Θα αφηγείται (επί πληρωμή) την ανικανότητα και την αποτυχία του!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Διαβάζουμε κατά καιρούς για τις υπερβολικές αμοιβές που λαμβάνουν ανά τον κόσμο πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί για ολιγόλεπτες ομιλίες τους σε διάφορα συνέδρια και όχι μόνο.

Ως του θαύματος όλοι αυτοί οι “πρώην” (ειδικά των ανεπτυγμένων χωρών) μετά την θητεία τους (ή τις θητείες τους) λαμβάνουν πάμπολλες προσκλήσεις σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις και οι οποίες πολλές φορές διοργανώνονται από κάποια απίθανα σωματεία ή φορείς που δικαίως διερωτάσαι που βρίσκουν τα χρήματα για την αμοιβή των υψηλών ομιλητών τους.

Έπειτα από μία διαδικτυακή περιήγηση και αξιολόγηση κάποιων στοιχείων επί του θέματος κατέληξα στην άποψη ότι πολλές από τις ομιλίες αυτές γίνονται για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για λογαριασμό των ομιλητών οι οποίοι δηλώνοντας τις υποτιθέμενες υπέρογκες αμοιβές προσθέτουν νόμιμα στα περιουσιακά τους στοιχεία χρήματα που τους δοθήκαν ή τους τάχθηκαν … κατά  την διάρκεια της θητείας τους!

Φυσικά το γιατί φαντάζομαι ότι όλοι μπορούμε να το υποψιαστούμε μια και σε πολλές εκ των περιπτώσεων οι διοργανωτές τέτοιων ομιλιών “όλως τυχαίως” είχαν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα με το κράτος ή τον φορέα (υπουργεία, ή δημόσιες επιχειρήσεις) των ομιλούντων!

Ξέρω, κάποιοι θα πείτε ότι όλα αυτά τα αναφέρω γιατί ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες φιγουράρει στα διεθνή μέσα ως περιζήτητος ομιλητής και μάλιστα με υψηλό κασέ!

Όχι προς θεού δεν αφήνω καμία υπόνοια για τον πρώην πρωθυπουργό σε σχέση με τις παραπάνω μου σκέψεις μια και θεωρώ ότι οι προσκλήσεις προς το πρόσωπο του έχουν να κάνουν με το σοβαρό θέμα που ακούγεται ότι θα αναλύει και το οποίο συγκεκριμένα θα αφορά την διαχείριση οικονομικών κρίσεων όπου φαντάζομαι οι ακροατές του ακούγοντας τις αναλύσεις από τις προσωπικές του εμπειρίες και χειρισμούς θα ξέρουν μετά … τι δεν θα πρέπει να κάνουν … για να μη καταστραφεί μια χώρα ολοσχερώς! 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Θα αφηγείται (επί πληρωμή) την ανικανότητα και την αποτυχία του!

  1. Ὁ/ἡ barbara γράφει:

    γιατι μιλαμε με υπενιγμους? ειναι γνωστο σε ολο τον Ακαδημαϊκο χωρο ολοι γνωριζουν οτι μεσα απο τετοιου ειδους “σεμιναρια” ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ (το οποιο ο εν λογω δεν το εχειιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι….) επισης η εδρα ανηκει στην κα Αγγελοπουλου των ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ 2004…………….. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.