Η αβάστακτη ελαφρότητα της ανευθυνότητας με θύματα μαθητές


Ντροπή και αίσχος . Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τα όσα διαδραματίζονται στα υπουργεία παιδείας, οικονομικών και στις υπηρεσίες τους με θύματα μαθητές και τις οικογένειές τους.

Της Μαρίας Γιαχνάκη

Από τις 26 Ιουλίου ήταν γνωστό ότι υπήρχε πρόβλημα με τις πληρωμές των ιδιοκτητών των λεωφορείων που μεταφέρουν τα παιδιά  από και προς τα σχολεία τους διότι δεν είχαν πληρωθεί ακόμη τα χρήματα των δύο  προηγούμενων  ετών 2010 και 2011. Το  αποτέλεσμα  ήταν οι  ιδιοκτήτες να αρνούνται να σηκώσουν στις πλάτες τους και το φετινό έξοδο επικαλούμενοι ότι δεν έχουν να βάλουν ούτε πετρέλαιο από την στιγμή που δεν πήραν ούτε τα δεδουλευμένα τους.

Η καινούρια σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς να έχει λυθεί το θέμα με αποτέλεσμα οι γονείς να μεταφέρουν τα παιδιά στα σχολεία από όλες τις τοποθεσίες και ας βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το σχολείο.

Όλη η ιστορία λοιπόν σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε κωλύσει στο ότι ένας υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών θεώρησε καλό να σταματήσει τις πληρωμές που θα έπρεπε να είχαν γίνει επικαλούμενος  το μεσοπρόθεσμο ζητώντας κούρεμα 20 %  όχι μόνο στα χρήματα του νέου έτους  αλλά και στα χρήματα των δύο προηγούμενων  ετών που τους χρωστούν δηλαδή στα δεδουλευμένα.

Δεν εξηγεί όμως σε κανέναν σε ποια νομοθεσία στηρίζεται και θέλει να κουρέψει δεδουλευμένα . Τουλάχιστον απο την έρευνα που κάναμε δεν υπαρχει νομικό πλαίσιο που να υπαγορεύει τέτοια απόφαση.
Το αποτέλεσμα  ήταν πάντως να εξοργίσει τους ιδιοκτήτες λεωφορείων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν τα δρομολόγια σε όλη την Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Στη συνέχεια με διάφορες ενέργειες που έγιναν από τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων αλλά και προφανώς από την περιφέρεια που έπρεπε να είχε φροντίσει το θέμα νωρίτερα και όχι την τελευταία στιγμή τα σχολικά ξεκίνησαν και για μια βδομάδα τα παιδιά πήγαιναν σχολείο.

Να όμως που ο ίδιος υπάλληλος  αποφάσισε και πάλι να σταματήσει το θέμα διότι επιμένει ότι δεν πρέπει να πληρωθούν ούτε τα δεδουλευμένα των προηγούμενων ετών στους ιδιοκτήτες   και δεν προχωράει στις πληρωμές με αποτέλεσμα οι γονείς να χρειαστεί από ότι φαίνεται να μεταφέρουν τα παιδιά και πάλι μόνοι τους στα σχολεία .

Το θέμα αφορά όλα τα σχολεία  της Αττικής και όλης της Ελλάδας που χρησιμοποιούν σχολικά  , ταξί και άλλα μεταφορικά μέσα λόγω απόστασης ή λόγω ειδικότητας των σχολείων , μουσικά , καλλιτεχνικά κλπ.

Κι εδώ να αναρωτηθούμε και να φωνάξουμε και να απαιτήσουμε να μάθουμε σε αυτά τα άμοιρα τα υπουργεία δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος με μυαλό; Να πάρει το θέμα στα χέρια του και να το λύσει ή  να δοθεί εντολή να πληρωθούν ή να προχωρήσουν σε άλλη λύση;

Είναι δυνατόν τα ελληνικά σχολεία να αιμορραγούν και γι αυτόν τον λόγο; Δεν φτάνουν όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές  όταν φτάσουν στο σχολείο τώρα συζητάμε και το για αν θα μπορούν να φτάσουν;

Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο και το λιγότερο αστείο να μην μπορούν 5 καρεκλοκένταυροι να λύσουν αυτό το θέμα και μετά αναρωτιόμαστε πως η Τρόικα κατάφερε να μας βάλει στο χέρι.

briefingnews.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.