Η ανοικτή παρέμβαση του κουμπάρου Ερντογάν επιβεβαιώνει τις επεκτατικές βλέψεις της αναθεωρητικής Τουρκίας στη Θράκη


Επί Τροχάδην

 Μειονοτικό ζήτημα στη Ελληνική Θράκη συντηρεί απροκάλυπτα η Άγκυρα. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα για την 21η επέτειο της ίδρυσης του μειονοτικού Κόμματος Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης στη Θράκη.
Ο «κουμπάρος» στο μήνυμα προς τον πρόεδρο του κόμματος σημείωσε ότι «η ευτυχία, η ευημερία και η χρήση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και η ακέραιη χρήση των δικαιωμάτων τους που τελούν υπό την εγγύηση διεθνώνσυμφωνιών και διεθνών σταθερών, έχει μεγάλη σημασία για το τουρκικό έθνος».
Τόνισε επίσης ότι «όπως ήμασταν μέχρι σήμερα στο πλευρό της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, έτσι και στο εξής, θα συνεχιστεί το ενδιαφέρον και η υποστήριξή μας»… . «έχει ιδιαίτερη σημασία, οι ομογενείς μας στη Δυτική Θράκη να έχουν μεταξύ τους ενότητα και αλληλεγγύη. Υπό την έννοια αυτή, πιστεύω ότι το Κόμμα Φιλίας, Ισότητας και Ειρήνης έχει σοβαρή αποστολή. Το κόμμα σας που έχει αξία με την ιδιότητά του ως σχολείου πολιτικής για τους ομογενείς μας, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην ενότητα των ομογενών μας».
Με την ευκαιρία η Άγκυρα διευρύνει τις διεκδικήσεις της: θέτει νέο «μειονοτικό» θέμα στη Ρόδο και την Κω. (στα πλαίσια της γραμμής Νταβούτογλου: «Κανένα πρόβλημα με τους γείτονές μας» !!!;;;). Ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τα μειονοτικά δικαιώματα (;)της τουρκικής κοινότητας στα νησιά Ρόδο και Κω, με το πρόσχημα ότι «αυτά τα νησιά δεν ανήκαν στην Ελλάδα όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης». Ακόμη υποστηρίζει ότι «η τουρκική κοινότητα στα νησιά αντιμετωπίζει δυσκολίες στους τομείς της διοίκησης των βακουφίων της, στην τέλεση των θρησκευτικών της καθηκόντων, στη θρησκευτική και τουρκική εκπαίδευση».

Η ΑΘΗΝΑ αντέδρασε στις προκλήσεις Ερντογάν. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών , ανέφερε: «Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας ορθά αναφέρεται σε Έλληνες Πολίτες που ζουν αρμονικά ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή μας Δημοκρατία, σε καθεστώς ισονομίας, ισοπολιτείας και πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων τους. Όμως, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας αναφέρεται και σε «τουρκική μειονότητα», κάτι που δεν υπάρχει στις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες ο ίδιος επικαλείται. Η συνέπεια προς τα συμβατικά κείμενα και ο αμοιβαίος σεβασμός είναι βασικά συστατικά για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης

Απόρροια τούτων, είναι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να εκφράζουν «την απορία τους» για τους λόγους που οι ελληνικές εφημερίδες θεώρησαν πρόκληση τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, ότι η μειονότητα στη Θράκη είναι δήθεν τουρκική.

Θεωρούν ακατανόητη την αντίδραση των Ελλήνων, αφού, όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Milliyet «τα επίσημα ελληνικά στοιχεία δείχνουν ότι στη Θράκη ζουν περίπου 49.000 Τούρκοι, ενώ ανεπίσημα στοιχεία «oργανισμών» (;) στη Δυτική Θράκη ανεβάζουν τον αριθμό στις 150.000….

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι τουρκικές μεθοδεύσεις.. Τα λέμε, τα ξαναλέμε: ο τούρκικος Επεκτατισμός,ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟ: έχει ΔΥΟ κεφάλια- ΕΝΑ στόχο. Είιε με «Ισλαμικό» πρόσωπο, είτε με «Κεμαλικό»ο ΚΟΙΝΟΣ τους στόχος ΚΑΤΑ της Ελλάδας παραμένει…το νου μας..

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

e-mail: gpapagian@in.gr

Δημοσιεύθηκε στο ΠΑΡΟΝ

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.