Ο κυρ Μήτσος,οι ταμειακές μηχανές και η σύνδεσή τους με το Taxisnet


Γειασάν του μάγκα που θα πουλάει τις καινούργιες ταμειακές μηχανές!
Μιλάμε για χοντρές κονόμες.
Ολα τ’ άλλα είναι εκ του πονηρού και δήθεν σύγχρονα!
Κύριοι όσο δεν υπάρχει μόνιμο και δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους αλλά πάνω απ’ όλα αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ κράτους και πολίτη και φορολογική συνείδηση δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Το σκίτσο από τη χτεσινή Ημερησία αφιερωμένο στα τσακάλια του υπουργείου Οικονομικών!

Ενα απλό σκίτσο που τα λέει όλα και δίνει αποστομωτική απάντηση σ’ όλους αυτούς τους πανέξυπνους πως μας τα ‘πρηξαν με τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών απ’ ευθείας με το Taxisnet.
Λες κι ανακάλυψαν ξαφνικά τη νέα Αμερική κι έλυσαν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Για τους μη γνωρίζοντες:οι σημερινές ταμειακές μηχανές έχουν το σύστημα “Ζ”,που σημαίνει ότι εφόσον χτυπάς αποδείξεις αποδίδεις και ΦΠΑ.-
Δεν γίνεται δηλαδή να κόψεις απόδειξη και να μην καταβάλεις το ΦΠΑ,
φοροδιαφεύγεις μόνο  όταν δεν κόβεις αποδείξεις.
Ποιος θα επιβάλει λοιπόν στον κάθε κυρ Μήτσο να κόβει απόδειξη για κάθε τι που πουλάει ή υπηρεσία που παρέχει με το καθεστώς των νέων ταμειακών μηχανών;
Ποιος;ο κανένας!

Κι επειδή κάποια παπαγαλάκια του υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη σύνδεση ισχύει χρόνια τώρα σε ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης και στην Αμερική και ο έφορος θα έχει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο κάθε επιχείρησης,θα βλέπει την κίνηση κι όπου διαπιστώσει κάτι ύποπτο θα σπεύδει για έλεγχο!!!!
Ναι,δεν αντιλέγουμε αλλά… εδώ είναι Ελλάδα,όπου οι εφορίες κλείνουν (συγχώνευση το λένε!),ή λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό (ποιος θα ελέγχει συνεπώς online εκατομμύρια ταμειακών μηχανών;) και δεν έχουν καν υπηρεσιακά οχήματα να βγουν στη γύρα.

Λένε ακόμα τα παραπάνω “πουλερικά”:Με την online διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών ο ΦΠΑ θα καταβάλλεται στον πραγματικό χρόνο της συναλλαγής!
Δηλαδή;πως γίνεται αυτό στην πράξη;
Θα έχουμε εφοριακούς ταχυδακτυλουργούς;η απλά θα κάνουν σούμα τον καταβληθέντα μεν αλλά μη ακόμα εισπραχθέντα  ΦΠΑ κι έτσι θα εμφανίζουν πλασματικά έσοδα;

Δεν ρωτάμε βέβαια πως θα λειτουργήσει το σύστημα στις λαϊκές αγορές ή στους μαστόρους,το έχουμε δει στην πράξη πως γίνεται μέχρι σήμερα με τις απλές ταμειακές μηχανές!
Αλήθεια εκείνη η φοροκάρτα τι έγινε;
Ξεχάστηκε γιατί απλούστατα ήταν τζάμπα!

Σε μια εποχή που το εμπόριο μαστίζεται πανταχόθεν υπέρ των πολυεθνικών και τα λουκέτα πέφτουν σαν το χαλάζι κάποιοι σκέφτηκαν να επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις με την αγορά καινούργιων ταμειακών μηχανών,που στην ουσία δεν αλλάζουν την υπάρχουσα κατάσταση σε ότι αφορά την φοροαποφυγή η  τη φοροδιαφυγή.

Γειασάν του μάγκα που θα πουλάει τις καινούργιες ταμειακές μηχανές και του μάγκα που θα τις εγκρίνει!Και γαμώ τη φάμπρικα λέμε!

Υ.Γ.:(επισήμανση αναγνώστη μας):Υπάρχει αυτή η υποδομή στο server του taxisnet;Φαντάζομαι ότι για να εκδοθεί η απόδειξη από την ταμειακή θα πρέπει πρώτα να εξασφαλισθεί η επικοινωνία της με τον server,να πάρει δηλ. το ΟΚ .Για φαντάσου να περιμένεις 1, 2, 5, 10 λεπτά να βγεί η απόδειξη, όλοι οι πελάτες θα λακάνε χωρίς απόδειξη. Ο Μήτσος θα τραβάει το καλώδιο από το τηλέφωνο και πάει…

zeidoron

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.