστε να καμφθεί τα ηθικό τους.

Παράλληλα δημιουργούν γύρω τους μία αριστοκρατία χρήματος καταστρατηγώντας το Σύνταγμα και τους νόμους, προστατεύουν τα ξένα οικονομικά και άλλα συμφέροντα, μαζί και το ίδιον συμφέρον.

Αντίθετα η αγοραστική δύναμη των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα του 1978, των μεσαίων εισοδημάτων στα επίπεδα του 1980 και η καταγεγραμμένη ανεργία ξεπερνά το 24%, (στοιχεία από την ετήσια έκθεσηΙΝΕ/ΓΕΣΕΕ), ενώ έχουμε μπροστά μας και τις απολύσεις των εποχιακών του Τουριστικού Τομέα.

Ως τραγικότερη διαπίστωση καταγράφεται η κατάρρευση του παραγωγικού ιστού της χώρας από το 2008 και εντεύθεν, ώστε ακόμη και αν προκηρυχτούν μέτρα για την ανάπτυξη, δεν υπάρχει η παραγωγική βάση που θα τα αξιοποιήσει! Παράλληλα αναξιοποίητη παραμένει και η αγροτική γη, θύμα της ακολουθούμενης αγροτικής πολιτικής.

Χωρίς εμπνευσμένους πατριώτες πολιτικούς, ανιδιοτελείς και ανθεκτικούς στους εκβιασμούς και στις έξωθεν πιέσεις, η χώρα δεν θα ανακάμψει.

Αποδεικνύεται ότι τα τελευταία χρόνια την χώρα καλύπτει πολιτική «λάσπη». Οι προσπάθειες ολίγων πολιτικών να σηκώσουν «Ελληνικό ανάστημα» καταπνίγεται από τους «εντεταλμένους» Εφιάλτες.

Το σενάριο παραπλάνησης ή και πιέσεων προς τους βουλευτές της κυβερνητικής υποτρόϊκας ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ προκειμένου να ψηφίσουν για ακόμη μία φορά λανθασμένα και καταστροφικά για την χώρα και τους πολίτες μέτρα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Παράλληλα, οι πολίτες αρχίζουν να προσχωρούν και πάλι στις λογικές αντίδρασης κατά πολιτικών προσώπων που παρακολουθήσαμε προ του εκλογών της 6ης Μαΐου.

Ακούγονται και γράφονται και πάλι οι λέξεις «προδότης» και «προδοσία», παρά την επικοινωνιακή επίθεση των συγκυβερνούντων, η οποία τους θυμώνει ακόμη περισσότερο, αφού γνωρίζουν ότι πρόκειται για κατά συρροή ψέματα.

Τα παραπάνω ας τα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους οι επιρρεπείς στην κομματική πειθαρχία βουλευτές. Δεν αποτελούν απειλή, αλλά απλή καταγραφή του θυμοειδούς των πολιτών αυτήν την χρονική περίοδο.

Ιωάννης Δέμος, makeleio.gr,αναδημοσίευση από το pentapostagma.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.