Υπέρ της του ευρωωωώ διασώσεωωωωως, του Κυρίου δεηθωωωωώμεν!


του Στρατή Μαζίδη

Τι κι αν γεμίσαμε την πρωτεύουσα με είδη κιγκαλερίας επιβάλλοντας ένα μίνι τοπικό στρατιωτικό νόμο; Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ήλθε, είδε και απήλθε.

Στρώσαμε κόκκινα χαλιά, την πήγαμε από δω, την πήγαμε από κει. Τίποτε. Μέχρι κι ένα ξεβράκωτο αφήσαμε να την κυνηγήσει μπας και τρομάξει αλλά τίποτε. Τόσος ντόρος, τόση φασαρία, τόση πλύση εγκεφάλου για ένα “εύχομαι και ελπίζω να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ”.

Κάποιος μάλιστα μου μετέφερε ότι την είδε να πετά ένα μονόλεπτο στη λίμνη του Εθνικού Κήπου, να κλείνει τα ματάκια της και να εύχεται υπέρ ημών.

Ο δε γηραιός κάτοικος του προεδρικού μεγάρου όντας εκτός τόπου και χρόνου είπε ότι τα περιθώρια αντοχής του ελληνικού λαού δεν είναι πολλά ακόμη. Μα γιατί δεν το είπε διαφορετικά, π.χ. ότι ξέρετε, μπορούμε να βάλουμε κι άλλα μέτρα αν χρειαστεί.

Εν ολίγοις, όχι απλά άλαλα τα χείλη των ασεβών αλλά και μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

Εν πάση περιπτώσει η επίσκεψη κατέληξε σε μέγα επικοινωνιακό αλλά και ουσιαστικό φιάσκο για το μνημονιακό κατεστημένο. Δεν είναι και λίγο να αλλάζεις τα φώτα του απλού λαού, να καταλύεις τα πάντα, να κατεδαφίζεις το κοινωνικό κράτος, να εξαφανίζεις την εθνική άμυνα, να λησμονείς την εθνική κυριαρχία και αντί της δήλωσης που περίμενες (και σιγά τα ωά μιας απλής δήλωσης) να αποσπάς μια ευχή.

Το πολύ πολύ η κα Μέρκελ αν είναι κρυφο-ορθόδοξη να προσκομίσει την Κυριακή ένα πρόσφορο στην εκκλησία με ένα χαρτάκι για τη σωτηρία μας. Όσο προλαβαίνει δηλαδή μιας και σε λίγο καιρό θα πρέπει να βράσει κόλλυβα.

Προσωπικά θα τάξω μια φανουρόπιτα, μπας και ο Άγιος μας φανερώσει πως στην ευχή θα απαλλαγούμε από αυτούς τους επικίνδυνους τύπους το ταχύτερο δυνατό…

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.