Ο γέρων Παΐσιος και ο elder Pastitsios


 

Ενημέρωση 24/9/2012: 

Συνελήφθη 27χρονος που έβριζε τον Γέροντα Παϊσιο στο Facebook.

————————————————————

του Στρατή Μαζίδη

Μεγάλη διάσταση αρχίζει και λαμβάνει το θέμα της σελίδας του facebook που εμπαίζει το γέροντα Παΐσιο, αυτή τη σεβαστή μορφή της Ορθοδοξίας με τον κοροϊδευτικό – εξευτελιστικό τίτλο “γέρων Παστίτσιος – elder Pastitsios”.

Φυσικά η ύπαρξη της σελίδας είναι γνωστή από καιρό αλλά κάποιοι παρουσίασαν την ύπαρξή της ως αποκάλυψη. Τώρα πως αποκαλύπτεις κάτι που είναι δημόσιο και ήδη γνωστό είναι άλλο ζήτημα.

Αλλά μιας και ήρθε το θέμα στην επικαιρότητα, ας πούμε δύο κουβέντες.

Ο γέροντας Παΐσιος και ο βίος του είναι γνωστός στους πιστούς και ευλαβείς χριστιανούς. Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω αλλά να μάθω για αυτόν από φίλους που τον είχα επισκεφθεί καθώς επίσης από σχετικά βιβλία.

Είναι απολύτως σεβαστό ότι ο καθένας έχει τις αντιλήψεις του όσον αφορά τα θρησκευτικά του πιστεύω. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συνταχθεί με το Χριστό ο οποίος πρώτα από όλα είπε “όστις θέλει”. Όποιος δε θέλει, υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι. Ο καθένας μας λοιπόν κάνει τις επιλογές του και εγκαταλείποντας το μάταιο τούτο κόσμο θα διαπιστώσει πόσο δίκιο είχε ή όχι.

Είναι όμως απαράδεκτο να εμπαίζεται η θρησκευτική πίστη συνανθρώπων μας και μάλιστα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού με τέτοια ηλίθια και προσβλητικά κατασκευάσματα. Διότι δεν είναι μόνο η αποκρουστική εικόνα του προσώπο ενός γέροντα με αντικατάσταση των φυσικών χαρακτηριστικών με κυμά, μπεσαμέλ και χοντρό μακαρόνι, είναι και η βεβήλωση της ιερής εικόνας της Παναγίας που κρατά τον Ιησού στην αγκαλιά της. Αυτό ας το “αποκαλύψουμε” εμείς. Στο κεφάλι του Χριστού μια αρνίσια κεφαλή και στην Παναγία μακαρόνια.

Και το θλιβερό είναι να βλέπεις φίλους σου που έχουν υποτίθεται επίπεδο να μετέχουν σε αυτές ενεργότατα. Ναι ξέρω, ένα αστείο είναι όπως όλα σε αυτή τη ζωή και φτάσαμε στον πάτο που είμαστε τώρα.

Όπως και να χει, κάποια στιγμή θα γίνει το ταμείο για τον καθένα μας. Άρα και για αυτούς και δε θα ήθελα με τίποτε να ήμουν στη θέση τους. Επίσης πολλές φορές έρχεται λογαριασμός και σε αυτή τη ζωή. Τέλος πάντων…

Έχω όμως μια απορία. Θα τολμούσαν να κάνουν το ίδιο μμμμμμ π.χ. με το Μωάμεθ;

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

22 ἀπαντήσεις στὸ Ο γέρων Παΐσιος και ο elder Pastitsios

  1. Ὁ/ἡ Κώστας γράφει:

    Ο Σατανάς χρησιμοποιεί όλα τα μέσα ανατίων των χριστιανών. Αυτοί που σπιλώνουν το όνομα του αείμνηστου Γέροντα Παισιου του Αγίου αυτού ανθρώπου να γνωρίζουν καλά ότι θα λογοδοτήσουν στο Θεό. Αλλοίμονο σε όσους εμπαίζουν το Θεό και τους εκπροσώπους του στη γη.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Horg γράφει:

      Το ότι πιστεύεις σε αόρατους μπαμοπουλες ατιμωρητί είναι το παράδοξο, όχι το αντίστροφο. Επειδή γουστάρεις μεσαίωνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει όλοι να κάνουμε μόκο μπροστά στον εβραιοχριστιανικό σου Γιαχβέ, που στην τελική ήταν και η αιτια θανάτου του Ελληνισμού.
      Άντε ρουφά το αβγό σου, παίξε μια καλή με το video της Ελληνίδος κορασίδας Τζούλιας, κανε την proseuxoula σου και άντε γεια.

      Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ THEO γράφει:

    ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΤΟ
    Θα τολμούσαν να κάνουν το ίδιο μμμμμμ π.χ. με το Μωάμεθ;
    ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΕΤΣΙ, ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ,
    ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟ, ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ:
    ΚΑΠΟΙΟΣ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ» ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ
    ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟ ΤΟΥ ΛΕΕΙ:
    ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ
    ΚΑΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ. ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ
    ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ;; ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΣ
    ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗ «ΜΕΚΚΑ» ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕΙ :
    ΚΑΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ

    Μοῦ ἀρέσει

  3. Ὁ/ἡ THEO γράφει:

    Για να δείξω την «πνευματική» (όχι «θρησκευτική»),ταυτότητα
    μου (για κάποιους που ενδεχομένως να θεωρήσουν υβριστικά
    ειρωνικό το σχόλιο μου) σχολιάζω και το:
    ‘Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συνταχθεί με το Χριστό ο
    οποίος πρώτα από όλα είπε “όστις θέλει”. Όποιος δε θέλει,
    υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι’.
    «Χριστιανικότατε» κυριε Μαζιδη
    Ο Κυριος ημων Ιησούς Χριστος δεν είναι πρόεδρος ενός κλαμπ
    με «ελευθέρα Είσοδο» την οποία δηλώνει, με το ‘όστις θέλει’
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ
    Αν ΔΕΝ παραθέτετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΕΜΠΡΟΘΕΤΑ
    ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ, ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ, ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ
    «ΕΙΣΟΔΟΥ» ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΤΑΤΟ, ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΟ
    Ώστε να μένουν έκθετοι οι ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΤΕΣ των Λόγων Του

    Μοῦ ἀρέσει

  4. Ὁ/ἡ fsdl γράφει:

    oti prosvali ti logiki einai axio satyras.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΑΝΤΩΝΗΣ γράφει:

      Γιατί ρε παιδιά προδώσατε τη Θρησκεία σας και τώρα προδίδετε και τη γλώσσα σας αυτό θα πεί πολεμώ για την πατρίδα μου και τη γλώσσα της ; Μάθετε επί τέλους ελληνικά για να μπορείτε να παίρνετε θέσεις και αποφάσεις, μην γίνεσθε όλο και πιό αγράμματοι………

      Μοῦ ἀρέσει

      • Ὁ/ἡ yeap γράφει:

        eimai sto teleytaio etos tis iatrikis mporw mallon na ekfrazomai kalitera apo sena. ta greeklish den simainei oti dne kseroume na milame. apla voleuoun. get over it pou lene kai oi filoi mou oi amerikanoi

        Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Δημήτριος γράφει:

      Τα λόγια του Χριστού δεν έχουν λογική ε;;; Αυτά σου λέει ο Σιωνισμός μέσα απο Άθεα βιβλία να λές;;;; Ρε άντε απο εδώ νεοταξίτη!

      Μοῦ ἀρέσει

  5. Ὁ/ἡ ΕΛΕΝΗ γράφει:

    Δεν θα χαρακτηρίσω κανέναν απο αυτούς που συμφωνούν ή ανέχονται όσα γράφονται για τον Αγιο Παϊσιο. Θα σας αναφέρω μόνο οτι και εγώ, κάποτε, αμφισβητούσα (πάντα με σεβασμό όμως) την ύπαρξη και την πιθανή βοήθεια. Μέχρι την στιγμή που την χρειάστηκα και βέβαια την ζήτησα και σαφώς την έλαβα. Και δεν μπορεί κανείς, με όσα λογικά επιχειρήματα κι άν χρησιμοποίησει, να αλλάξει την βεβαιότητα μου, οτι όντως υπάρχει και πάντα, όταν η προσευχή βγαίνει απο την ψυχή μας, ανταποκρίνεται. Θα έρθει και η δική σας στιγμή και ίσως τότε απαντάτε στο μέλλον, σε ανάλογα θέματα, με τον ίδιο τρόπο!

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ Horg γράφει:

      Το ότι εσύ το μεταφράζεις ως Θεία παρέμβαση δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Απλά είδες αυτό που ήθελες να δεις. Δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν στη μιζέρια και τη δυστυχία, και είναι υπάρχουν και πιο ευλαβικοί άνθρωποι από σένα σε μια τέτοια μοίρα (είτε ως σκλάβοι, είτε μαστιζόμενοι από ασθένειες, πολέμους και άλλες δυστυχίες), είμαι σίγουρος, δε νομίζω ο θεός σου να τους έχει γραμμένους και να βοηθησε εσένα επιλεκτικά επειδή του έκανες κλικ η κάτι τέτοιο. Έλεος πια! Με λεγόμενα σαν αυτά, απλά ενθαρρύνεται την σάτιρα μέσω του σκεπτικού ότι “ο Θεός υπάρχει και παρεμβαίνει να βοηθήσει μόνον τους λευκούς, δυτικούς ανθρώπους”.

