Κόβουν όλες τις φοροαπαλλαγές, τιμωρούν όσους έχουν παιδιά


Σοκ για τα νοικοκυριά αναμένεται να φέρει η κατάργηση των περίπου 80, φοροαπαλλαγών, οι οποίες μάλιστα θα ισχύσουν αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012. Με το μέτρο αυτό η κυβέρνηση έχει σκοπό να καλύψει τη μαύρη τρύπα ύψους 1 δις ευρώ, που εντόπισε η τρόικα στο φετινό προϋπολογισμό. Βασική προϋπόθεση είναι το νομοσχέδιο να ψηφισθεί προτού δοθεί η επόμενη δόση των 31,5 δις ευρώ και οι φοροαπαλλαγές θα ισχύσουν από τα φετινά… εισοδήματα.
Η κατάργηση των αφορολόγητων ορίων στις οικογένειες με παιδιά, η δραστική μείωση των φοροαπαλλαγών που σχετίζονται με την υγεία και η κατάργηση της εκπτώσεως των τόκων από τη χορήγηση στεγαστικού δανείου για την πρώτη κατοικία είναι βάρη που θα προστεθούν στους Έλληνες!

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μια πρόσθετη επιβάρυνση των 200 ευρώ για τις οικογένειες που έχουν ένα παιδί, των 400 ευρώ για τις οικογένειες με 2 παιδιά και το ποσό των 700(!) ευρώ για τις οικογένειες με 3 παιδιά!

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.