Μύδροι εισαγγελέα για τους μετανάστες της Σύμης και το Κέντρο Υποδοχής στη Ρόδο!


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠ. ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ

«Έχετε ποινικές ευθύνες για την υγεία των αστυνομικών και των κατοίκων του νησιού! Χαριστική βολή για τη Ρόδο το Κέντρο.. Σχέδιο ανεδαφικό και επικίνδυνο!..

Μύδρους εξαπολύει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κ. Μούτσικος με έγγραφό του για το θέμα των λαθρομεταναστών της Σύμης, αλλά και τις προθέσεις για δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών από τρίτες χώρες στη Ρόδο. Το έγγραφο απευθύνεται προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια, τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, την Α΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδ/σου, τους Δημάρχους Ρόδου και Σύμης, καθώς και στις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδ/σου.

Με το έγγραφό του ο κ. Μπούτσικος καθιστά ποινικά υπεύθυνους για τους κινδύνους μετάδοσης ασθενειών που μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο αστυνομικών οργάνων και κατοίκων της Σύμης, αλλά και άλλα αδικήματα.

Σε ό,τι αφορά τις εκφρασθείσες προθέσεις για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής λαθρομεταναστών στη Ρόδο, ο εισαγγελέας εξαπολύει «ρουκέτες» χαρακτηρίζοντας τους εν λόγω σχεδιασμούς ανεδαφικούς και εθνικά επικίνδυνους! «Η Ρόδος αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού και η δημιουργία στο έδαφος της ενός τέτοιου κέντρου θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό και θα δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική ένταση την οποία ο τόπος πρέπει να αποφύγει με οποιονδήποτε τρόπο», τονίζεται στο έγγραφο του εισαγγελέα.

Προχωρεί μάλιστα και ένα βήμα παραπέρα, αναφέροντας με νόημα: «Στα όσα λάθη έχουν γίνει σε βάρος της Ρόδου, η πρόθεση της δημιουργίας ενός τέτοιου κέντρου μπορεί να επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα στη χειμαζόμενη οικονομία και κοινωνία του νησιού»!..

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο έγγραφό του ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικος αναφέρει τα εξής:
«Από 20/8/2012 και εντεύθεν στο νησί της Σύμης παρατηρήθηκαν αφίξεις μεγάλου αριθμού υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν νόμιμο δικαίωμα εισόδου σε ελληνικά εδάφη. Οι ανωτέρω μετανάστες διαμένουν στο προαύλιο του αστυνομικού τμήματος Σύμης, επειδή η νήσος στερείται παντελώς και των στοιχειωδών εγκαταστάσεων για τη διαμονή και φύλαξή τους.

Το Α.Τ. Σύμης βρίσκεται στην παραλία του Γυαλού στο κεντρικότερο σημείο της νήσου. Οι ανωτέρω διαμένουν στον αύλειο του Α.Τ., γεγονός που δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα, οι ξένοι τουρίστες αντικρίζουν τους μετανάστες να κρέμονται σαν σταφύλια από την άκρη του προαύλιου χώρου του Α.Τ., όπου ταυτόχρονα βρίσκονται ρούχα και κλινοσκεπάσματα κρεμασμένα. Όταν οι αλλοδαποί δεν χωρούν στον προαύλιο χώρο του Α.Τ. Σύμης, διαμένουν προσωρινά στο Ρολόι, το οποίο είναι ένα στολίδι και αξιοθέατο της νήσου που το επισκέπτονται όλοι οι τουρίστες.

Οι αλλοδαποί μεταφέρουν μεταδοτικές νόσους οι οποίες δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και ενδεχομένως για τη ζωή των αστυνομικών του Α.Τ. που είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη αυτών, αλλά και των κατοίκων της νήσου.

Λόγω της ανυπαρξίας των αναγκαίων χώρων υγιεινής όπου διαμένουν, παρατηρείται το φαινόμενο της ροής ακαθάρτων υδάτων στο δρόμο, κάτω από το Αστυνομικό Τμήμα. Ο χώρος στον οποίο διαμένουν δεν πληροί κανενός είδους ασφαλούς φύλαξης αυτών, καθώς γύρωθεν του Α.Τ. ο χώρος είναι ανοικτός και ανά πάσα στιγμή μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαφύγει. Πολλές φορές επίσης προκαλούνται και συμπλοκές μεταξύ αυτών οι οποίες έχουν μεγάλη ένταση.