      Μοῦ ἀρέσει

  6. Ὁ/ἡ ΑΝΤΩΝΗΣ γράφει:

    Διερωτήθηκε κανείς από τους Χριστιανομάχους, γιατί δεν πετροβολούν τα διακοσμητικά δένδρα αλλά αυτά που κάνουν καρπό.
    Η στείρα πολιτική της αντιχριστιανοσύνης γίνεται όλο και ποιό στείρα με γελοία επιχειρήματα που προσβάλουν το επίπεδο όλων αυτών που ασχολούντε. Όσο για τα τσιράκια που εξαπολύουν στην επαρχία για προσειλητισμό δεν κατάλαβαν ότι είναι τα θύματα μεγάλων απατεώνων που θησαυρίζουν εις βάρος τους Χαίρεται……….

    Μοῦ ἀρέσει

  7. Ὁ/ἡ Heinrich Himmler SS γράφει:

    Όσο και να χτυπιέστε, Χριστιανοί, Θεός δεν υπάρχει, μόνον ύλη και κενό.

    Μοῦ ἀρέσει

  8. Ὁ/ἡ Κούρος γράφει:

    Δεν νομίζεται οτι είναι αστείο να ασχολούμαστε τόσο εκτενέστρα με ψευτομάντες της σύγχρονης εποχής?

    Μοῦ ἀρέσει

  9. Ὁ/ἡ Mishkin γράφει:

    “Ω! τον τρις ευλογημενο, τον πατερ’ Ακακιο…. να τον άφηναν λυμενο μεσα σ’εν’ Αρσακειο.” Γεώργιος Σουρής (1853 -1919)

    “Φυλάγου οχ τον καλόγερο και κάμνε το σταυρό σου, καθώς τον ίδιο διάβολο αν έβλεπες εμπρός σου” Ιωάννης Βηλαράς (1770-1823)

    “Τερερέμ, λαλά, λαλά· η δουλειά πάγει καλά.” Αλέξανδρος Σούτσος (1803-1863)

    “Του μοναχού ο καιρός, καιρός χαμένος η φύσις δεν το θέλει και φρικιάζει.” Ανδρέας Λασκαράτος (1811-1901)

    “…ὅτι ἡ ἀθυροστομία εἶναι ἐπίσης ἀναγκαία εἰς τοὺς σατιρικοὺς ὅσον ἡ ὑποκρισία εἰς τοὺς ἱερεῖς.” Ἐμμανουὴλ Ῥοΐδης 1866

    Μοῦ ἀρέσει

  10. Ὁ/ἡ Mishkin γράφει:

    «Δοκίμασε να κηρύξης εις τους προσκυνητάς, ότι ματαίως κοπιάζουν ταξιδεύοντες μακράν δια θαύμα και θέλεις ιδεί στράτευμα προσκυνητών μεθυσμένων, πνέοντας τον όλεθρον σου, ώς ανατροπέως των καθεστώτων» Αδ. Κοραής (1748 – 1833)

    Μοῦ ἀρέσει

  11. Ὁ/ἡ Dim γράφει:

    Είμαι σιγουρος πως δεν έχετε ιδέα τι είδους posts αναρτούσε η σελίδα. Ξέρατε για παράδειγμα πως έχει βγεί βιβλίο με διατροφικές συμβουλές (υποτιθεται) του Παισιου;

    Μοῦ ἀρέσει

  12. Ὁ/ἡ Άννα γράφει:

    Ο ΚΥΠατζής Παππάς έκανε επερώτηση για το σατυρικό group στο fb και σε ντε-τε χρόνο η Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος συνέλαβε το νεαρό “εγκληματία”. Το ΚΚΕ πήγε στον εισαγγελέα για τους προβοκατόρικους λογαριασμούς twitter και fb, και τα σαϊνια της Δίωξης Ηλ. Εγκλήματος δεν έκαναν τίποτα. Μήπως μεροληπτούν υπέρ της Χρυσής Αυγής;
    Ο εγκληματίας του εμφυλίου γέροντας ΚΥΠαστίτσιος που δεν έχει καμιά σχέση με την Ορθόδοξη πίστη, ο αγαπημένος “άγιος” του βιβλιοπώλη των Ελ Λιακόπουλου, καθώς και ο “άγιος” των καραβανάδαδων, ο ευνοούμενος του φονταμενταλιστή του εμφυλίου Καντιώτη γίνεται αντικείμενο διασυρμού της χώρας στο εξωτερικό.

