Κινδυνεύει το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα από την ΧΑ;


Μετά τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή μεταξύ των βουλευτών της ΧΑ και βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, το τελευταίο με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «χυδαία και βίαιη επίθεση των νεοναζιστών της Χρυσής Αυγής» και ζήτησε άμεση διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις προφανώς κατά της ΧΑ. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι «Οι επαγγελματίες τραμπούκοι» (έτσι αποκαλεί τους βουλευτές της ΧΑ), θα πρέπει να μάθουν να σέβονται το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα.

Δεν γνωρίζουμε πόσους Έλληνες ενοχλούν πλέον (εκτός από τους ίδιους τους συστημικούς και τους όποιους υποστηρικτές ακόμα του σάπιου ολιγαρχικού κοινοβουλευτικού συστήματος υπάρχουν), αυτά που κάνει και λέει η ΧΑ στη Βουλή, αλλά και…. έξω από τη Βουλή. Δεν θα πρέπει να υπάρξει έκπληξη αν κάποιοι μάλιστα τα επικροτούν. Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι η ΧΑ εκμεταλλεύεται τις μεγάλες τρύπες που αφήνει το ίδιο το κράτος και γιγαντώνεται η ίδια. Και μια από τις μεγαλύτερες τρύπες που έχει αυτό το ανάλγητο κομματικό κράτος είναι το ολιγαρχικό κοινοβουλευτικό του σύστημα που μας έφερε στη σημερινή εξαθλίωση και ακόμα έχει πολύ δρόμο η υπόθεση της εξαθλίωσης.

Δεν κινδυνεύει πλέον το κοινοβουλευτικό σύστημα από την ΧΑ. Αυτό σάπισε από μόνο του και είναι η σαπίλα και η διαφθορά αυτού του ίδιου που γέννησε τη ΧΑ και την «βοηθά» τώρα να ανέβει. Αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε η ΧΑ. Αν δεν πεινούσε ο κόσμος, δεν θα υπήρχε η ΧΑ. Δεν μένει λοιπόν τώρα πλέον στο κοινοβουλευτικό σύστημα, παρά να πετάξει και τον φερετζέ της «δημοκρατίας» που φορούσε τόσα χρόνια και να δείξει το πραγματικά αυταρχικό και βίαιο πρόσωπό του. Η ΧΑ το προκαλεί, γιατί ξέρει ήδη από τώρα ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ της.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον από εδώ και στο εξής, η σύγκρουση μεταξύ ολιγαρχικού αυταρχισμού και φασισμού.

Οι υπόλοιποι όμως θα πρέπει να προετοιμάσουμε μια πραγματική Δημοκρατία.

Πέτρος Χασάπης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Κινδυνεύει το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα από την ΧΑ;

 1. Ὁ/ἡ ΙΩΑΝΝΗΣ γράφει:

  Η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα που τρέφεται από την αντίδραση ενάντια σε ένα σάπιο καθεστώς που τρώει τις σάρκες της Ελλάδας εδώ και χρόνια. Και φυσικά δεν κινδυνεύει από την Χ.Α.

  Κινδυνεύει από όλους αυτούς που το στήριζαν και τώρα χάνουν το έρεισμα που μέχρι τώρα τους έδινε κομμάτι της πίτας. Κι αυτοί δεν είναι ο λαός αλλά η Ελίτ πίσω στα παρασκήνια.

  Η ΧΑ πάντως όπως και τα κόμματα της Αριστεράς, όπως φυσικά και κάθε πολιτικό κόμμα, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης σε ένα δίκαιο και δημοκρατικό πολιτικό σύστημα. Όσο “φανταστικό” και αν ακούγεται αυτό. Γιατί η κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι παρωδία της πραγματικής Δημοκρατίας. Και όσο βλέπετε κόμματα να διεκδικούν την ψήφο σας τόσο να ξέρετε ότι απομακρύνεστε από μια κοινωνία Δικαίου.

  Και αν αναρωτηθείτε ποιο είναι αυτό το σύστημα που μπορεί να είναι δίκαιο και δημοκρατικό αλλά να μην προέρχεται από κόμματα μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τότε κάντε λίγο υπομονή.

  Το τέλος της κρίσης που βιώνουμε μαζί με όλα τα δεινά που θα ακολουθήσουν… θα μας οδηγήσουν σε αυτό.

  Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.