Τρόικα: Πουλήστε τα δίκτυα της ΔΕΗ!!!


Την πώληση σε ιδιώτες των δικτύων ηλεκτρισμού της ΔΕΗ, δηλαδή του 51% των μετοχών της θυγατρικής της ΔΕΗ, που τα ελέγχει, απαιτεί η τρόικα. Ο ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), εκτός από το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, εκδίδει και τους μηνιαίους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και την αύξηση του πρώην τέλους ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) ανά εξάμηνο.
Απαίτηση των εκπροσώπων της τρόικας, είναι , εντός του μήνα, να μεταφερθεί το πλειοψηφικό πακέτο του ΑΔΜΗΕ, στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου στη συνέχεια να πωληθεί σε ιδιώτες. Ο ΑΔΜΗΕ, είξαι κερδοφόρος και ανήκει σήμερα κατά 100% στη ΔΕΗ, αλλά λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας. Για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, η τρόικα, ζητά την έκδοσή τους σε μηνιαία βάση, ή τουλάχιστον να πληρώνουν οι καταναλωτές την προκαταβολή κάθε μήνα και να εξοφλούν το λογαριασμό κάθε δίμηνο. Επίσης, η πώληση μονάδων της ΔΕΗ, με βάση το σχέδιο ιδιωτικοποίησης που καλείται να παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο, παραμένει στις απαιτήσεις των δανειστών. Η κυβέρνηση, καλείται τέλος να παρουσιάσει, μέσα στον επόμενο μήνα, συγκριτική μελέτη, με τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ, σε σχέση με αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Δημοκρατία

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.