Η επίσκεψη Μέρκελ δεν ήταν θετική, δεν έδωσε προοπτική ανακούφισης


του Γιάννη Βαρουφάκη

Αρνητική χαρακτήρισε ο οικονομικός αναλυτής Γιάννης Βαρουφάκης την επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αφού δεν ασχολήθηκε με τα δύο βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως είπε.

Μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 ο Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε ότι το ταξίδι της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα δεν απάντησε στα δύο βασικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας :

1. Η τραπεζική κρίση και η έλλειψη ρευστού στις επιχειρήσεις. «Άκουσα ότι Έλληνες και Γερμανοί επιχειρηματίες έθεσαν το ζήτημα του ρευστού στην κυρία Μέρκελ κατά τη χθεσινή τους συνάντηση. Και το μεγάλο θέμα με τις τράπεζες είναι αν οι δανειστές μας θα καταγράψουν τα 30 δισ. που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στο δημόσιο χρέος. Απάντηση σε αυτό η κυρία Μέρκελ δεν έχει» είπε ο κ. Βαρουφάκης.

2. Η εμμονή της Τρόικα στη λιτότητα.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η Ανγκελα Μέρκελ δεν έδωσε «μια προοπτική ανακούφισης στους χειμαζόμενους Ελληνες και από την άποψη αυτή η επίσκεψή της δεν ήταν θετική».

Θετικό χαρακτήρισε, ωστόσο, το γεγονός ότι με την παρουσία της στην Αθήνα η καγκελάριος έθεσε, πιθανόν, τέλος στα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

papaioannou-giannis.net

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.