Το ευφυές σχέδιο


Και μόνο το γεγονός ότι επιμηκύνθηκε η τουριστική περίοδος- για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια- δια της αφίξεως τόσων ξένων ηγετών, επιβεβαιώνει την ιδιότυπη απομόνωση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα επί ημερών «τουριστικών» κυβερνήσεων. Συνάμα όμως αποκαλύπτει και τις ευθύνες που αναλογούν στον τελευταίο «τουρίστα» πρωθυπουργό. 
Το ωραίο είναι ότι εκείνος συνεχίζει να κάνει τουρισμό, ενώ αυτός που τον διαδέχθηκε, και αφού μεσολάβησαν δύο αλλεπάλληλες τουριστικές κυβερνητικές σεζόν, προσπαθεί να αναδείξει τη χώρα ως τουριστικό προορισμό. Και αντί να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του, του τη λένε κι από πάνω. «Μα, αγωνιστήκαμε τόσα χρόνια για να ξαναγίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης», αναρωτήθηκε τις προάλλες ο φίλος μου ο Ανδρέας, συνονόματος του πολιτικού ηγέτη που εμφύσησε αυτή τη νοοτροπία σε εκατοντάδες χιλιάδες ελλήνων που είχαν την απαίτηση να γίνουν οι ευρωπαίοι γκαρσόνια της Ελλάδας. Έχω την εντύπωση ότι, αν τότε είχαμε γίνει γκαρσόνια, ίσως να είχαμε αποφύγει σήμερα να γίνουμε μετανάστες. Αφήστε που όσοι μένουμε Ελλάδα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να μείνουμε και να… μεταναστεύσει η Ελλάδα.
Κάποιοι γκρινιάζουν για την έντονη κινητικότητα που παρατηρείται σε διπλωματικό επίπεδο, αλλά οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι είναι ευφυές από κάθε άποψη το σχέδιο του Σαμαρά να χρησιμοποιεί τους ξένους ηγέτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας, για να προβληθούν ελκυστικές τοποθεσίες όπως ο διεθνής αερολιμένας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η Πλατεία Συντάγματος. Όσο για τα επεισόδια, τα οποία θα μπορούσαν κάποιοι να επικαλεστούν προκειμένου να τεκμηριώσουν την άποψη ότι έτσι δυσφημείται η χώρα, προφανώς δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι, οι τουρίστες πέραν της ιστορίας και των μνημείων επιζητούν σ’ ένα τουριστικό πακέτο και την περιπέτεια. Γι αυτό σας λέω, καλά κάνει ο πρωθυπουργός και διαφημίζει την Ελλάδα μέσω των εικόνων που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ. Σε τελευταία ανάλυση αυτός δεν είναι «τουρίστας». Φέρνει τουρίστες…

kafeneio-gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.