Το να έχεις διαρκώς ανοικτό το στόμα σου από την ΙΔΙΑ έκπληξη, ουκ ίδιον ευφυούς ανθρώπου…


20120911-085341.jpgΓράφει ο Βασίλης Χασιώτης

Λοιπόν, ένα ακόμα παράδειγμα, από εκείνα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν όλα πάνε καλά μ’ αυτό που ονομάζουμε «νοημοσύνη».

«Νέα» παραδείγματα, που «αποδεικνύουν» τη φοροδιαφυγή.

Ο τάδε κλάδος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ δηλώνει το χρόνο ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 4000 ευρω εισόδημα.

Ο δείνα κλάδος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ δηλώνει το χρόνο ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 6000 ευρω εισόδημα.

Και πάει λέγοντας.

Και τα «ευρήματα» αναγγέλλονται ως να ανακαλύψαμε τη σχάση του ατόμου.

Θυμάμαι, ότι μια από τις εργασίες μου, ως πρωτοετούς φοιτητού των οικονομικών, πριν 40
περίπου χρόνια, ήταν το θέμα της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Και δικαιολογημένα έκπληκτος τότε, διαπίστωσα κάτι που απλά άκουγα και φυσικά οι παλιότεροι ΗΔΗ γνώριζαν.

Ότι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ, εκ των ΠΛΕΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!

Δεκαετίες τώρα.

Και δεκαετίες τώρα, ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, το οποίο ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ συχνά, (δια των πλέον επιφανών ενίοτε εκ των πολιτικών του εκπροσώπων) ως το Κράτος της Διαπλοκής, ως το Κράτος των εθνικών νταβατζήδων, ως το Κράτος της Αθλιότητας, και άλλα παρόμοια, φυσικά, ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ και το ίδιο, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, δεκαετίες τώρα, εικοσαετίες τώρα, το πόσο «άδικο» είναι «τούτο», δηλαδή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΊ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το πόσο «αποφασισμένο» είναι να λάβει «μέτρα», το πόσο «θα πατάξει τη φοροδιαφυγή», κ.λπ., κ.λπ.

Θα ήταν ένα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.

Δεκαετίες, εικοσαετίες τώρα, ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΛΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, και η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή να παταχθούν.

Να παρθούν τα «μακροχρόνια μέτρα» που «απαιτεί» η «πάταξή» τους.

Όση ανικανότητα και αν μπορεί να αποδώσει κάποιος στις πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τούτο το τόπο, δεκαετίες και εικοσαετίες τώρα, καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ΕΞΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΗ : ότι ήταν το ίδιο του Κράτος που υπέθαλπε ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ αυτή τη πραγματικότητα, διότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ «ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ (ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ), ώστε να «δικαιολογείται» ΤΑ ΒΑΡΗ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Είναι μια ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΤΕΒΛΩΣΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Και σήμερα που μιλάμε, σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια κρίση που οι εν ζωή τουλάχιστον γενιές δεν θυμούνται προηγούμενη, εξόν ίσως από την περίοδο του τελευταίου Μεγάλου Πολέμου, ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ αναδεικνύεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

Ενώ η «αποτελεσματικότητα» στη ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ, δηλαδή των ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ «ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», είναι δεδομένη και μη αμφισβητούμενη, 2,5 χρόνια τώρα ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, η πολιτική μας ηγεσία, την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή τη θωπεύει απλά, πού και πού υποκριτικά της «γαυγίζει», αλλά, ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ.

Και τι γίνεται με τους «φτωχότερους» (δηλαδή τους πλουσιότερους) με βάση ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑΤΑ Έλληνες;

Αυτούς, «θα τους δείξει» (η πολιτική ηγεσία μας).

«Απλά», τώρα, «δεν προλαβαίνει», διότι το να λεηλατήσει τα εισοδήματα των «ΣΥΝΗΘΩΝ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ», προλαβαίνει, ενώ το να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, αυτό, όπως είπαμε, «απαιτεί πιο μακροχρόνιες πολιτικές», ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΠΙΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. Και πριν 70 χρόνια, και πριν 60 χρόνια, και πριν 50 χρόνια, και πριν 40 χρόνια, και πριν 30 χρόνια, και πριν 20 χρόνια, και πριν 10 χρόνια, ΚΑΙ ΤΟΤΕ, «μακροχρόνιες πολιτικές απαιτούσε», ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΝ (ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ) ΑΛΛΑ ΕΝ ΕΤΩ ΜΕΤΑΞΎ, ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ.

Λοιπόν, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει.

ΘΕΛΕΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για να συλλάβετε την ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΥ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή;

Έχετε στη δούλεψή σας, αρκετούς ευφάνταστους τεχνοκράτες, που ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ, θα σας βρουν λύσεις στο πι και φι.

Μονάχα που οι λύσεις αυτές, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ χρειάζονται ένα μονάχα πράγμα : ένα ΣΦΑΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΦΑΓΕΙΟΥ, το ίδιο οδυνηρή, το ίδιο επώδυνη, ΟΣΟ ΟΔΥΝΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΗ είναι η πολιτική που εφαρμόζετε στο ΣΦΑΓΕΙΟ ΠΟΥ ΣΤΗΣΑΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ.

Και μη μου πείτε τώρα ότι δεν μπορείτε να βρείτε επώδυνες και οδυνηρές πολιτικές ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, πολιτικές ΑΜΕΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ, και μάλιστα με ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, που μεταξύ μας, τέτοιες πολιτικές, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

Κατά τα λοιπά, ακούγοντας τις λίστες των «φτωχών (πλουσιοτέρων των συνήθων υποζυγίων) φοροφυγάδων», τουλάχιστον ας έχουμε κλειστό το στόμα μας, δήθεν εκπληττόμενοι.

Είναι και αντιαισθητικό, εξόν από βλακώδες…

olympia.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.