Ποιος…Μπους και Μπλερ;


Του Θανάση Νικολαΐδη

ΑΠ’ τον Μπους στον Μπους (τζούνιορ) και μια δεκαετία (1990-2001) βομβαρδισμών. «Δι ασήμαντον αφορμήν» και με τον «σοβαρό» ΟΗΕ στην υπηρεσία των Αμερικανών. Κι αρχίζει η παράσταση με το «κόλπο του Κόλπου». Τους έπιασε ο πόνος για την κατοχή του Κουβέιτ απ’ τους Ιρακινούς και σπεύδουν (συμμαχία κρατών) απελευθερωτές! Με το CNN να μας φέρνει στο σπίτι μας τους «πάτριοτ» και τους «σκαντ» πριν σκάσουν. Την πλήρωσαν χιλιάδες άμαχοι και οι αποθήκες άδειασαν από βόμβες, για να ξαναγεμίσουν με πιο σύγχρονες και ακριβές.

ΥΣΤΕΡΑ μας ήρθε (στα Βαλκάνια), εξ…ουρανού, ο Κλίντον. Ξανά οι Αμερικανοί με το ΝΑΤΟ (τους), αυτήν τη φορά, να «διευθετούν» τα Βαλκάνια, για μελλοντική τους «χρήση». Βόμβες ΝΑΤΟικές…συμμαχικές να ισοπεδώνουν χωριά και να γκρεμίζουν γέφυρες (Δούναβης). Ξανά άμαχοι νεκροί και δάκρυα, για να βολτάρει, σήμερα, ο κοκκινοτρίχης ανενόχλητος δίνοντας διαλέξεις και γράφοντας βιβλία (πάλι καλά που δεν διαφημίζει πίτσες σαν τον…αμερικανομάχο Γκορμπατζώφ).

ΚΙ ύστερα; Με την αλλαγή του αιώνα και τη σκυτάλη στα χέρια του Μπους, η ανθρωπότητα μπήκε στον αστερισμό της τρομοκρατίας(!;). Τους έλειψε ο κομμουνισμός ως αντίπαλη ιδεολογία κι έγινε ο αντικομουνισμός βολική και προσοδοφόρος αντιτρομοκρατία. Έπρεπε η ανθρωπότητα να πειστεί για την ύπαρξη και τη δράση της, να νιώσει ανασφάλεια και το δείγμα να’ ναι πειστικό. Και ήταν. Για τους αμερικανούς κατεξοχήν και για τους αφελείς ανά τον κόσμο. Οι δυο πύργοι κατέρρευσαν σαν σήμερα (2001), αλλά οι υποψίες δεν κατέρρευσαν. Ήταν «έργο» των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και το’ ξερε από πριν ο κ. Μπους; Έτσι κι αλλιώς, ο (αμερικάνικος) λαός που πλήρωσε το’ χαψε και γύρισε φανατισμένος το άγριο βλέμμα στο Ιράκ του Σαντάμ. «Κρύβει όπλα μαζικής καταστροφής και είναι το Ιράκ η Μέκκα της τρομοκρατίας. Να προλάβουμε κι ο Θεός (και ο Μπλερ) βοηθός».

ΚΙ άρχισαν να σκάνε οι βόμβες σε κεφάλια αμάχων Ιρακινών, χωρίς οι εκατόμβες να συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, γιατί «το δίκαιο των νικητών» κραυγάζει «ουαί τοις ηττημένοις».

ΤΟΝ Σαντάμ τον κρέμασαν μην ξεράσει μυστικά και μάθουμε ποιοι τον όρισαν δικτάτορα εκεί κάτω, τα χρόνια πέρασαν, τα εγκλήματα χωνεύτηκαν στην αναμμένη φωτιά της Μ. Ανατολής, αλλά δεν ξεχάστηκαν. Μας τα θυμίζει ο Αρχιεπίσκοπος Νότιας Αφρικής: «Μπους και Μπλερ να περάσουν από δίκη!». Κι εμείς ρωτάμε: Μόνο αυτοί (σε Ανατολή και Δύση, ζώντες είτε πεθαμένοι);

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.