Τα ακατοίκητα νησιά και τα ακατοίκητα μυαλά


του Γιώργου Χαρκοφτάκη

Οι τύποι της τροϊκα δεν είναι και πολύ επικοινωνιακοί, ήρθαν εδώ για να κόψουν, να ράψουν και να αξιολογήσουν. Κάποιος σοβαρά ή όχι πέταξε την ιδέα να εκκενώσουμε τα νησιά με πληθυσμό μικρότερο των 150 κατοίκων για να γλιτώσουμε τις επιδοτήσεις των ακτοπλοϊκών γραμμών.

Ο υπουργός το διέρρευσε στον τύπο. Για ποιο λόγο; Αφού δεν έχουμε να δείξουμε κάτι ουσιαστικό και ο κόσμος είναι φυτιλιασμένος, ας δείξουμε τουλάχιστον ότι κάνουμε αντίσταση. Δηλαδή θέλει σύνταξη αντιστασιακού. Είναι υποκριτικό, γιατί όλο τον υπόλοιπο καιρό τους κατοίκους σε αυτά τα νησιά τους έχουν κανονικά γραμμένους. Ακόμα και αν τους έλεγαν να φύγουν, θα τους έβαζαν να πληρώσουν με χαράτσι τη μετακόμιση τους.

Έπαθα πλάκα όταν άκουσα το σχέδιο “Αριάδνη”, να μας στέλνουν δηλαδή σώνει και καλά σε συμβολαιογράφο για γάμο, κηδεία και διαζύγιο. Μετά τους ενεργειακούς επιθεωρητές και τους αποκωδικοποιητές τηλεόρασης σε εποχές μεγάλης ένδειας μια συντεχνία παίρνει ένα καλό δωράκι. Αν δεν θέλουν να κάνουν κάτι, ακόμα και αν το προβλέπουν 100 συνθήκες βρίσκουν λόγους να το καθυστερούν μέχρι να παγώσει η Κόλαση, αν όμως υπάρχει βόλεμα πελατών όλα γίνονται με σπάνια ταχύτητα.

Τελικά το πρόβλημα σε αυτή την χώρα δεν είναι οι άγονες γραμμές αλλά τα ακατοίκητα μυαλά στην κυβέρνηση, που είναι πολύ περισσότερα από τα ακατοίκητα νησιά.

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.