Ο Αντώνης μας είπε ότι δεσμεύτηκε, αλλά ξέχασε να πει με ποιούς…


Ο Αντώνης μας είπε ότι δεσμεύτηκε, αλλά ξέχασε να πει με ποιούς...

Η συνέπεια στην ασυνέπεια, είναι το χαρακτηριστικό προσόν των σύγχρονων πολιτικών, που φέρουν ακέραιη την ευθύνη έκθεσης της χώρας στον οικονομικό κίνδυνο – σπιράλ θανάτου, που σήμερα βρίσκεται.

Παρελαύνουν οι πολιτικοί από τις θέσεις εξουσίας, αλλά το αποτέλεσμα είναι μονίμως το ίδιο. Εργάζονται με συνέπεια και επιβάλλουν μέτρα τα οποία θα δικαιολογούσαν ακόμη και μία λαϊκή εξέγερση, δολοφονούν την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καταστρέφουν τα Ελληνικά νοικοκυριά και συντελούν στα μέγιστα στην κατάρρευση ολόκληρου του κράτους.

Όλα αυτά τα κάνουν με απόλυτη συνέπεια, προς τους ξένους εντολείς τους και “δανειστές” της χώρας. Βέβαια, προεκλογικά ή για όσο διάστημα βρίσκονται στην αντιπολίτευση, μιλάνε τελείως διαφορετική γλώσσα, υπόσχονται να επιβάλουν την δικαιοσύνη και άλλα πολλά φληναφήματα.

Δυστυχώς, όταν αποκτούν την εξουσία, αλλάζουν τρόπο σκέψης και επιβάλουν τα αντίθετα από όσα διεμήνυαν, περί δικαιοσύνης… Φαίνεται πως η εξουσία δεν συνάδει με την δικαιοσύνη ή φαίνεται πως η δικαιοσύνη έχει καταστεί κλινικά νεκρή, αφού βυσοδομείται το Σύνταγμα της χώρας, καταπατούνται επανειλλημένως τα ατομικά, τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών, αλλά κανείς δεν συγκινείται.

Όλοι οι πολιτικοί, σφιχταγκαλιασμένοι προσπαθούν να σώσουν το κράτος, αλλά όχι απαραίτητα και την χώρα ή τους πολίτες της. Δυστυχώς, η συνέπεια στην ασυνέπεια συνεχίζεται και επί κυβερνήσεως του τραγικού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος οικειοθελώς έτρεξε να συγκαταριθμηθεί μεταξύ των Ελληνόφωνων που κατέστρεψαν την χώρα. Δεσμεύτηκε κι αυτός πως θα μας… διασώσει.

Από τα 18 μέτρα που δεσμεύονταν ότι θα εφάρμοζε άμεσα με την εκλογή του,
πόσα εφάρμοσε και σε πόσα έκανε το ακριβώς αντίθετο από ότι είχε
δεσμευθεί;

1.Αύξηση συντάξεων. Πόσο σας μείωσε τις συντάξεις είπαμε;

2.Επίδομα ανεργίας από 1 σε 2 έτη… Αντίθετα κατάργησε και το επίδομα των εποχιακών…

3.Επίδομα ανεργίας και σε μη μισθωτούς… (εδώ γελάμε)

4.Μείωση φόρων που εκκρεμούν… (ξαναγελάμε)

5.Όχι άλλες μειώσεις μισθών (δεν θα το αντέξω τόσο γέλιο)

6.Αύξηση αφορολόγητου σε 10.000… Τελικά καταργήθηκε εντελώς το αφορολόγητο και αντί για 5 χιλιάδες ευρώ προς τα πάνω, έχασε τον δρόμο του κα πήγε 5 χιλιάδες ευρώ προς τα κάτω. Για την ακρίβεια, θα φορολογούμαστε από το πρώτο ευρώ που θα εισπράττουμε. Όπως λέμε, θα πληρώνουμε για τον αέρα που αναπνέουμε. Εκτός και εάν προτιμήσουμε να πάψουμε να αναπνέουμε και βοηθήσουμε το κράτος να δίνει λιγότερα επιδόματα ανεργίας και λιγότερες συντάξεις

