Τα 600 δις των ομογενών και τα 600 δις των γερμανικών αποζημιώσεων.


Κάποιοι έσπειραν ελπίδες σε μερικούς εύπιστους και δυστυχείς Έλληνες ότι θα μας απαλλάξουν από το δυσβάσταχτο δημόσιο χρέος. Αν αυτό το happenig είχε και την εύθυμη πλευρά του και ήταν τόσο εξωπραγματικό για να ήταν αληθινό, υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που σπέρνουν ελπίδες σε ορισμένους εύπιστους και δυστυχισμένους Έλληνες για εξασφάλιση ψήφων και εξουσίας. Μιλάμε για τα περίπου 600 δις ευρώ (το ποσό ανεβοκατεβαίνει) που κάποιοι πολιτικοί έμποροι ελπίδων υπόσχονται στον ελληνικό λαό ότι μπορούμε να πάρουμε από τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Εβδομήντα περίπου χρόνια πέρασαν από την καταστροφή που επέφερε στην Ελλάδα η Γερμανία, τόσο με τις βάρβαρες και απάνθρωπες σφαγές Ελληνίδων και Ελλήνων, όσο και με τις περιουσιακές ζημιές που προκάλεσε. Καμία κυβέρνηση από τότε και μέχρι σήμερα δεν προσέφυγε σε κανένα δικαιοδοτικό όργανο για να απαιτήσει αποζημιώσεις. Ούτε η σημερινή κυβέρνηση ενδιαφέρεται. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέγραψαν τον όρο περί παραίτησης του δικαιώματος αντιπρότασης συμψηφισμού των απαιτήσεών μας κατά της Γερμανίας. Επομένως γιατί μας εμπαίζουν;;

Ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω διαφόρων στελεχών του, προς ορισμένους εύπιστους Έλληνες, ότι θα επιδιώξει τις γερμανικές αποζημιώσεις και αφήνει να εννοηθεί ότι έτσι θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας και θα απαλλαγούμε. Λεφτά λοιπόν υπάρχουν, εκεί στη Γερμανία. Ας δηλώσει λοιπόν δημόσια και ας δεσμευτεί επίσημα ο κ. Τσίπρας, ότι μόλις εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ προς την Γερμανία και ότι θα προτείνει μέρος των απαιτήσεών μας από τις γερμανικές αποζημιώσεις ως συμψηφισμό έναντι οφειλών μας προς την Γερμανία, επιφυλασσόμενοι για το υπόλοιπο. Αν κάναμε κάτι τέτοιο θα αναγκάζαμε τη Γερμανία να προσφύγει αυτή στα Διεθνή Δικαστήρια προκειμένου να εισπράξει τα οφειλόμενα και όχι εμείς.

Βέβαια αυτό προϋποθέτει καταγγελία του μνημονίου που απαγορεύει αυτόν τον συμψηφισμό..

Είναι όμως στην πραγματικότητα διατεθειμένος να το καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ;;;

Όχι λοιπόν λόγια μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.