Κατόπιν των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η πολιτεία και το αρχηγείο της ΕΛΑΣ πρέπει να ενεργούν άμεσα για την μεταφορά των αλλοδαπών όσο το δυνατόν πιο σύντομα από τη Σύμη προς τις περιοχές της Ελλάδας, όπου έχουν δημιουργηθεί ειδικά κέντρα φύλαξης αυτών.

Επειδή μέχρι σήμερα παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση μεταφοράς αυτών στα κέντρα φύλαξης, σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας σας καθιστά ποινικά υπεύθυνους για την οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αστυνομικών που υπηρετούν στο Α.Τ. Σύμης, αλλά και των κατοίκων της νήσου εξαιτίας της μη απομάκρυνσης των αλλοδαπών.

Επί τη ευκαιρία σας ενημερώνουμε ότι οι υπηρετούντες αστυνομικοί στο Α.Τ. Σύμης και το προσωπικό του Υπολιμεναρχείου Σύμης, υπερβάλλουν εαυτούς για την αντιμετώπιση των ανωτέρω φαινομένων».

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Στη συνέχεια του εγγράφου του ο εισαγγελέας αναφέρεται στις πληροφορίες για δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών τρίτων χωρών στη Ρόδο και σημειώνει τα εξής:
«Η ανωτέρω πρόθεση είναι και ανεδαφική και επικίνδυνη.
1)Ανεδαφική, γιατί μέσα στη διάρκεια μιας πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα, ένα από τα ελάχιστα στηρίγματα της οικονομίας είναι ο τουρισμός, σε ένα κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, τη Ρόδο, η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου θα επιφέρει ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στον τουρισμό και θα δημιουργήσει μεγάλη κοινωνική ένταση την οποία ο τόπος πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να αποφύγει.
2)Επικίνδυνη, γιατί δημιουργείται ένα κέντρο υποδοχής και φύλαξης αλλοδαπών στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Ρόδου και κατ’ επέκταση της Δωδ/σου.

Η κεντρική Διοίκηση διαχρονικά έχει αποδείξει ότι δεν λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και δεν νοιάζεται για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιφέρεια και ειδικότερα στη Δωδ/σο. Στα όσα όμως λάθη στη διάρκεια του χρόνου έχουν γίνει σε βάρος της Ρόδου, η προσθήκη της δημιουργίας του κέντρου μπορεί να επιφέρει το τελειωτικό κτύπημα στη χειμαζόμενη οικονομία και κοινωνία της Ρόδου».

http://rodosalarm.gr/index.php/koinonia/7249-2012-10-05-03-10-13

Σχόλιο JFG :

Βέβαια ο συγκεκριμένος εισαγγελέας δεν είναι τυχαίος. Είναι ο ίδιος εισαγγελέας ο οποίος το 2009 τόλμησε και διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ήταν ασφαλές το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

Στην παραγγελία του ανέφερε ότι  «έχοντας έρθει σε επαφή με ιδιώτες γιατρούς σχετικά με το πανδημικό εμβόλιο διαπιστώθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του, τα συστατικά αυτού, τη διαδικασία δοκιμής του πριν από την παραγωγή του, τους ελέγχους στους οποίους υποβλήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις παρενέργειες που θα έχει τις οποίες χαρακτηρίζουν σοβαρές έως επικίνδυνες».

Την άλλη μέρα τον χλεύαζαν όλα τα ΜΜΕ και ο υπουργός δικαιοσύνης πρώτος και καλύτερος, αλλά η δουλειά έγινε. Σύντομα οι εμβολιασμοί σταμάτησαν. Έμειναν τα εμβόλια που είχαμε χρυσοπληρώσει άλλα σωθήκαν κάποιες ζωές.

justiceforgreece

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

2 ἀπαντήσεις στὸ Μύδροι εισαγγελέα για τους μετανάστες της Σύμης και το Κέντρο Υποδοχής στη Ρόδο!

  1. Ὁ/ἡ ΑΝΔΡΕΑΣ γράφει:

    Αυτοι ειναι Δικαστικοι που τιμουν το λειτουργημα τους αλλα και το ονομα τους. Απο εμενα προσωπικα τα θερμα μου συγχαρητηρια προς το ατομο του. Να συνεχισει επαξια το εργο του και το παραδειγμα του να το μιμηθουν και οι υπολοιποι συναδελφοι του

    Μοῦ ἀρέσει

  2. Ὁ/ἡ anominos γράφει:

    Εμείς οι Μικρασιάτες ξέρετε τι λέμε για κάτι τέτοιους τύπους σαν τον Μπούτσικο ; ara ta bul Mehmet Ali…

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.