Εκδήλωση χρέους … τιμής και μνήμης … για παραδειγματισμό όλων μας!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail:prevejohn@yahoo.gr

Την Κυριακή 14/10/2012 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου η προγραμματισμένη “Εκδήλωση χρέους” προς τιμή των νεκρών του μετώπου, όσων χάθηκαν από την πείνα αλλά και όλων των αγωνιστών Κωμιακιτών κατά την περίοδο της Ιταλογερμανικής κατοχής.
Η ομιλία του τ. βουλευτή φιλολόγου και ερευνητή κ. Νίκου Λεβογιάννη συνεπήρε τους ακροατές από τους οποίους πολλοί (ειδικά οι νεότεροι) άκουσαν και πληροφορηθήκαν για πρώτη φορά τα τραγικά αλλά και συνάμα ηρωικά ανδραγαθήματα των συγχωριανών μας εκείνη την ταραγμένη και δύσκολη περίοδο του Ελληνισμού.
Η μαρτυρία του κ. Γεωργίου Αλιμπέρτη ο οποίος αφηγήθηκε με θαυμαστές λεπτομέρειες την δική του προσωπική περιπέτεια, από την φυγή του μαζί με άλλα παλικάρια για την Μέση Ανατολή έως και τον βαρύ τραυματισμό του έκανε πολλούς να δακρύσουν αλλά και να προβληματιστούν για την σημερινή αδράνεια όλων μας που επιτρέπει σε μια χούφτα πολιτικών ανδρείκελων να ξεπουλούν την χώρα μας και το μέλλον των παιδιών μας στους σύγχρονους Ναζιστές της κ. Μέρκελ, του κ. Σόιμπλερ αλλά και των τοκογλύφων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου.
Συγχαρητήρια στα μέλη της διοίκησης του συλλόγου για αυτή την διαφορετική εκδήλωση τιμής και μνήμης αλλά και στον κ. Νίκο Λεβογιάννη για την εξαιρετική παρουσίαση των γεγονότων αλλά και των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής.
Είθε όλα όσα ακουστήκανε να γίνουν αφορμή να παραδειγματιστούμε εμείς οι νεότεροι και να πράξουμε τα ανάλογα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο στα χείλη όλων μας!

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Μία ἀπάντηση στὸ Εκδήλωση χρέους … τιμής και μνήμης … για παραδειγματισμό όλων μας!

  1. Ὁ/ἡ Ηράκλειτος γράφει:

    Γράφετε : “σύγχρονους Ναζιστές της κ. Μέρκελ, του κ. Σόιμπλερ αλλά και των τοκογλύφων του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου”.
    1) Το “ναζιστές” θεωρώ ότι είναι τελείως αυθαίρετο. Θα θέλατε να το στηρίξετε κάπου, ή το λέτε απλά για προπαγανδιστικούς λόγους, έστω και αν είναι τελείως αστήρικτο.
    2) Ποιους αποκαλείτε “τοκογλύφους”; Νομίζω ότι το επιτόκιο δανεισμού είναι πάρα πολύ χαμηλό σε σχέση με τα απαγορευτικά επιτόκια των αγορών χρήματος – ας αφήσουμε κατά μέρος ότι μια χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, ασχέτως επιτοκίου, μόνο τρελοί θα τη δάνειζαν.

    Μοῦ ἀρέσει

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.