    Μοῦ ἀρέσει

  13. Ὁ/ἡ Νίκος Τ γράφει:

    “Στο κεφάλι του Χριστού μια αρνίσια κεφαλή”
    Και γιατί παρακαλώ είναι αυτό προσβολή;

    Μοῦ ἀρέσει

  14. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Ρε δεν ντρέπεστε όλοι σας λίγο; Είπα να μην γράψω σχόλιο αλλά βλέπω τις ανοησίες που γράφετε.
    Δεν έχετε λίγο τσίπα ρε ανισόρροποι να τολμάτε να κρίνετε έναν άγιο άνθρωπο με τόσο μίσος όταν υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που έχουν πάρει από τα χέρια και την προσευχή του αγάπη;

    Φαρμάκια που βγάζετε το μίσος σας σε έναν γέροντα που δεν ζει εδώ και 18 χρόνια για να γράψετε τι ρε καραγκιοζάκια; Ότι σας είπαν στο κκε και σε όποιο μπουρδελοκόμμα ανήκετε;

    Νοιώθετε σπουδαίοι ρε; Νομίζετε ότι ο Γέροντας Παίσιος είναι προστατευόμενος της χρυσής αυγής των σατανιστών και των δωδεκαθειστών και του κάθε σκατοφασίστα; Νομίζετε ότι επειδή ο κάθε βλάκας Λιακόπουλος εκμεταλλεύεται φήμη από Γέροντες όπως ο Παίσιος για να γράφει βιβλία και πιθανότατα να γράφει και ψεύτικες ιστορίες, σας κάνει κριτή του Παίσιου;;

    Αν ήμασταν σε μουσουλμανική χώρα θα τολμούσατε να λοιδωρήσετε έτσι ακόμα και τον χειρότερο μουφτή; Η θα κρυβόσασταν στα τουρμπάνια σας;

    Έχετε διαβάσει ποτέ το βιβλίο του πνευματικού του μοναχού από το Άγιο ¨Ορος ο οποίος τον έζησε από κοντά για πολλά χρόνια και να διαπιστώσετε με οι ίδιοι ποιες είναι οι μπούρδες που του έχουν χρεώσει οι κατά όλα τα άλλα χριστιανοί ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ώστε να βρίσκονται κάποιοι σαν και σας σήμερα;

    Πρώτα να διαβάσετε τα σωστά βιβλία. Μετά κρίνετε. Και να μάθετε να σέβεστε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε ανθρώπου αλλιώς δεν είστε λιγότερο φασίστες από αυτούς που θεωρείτε αντιπάλους σας.

    Μοῦ ἀρέσει

  15. Ὁ/ἡ Nikos γράφει:

    Σκότωνε ο “Άγιος” στον εμφύλιο με στην βοήθεια των Εγγλέζικων ναπάλμ; Ναι ή όχι και τι σχέση έχει αυτό με την ορθόδοξη πίστη. Και μην μου πείτε ότι ήταν ασυρματιστής και δεν έριχνε στο ψαχνό γιατί παρατούσε τον ασύρματο και έτρεχε στην μάχη κατά των “εχθρών”. Και λύστε μου την απορία οι Παισιολόγοι γιατί οι οπαδοί και βιογράφοι του είναι “τυχαία” όλοι με πηλήκιο και ΕΑ;
    Δεν έχει η εκκλησιά μας άγιους σοφούς αληθινούς με έργο και παρρησία και εσείς οι πιστοί αντικαταστήσατε το Θεό με τον Ενζεπίδη. Γιατί είχε κόλλημα με τα εθνικά και στρατιωτικά θέματα; Ουδείς μετά Χριστόν προφήτης.

    Μοῦ ἀρέσει

    • Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

      “Και λύστε μου την απορία οι Παισιολόγοι γιατί οι οπαδοί και βιογράφοι του είναι “τυχαία” όλοι με πηλήκιο και ΕΑ;”;;;;;

      Από αυτό μόνο φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα για το τι γράφεις.

      Επίσης δεν είναι προφήτης. Απλά είχε προορατικό χάρισμα.

      Σταμάτα την κριτική που στηρίζεται στην ασχετοσύνη και στην εμπάθεια. Θα καταντήσεις γραφικός. Η σωστή κριτική πηγάζει από την γνώση για το κάθε θέμα, που εσύ για το συγκεκριμένο δεν έχεις την παραμικρή.

      Μοῦ ἀρέσει

  16. Ὁ/ἡ ΣΤΑΘΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ γράφει:

    ΜΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ” ΣΑΤΥΡΙΖΕ ” ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ . ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΑ ΑΝΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ

    Μοῦ ἀρέσει

Σχολιάστε

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.