Οι αμερικανικές εκλογές, οι γερμανικές εκλογές και οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ επιλογές


του Ευάγγελου Σταυριανάκη

Οι αμερικανικές εκλογές αποτελούν βασικό βήμα για να παρθούν τα μέτρα του Ιουνίου. Περιμένουμε να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα εφόσον γίνουν οι αμερικανικές εκλογές. Το μόνο που τους νοιάζει είναι οι αμερικανικές εκλογές και όχι οι ελληνικές επιλογές. Τα μέτρα δεν θα περάσουν γιατί απλά είναι το τελευταίο χτύπημα της οικονομία και της ελληνικής οικονομίας.

Η παγκόσμια οικονομία κλονίζεται  από την Αμερική ως τη  Κίνα. Στη μέση βρίσκεται η Ελλάδα. Αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο η ελληνική κοινωνία. Έχει μια τάση επαναδιοργάνωσης σε κάθε οικονομικό μέτρο. Ο λαός δεν πιστεύει στα μέτρα και τα καταπολεμά. Ο βασικός λόγος είναι ότι τα μεγάλα ψάρια αλλά και τα μεσαία βρίσκονται εκτός των οικονομικών μέτρων. Δίκαιο για μια καπιταλιστική κοινωνία , άδικο για μια ανθρώπινη κοινωνία.

Οι γερμανικές εκλογές είναι μια ακόμα προϋπόθεση για την λήψη των μέτρων. Μα που ακούστηκε ότι δύο ξένοι λαοί θα αποφασίσουν για την τύχη ενός τρίτου λαού. Μήπως αυτό λέγεται παγκοσμιοποίηση; Όλοι έχουν μερίδιο, κάποιοι μερίδιο του λέοντος.

Η σύγχρονη παγκόσμια κοινωνία έχει φτάσει στο τέλμα της. Ο λόγος είναι η παγκόσμια οικονομία. Η οικονομία πρέπει να εξαρτάται από την κοινωνία και τις ανάγκες της και όχι το αντίστροφο.

Η ελληνική κοινωνία έχει χωριστεί σε κάστες. Όχι όμως με αντικειμενικά κριτήρια την θέληση , την αυτοδιάθεση και την ικανότητα του κάθε πολίτη της αλλά με  κριτήριο το χρήμα δίχως περιορισμούς ηθικούς και τίμιους αλλά με προσδιορισμούς της λαμογιάς . Οι πρώτοι που ξεκίνησαν αυτή την επιδημία ήταν οι πολιτικοί σε μεγάλο μέρος και τα μεγάλα ψάρια τους σιγόνταραν , έδιναν τον τρόπο και το χρόνο και το χρήμα. Ένα σύστημα το οποίο θα καταρρεύσει μέχρι του σημείου που θα το θελήσει η ελληνική κοινωνία.

Είμαστε σε ένα μονόδρομο. Στην διασταύρωση πρέπει να μπουν δυο ταμπέλες, μία να δείχνει ότι απαγορεύεται δεξιά και μία που να δείχνει να απαγορεύεται αριστερά. Η μόνη επιλογή είναι ευθεία.  Δεν έχει χρόνο η Ελλάδα να το σκεφτεί ούτε με το δεξιό και φιλελεύθερο τρόπο ούτε με το αριστερό και σκεπτικιστικό τρόπο.

Οι κρίσιμες στιγμές της παγκόσμια οικονομίας ταυτίζονται με αυτές της ελληνικής. Οι επιλογές μας είναι σημαντικές όχι μόνο για εμάς αλλά για όλο τον σύγχρονο κόσμο.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.