Ιδρύθηκε νέο τούρκικο πολιτικό κόμμα στην Βουλγαρία


Άρχισε ο σχηματισμός ενός νέου πολιτικού κόμματος – του Λαϊκού Κόμματος «Ελευθερία και Αξιοπρέπεια». Αυτό δήλωσε ο  ο Κορμάν Ισμαΐλοφ κατά την παρουσίαση του νέου κόμματος στη Σόφια.

Ο Κορμάν Ισμαίλοφ ήταν ο δεύτερος τη τάξει του τουρκικού κόμματος της Βουλγαρίας του Αχμέτ Ντογκάν,  και ο οποίος αποσκίρτησε για να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα το οποίο στηρίζεται στις αρχές όπως διατυπώνονται στην ιδρυτική διακήρυξή του:

«Πιστεύουμε  στην ανύψωση του επιπέδου της ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των Βουλγάρων πολιτών στην πολιτική διαδικασία και στις ιδέες τόνωσης της συνεργασίας, στην σύγκληση και ένταξη της χώρας στα Βαλκάνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω της διατήρησης και της ανάπτυξης της εθνο-θρησκευτικής και πολιτιστικής ποικιλομορφίας, ως δομικό στοιχείο της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών που πρέπει συνεχώς να ενισχύεται και να βελτιώνεται».

Σύμφωνα με τον Κασίμ Νταλ, ιδρυτικό μέλος του νέου τούρκικου κόμματος, η «Ελευθερία και Αξιοπρέπεα» δημιουργεί έναν νέο πολιτικό φορέα στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Ο Κασίμ Νταλ ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του μουσουλμανικού κόμματος  MRF και το 2011 εκδιώχθηκε από το κόμμα λόγω των ιδεών του.

defencenet.gr

 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.