ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: «ΜΑΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»


Από το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή της Θράκης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Πρώτος σταθμός ήταν η Κομοτηνή όπου κατ’ αρχήν συναντήθηκε με τους Πολιτευτές και τους Συντονιστές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ του νομού Ροδόπης.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε και το Μητροπολίτη Μαρωνίας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό και τον μουφτή Ροδόπης Μέντσο Τζεμαλή.

Επίσης, περπάτησε στους εμπορικούς δρόμους της πόλης συνομιλώντας κυρίως με καταστηματάρχες οι οποίοι είναι και τα μεγάλα θύματα της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής.

Μιλώντας σε όλα τα ΜΜΕ της Κομοτηνής, ολοκληρώνοντας την εκεί επίσκεψή του, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ανησυχούμε βαθύτατα για τη συνεχώς αυξανόμενη δραστηριότητα της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης.

Πρώτα η σύζυγος του Τούρκου πρωθυπουργού, μετά ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων και πολύ πρόσφατα ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ερτογάν πραγματοποίησαν περιοδείες που είχαν την επίφαση της ιδιωτικής επίσκεψης αλλά ήταν εξόχως πολιτικές.

Από την προεκλογική μας περίοδο ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι το Κίνημά μας θα παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής αλλά και εκείνες του ψευδομουφτή. Δεν πρόκειται να δώσουμε κανένα περιθώριο ανοχής στα σκοτεινά σχέδια του βαθέως τουρκικού συστήματος για τη Θράκη.

Σε αυτά, εντάσσουμε και εκείνα που προσπαθεί να εξυφάνει ο Τουρκικός παράγοντας, μαζί με το Γερμανικό και δυστυχώς με την απόλυτη συναίνεση και συνεργασία της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, για τη δημιουργία Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) στην περιοχή της Θράκης.

Το ταξίδι μου αυτό γίνεται κατ’ εντολήν του Προέδρου του Κινήματος Πάνου Καμμένου ώστε να συγκεντρώσω όσο είναι δυνατόν περισσότερα στοιχεία, σχετικά και με τις Ερωτήσεις που έχω καταθέσει πρόσφατα στη Βουλή και ενόψει της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών που θα γίνει την επόμενη Τρίτη (18/09/2012) μετά από απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου να μας κάνει ενημέρωση και να απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής μας για θέματα της αρμοδιότητάς του».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους λαθρομετανάστες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που δημιουργήθηκαν στην Κομοτηνή εν μία νυκτί, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ απάντησε:

«Το θέμα της λαθρομετανάστευσης δεν λύνεται ούτε με τις αθρόες μετακινήσεις αστυνομικών που βλέπουμε, ούτε με τη δημιουργία στρατοπέδων που ξεφυτρώνουν ένα-ένα σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα χρειάζεται πολιτικές αποφάσεις και έντονες πιέσεις προς την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία σύρεται από τη μύτη από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και δεν εννοεί να αποδεχθεί το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στην Ελλάδα ότι είναι τύποις και ουσία πρόβλημα ευρωπαϊκό.

Μας ανησυχεί το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Δένδιας μίλησε για ένα χειρότερο Δουβλίνο που έρχεται, το Δουβλίνο ΙΙΙ και εμείς ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επιμένουμε στην εφαρμογή των όσων προβλέπουμε στην Εθνική μας Αντιπρόταση η οποία έχει αναρτηθεί από την προεκλογική περίοδο στην επίσημη ιστοσελίδα μας anexartitoiellines.gr».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έχει προγραμματίσει ως επόμενο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη την Ξάνθη, όπου θα επισκεφθεί και τα Πομακοχώρια.

Σε όλη αυτή την περιοδεία του τον Τέρενς Κουίκ συνοδεύει ο Αναπληρωτής Τομεάρχης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μακεδονίας-Θράκης Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.