Η χρησιμότητα των… άκρων!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail:prevejohn@yahoo.gr

Το πολιτικό σύστημα της εποχής μας όπως είναι γνωστό αποτελείται γενικά από τρεις βασικές ιδεολογίες, της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς.

Φανταστείτε το σαν αυτοκινητόδρομο όπου ο καθείς κινείται στην λωρίδα του αλλά το Κέντρο έχει ένα βασικό πλεονέκτημα  δηλ. μπορεί να δανείζει αλλά και να δανείζεται ιδεολογικά στοιχεία από δεξιά και από αριστερά δημιουργώντας την κεντροδεξιά ή την κεντροαριστερά.

Έτσι δεν είναι τυχαίο που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ο κάθε εκλογικός ιδεολογικός σχηματισμός προβάλει αυτές τις δύο έννοιες με σκοπό να μεγαλώσει τον αριθμό των ψηφοφόρων του!

Τα τελευταία όμως χρόνια και λόγω της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των τριών στάνταρ ιδεολογιών βλέπουμε ότι δημιουργήθηκαν και τα λεγόμενα άκρα (άκρα δεξιά και άκρα αριστερά) τα οποία κινούνται κατά κάποιον τρόπο εκτός ορίων δημιουργώντας σκηνικά και καταστάσεις που ξεφεύγουν πολλές φορές από τα έννομα και τα συνηθισμένα.

Για λόγους αρχής και σεβόμενος την βούληση των συμπολιτών μου δεν αναφέρω ονόματα κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά θεωρώ ότι η ενδυνάμωση και η προβολή τέτοιων σχηματισμών (οι οποίοι συχνά πυκνά αλληλοσυγκρούονται) γίνεται σκόπιμα γιατί στην ουσία βολεύει αυτούς που θέλουν να λειτουργούν ως εγγυητές της τάξης και του νόμου αλλά στη ουσία οι ίδιοι “εντέχνως” να τον καταπατούν προφυλλάσοντας ως κόρη οφθαλμού τα κεκτημένα τους και τα … κλεμμένα τους!
Ο νοών … νοείτω!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Η χρησιμότητα των… άκρων!

  1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

    Ακριβώς έτσι Γιάννη.
    Νοείτω….και πολύ νοείτω!!! Αλλά πολλοί από αυτούς που τους ψήφισαν και νομίζουν ότι δεν είναι μέρος του συστήματος προφανώς δεν “νοείτω” καθόλου και συνεχίζουν να κοιμούνται….

    Πλευρό στον ύπνο άλλαξαν απλά….

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.