Ισπανία: Χιλιάδες διαδηλωτές στη Μαδρίτη για τα μέτρα λιτότητας


Φωνές κατά της λιτότητας στην Ισπανία

Στους δρόμους της Μαδρίτης κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες Ισπανοί, ώς ένδειξη διαμαρτυρίας για τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι εν μέσω της παρατεταμένης ύφεσης που πλήττει την υπερχρεωμένη χώρα.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονται εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους του Δημόσιου τομέα, καθηγητές και δάσκαλοι, νοσοκόμοι και πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν κατακλείσει την πλατεία Plaza Colon, αποκλείοντας πολλούς κεντρικούς δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας. Πολλοί από τους διαδηλωτές ταξίδεψαν έως τη Μαδρίτη με λεωφορεία που μισθώθηκαν από εργατικά συνδικάτα και άλλες φιλεργατικές οργανώσεις.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την περικοπή κρατικών δαπανών και την αύξηση της φορολόγησης, μέτρα που έρχονται στο πλαίσιο της προσπάθειας της ιβηρικής χώρας να αποφύγει την υπαγωγή σε ένα πλήρες πρόγραμμα διάσωσης από την ευρωζώνη.

Το συγκεντρωμένο πλήθος καταδίκασε τα μέτρα της κυβέρνησης Ραχόι, φωνάζοντας «Αρκετά» και «Βυθίζουν τη χώρα», καθώς υπάρχει μία ευρεία αίσθηση πως τα μέτρα λιτότητας πλήττουν τα μικροαστικά και μεσοαστικά νοικοκυριά, αφήνοντας τους πλούσιους στο απυρόβλητο.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αντιτείνει ότι τα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητα προκειμένου να επιτευχθεί ή ανάκαμψη της οικονομίας.

«Αυτές οι θυσίες είναι απόλυτα αναπόφευκτες εάν είναι να διορθώσουμε το δύσκολο οικονομικό κλίμα που βιώνουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Λούις ντε Γκίντος. «Θέτουμε τα θεμέλια της ανάκαμψης», προσέθεσε.

ΣΚΑΙ

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.