7.Τέλος στο χαράτσι… Μάλλον εννοούσε τέλος στο 1 χαράτσι αφού σχεδιάζει να φτιάξει και άλλα…

8.Μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών… (πάλι γελάμε)

9.Χρονική επέκταση περικοπής δημοσίων δαπανών. Αλλά, εμείς μάθαμε πως το χρέος… ανέβηκε! Α, και μία διευκρίνηση για την επέκταση γίνεται να έχουμε; Πότε θα οριστικοποιηθεί αυτή; Μετά από 400 χρόνια μήπως; Όπως ο διακανονισμός που έκανε εκείνο το ΙΕΚ με την εφορία;

10.Προστασία δημοσίων υπαλλήλων… Πόσους θα απολύσει είπαμε; Α, δεν είπαμε! Άραγε, διαλύονται οι κομματικοί στρατοί και οι έμμισθοι ψηφοφόροι; Μάλλον όχι…

11.Ελάφρυνση δανειοληπτών… Το μονό που έχει αλλάξει με τα δάνεια είναι τα ωράρια που σε παίρνουν οι εισπρακτικές… (κάποιος, κάπου, κάποτε είπε πως αυτές είναι παράνομες, αλλά γιατί να ανησυχούμε; εδώ παρανομεί η κυβέρνηση, οι εισπρακτικές θα μας χαλάσουν;) Λέτε ο Αντώνης να εννοούσε τους άλλους δανειολήπτες; Τους διεθνείς; Αν ναι, τότε όντως το παλικάρι κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τους ικανοποιήσει και να σταθεί συνεπής στην υπόσχεσή του…

12.Αναστολή Τειρεσία… Ωραίο ανέκδοτο, πάει και με την εποχή

13.Ενίσχυση ρευστότητας αγοράς… Αν εννοεί ότι θα μας ξεζουμίσει για να τα δώσει
στις τράπεζες, εντάξει! Εκεί ήταν συνεπής στη δέσμευση του…

14.Συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο… Απλά εννοούσε ότι σε όσους
χρωστάει το δημόσιο δεν θα τα πάρουν ποτέ και όσοι χρωστάνε στο δημόσιο
θα πάνε φυλακή… (είναι τόσα πολλά και τόσο τραγικά τα παραδείγματα, που ο ιστορικός του μέλλοντος θα φρίξει με την υπομονή – απάθεια των σημερινών Ελλήνων).

15.Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Όπως λέμε “πάρτα όλα παλιατζή”, “τρελάθηκε το αφεντικό και τα χαρίζει όλα”!!! Δικά του δεν είναι, αλλά τα χαρίζει.

Για τόσο χουβαρντά μιλάμε…

16.Προώθηση αποκρατικοποιήσεων. Συνέχεια της προηγούμενης δέσμευσης. Το τονίζει ο άνθρωπος για να ησυχάσουν οι ανησυχούντες “επενδυτές”. Καλά νερά έχουμε, λιμάνια έχουμε, λιγνίτη έχουμε, πετρέλαια και φυσικό αέριο έχουμε. Έχουμε και βουνά για πράσινη ενέργεια (και αν κανένας τολμήσει να σταματήσει επενδυτικές ενέργειες, τότε βάζουμε φωτιά και τον καίμε… έτσι δεν είναι;)

17.Ασφάλεια πολίτη – λαθρομετανάστευση… Τι να σχολιάσουμε εδώ; Υπάρχει σχόλιο; Μιά ματιά τριγύρω αρκεί για απάντηση… Αλλά, ξέχασα, ο Αντώνης δεν βλέπει λαθρομετανάστες στο μέγαρο που διαμένει, με τον ψηλό μαντρότοιχο και την ασφάλεια που του παρείχε πάντα το σύστημα…

18.Ανακήρυξη ΑΟΖ… Βολευτείτε με τις ΕΟΖ προς το παρόν. Όσο για ΑΟΖ, έχουν άλλοι σειρά. Δεν μπορεί, θα μας αφήσουν και μας το κάτι τις…

Και τελικά, αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής: Σε ποιούς δεσμεύτηκε ο Αντωνάκης;

RAMNOUSIA

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.