Παίζει με τη φωτιά η Τουρκία προκαλώντας συνεχώς με την στάση της γειτονικές και μη χώρες


Προσγείωσαν Αρμένικο αεροπλάνο στο Ερζερούμ για “έλεγχο”!

Πραγματικά απίστευτες οι προκλήσεις των Τούρκων που μένουν αναπάντητες από την διεθνή κοινότητα. Πριν από λίγα λεπτά, προσγείωσαν πάλι με συνοδεία πολεμικών, αεροπλάνο Αρμενικών αερογραμμών που είχε κατεύθυνση την Συρία με την πρόφαση “ελέγχου”.

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Αρμενίας – Ρωσίας είναι στενές ενώ οι μνήμες της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις τουρκικές ορδές, νωπές.

Οι Τούρκοι παίζουν με την φωτιά, και είναι προφανές πως η Άγκυρα -για εσωτερική κατανάλωση και προκειμένου να αποπροσανατολίσει τους τούρκους πολίτες από το Κουρδικό- κάνει επίδειξη ισχύος, χωρίς όμως να είναι σε θέση να μετρήσει με ακρίβεια τις αντιδράσεις εκείνων τους οποίους προκαλεί.

Βέβαια, η Τουρκία είχε ανεβάσει προ πολλού τον πήχη, αυτοπροβαλλόμενη ως η υπερδύναμη – χωροφύλακας της ευρύτερης περιοχής Καυκάσου – Βαλκανίων και Ανατολικής Μεσογείου, ενώ είχε επιχειρήσει μία επιθετική εξωτερική πολιτική προβολής της τουρκικής ισχύος, η οποία και τελικά απέτυχε παταγωδώς. Έτσι, σήμερα είναι αναγκασμένη να προβαίνει σε κινήσεις που ελάχιστα απέχουν από μία “αυτοκτονία”, αφού οι κίνδυνοι που εμπεριέχονται σε αυτές, είναι πολλαπλάσιας ισχύος από την πραγματική δύναμη της γείτονος χώρας, που εάν δεν ήταν κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ, προ πολλών ετών θα είχε διαμελισθεί λόγω των ισχυρών εθνικών διαφορών που ασκούν αφόρητες πιέσεις στο εσωτερικό της.

Βαδίζοντας στον δρόμο της αδιαλλαξίας και της επιβολής μίας ανύπαρκτης ισχύος, είναι δεδομένο πως η Άγκυρα προκαλεί να της συμβούν τα χειρότερα, ενώ η όλη στάση της μοιάζει με αλεπού που χοροπηδάει εκνευρισμένη, αφού πιάστηκε στην παγίδα…

Κωνσταντίνος

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.