Η Διαπόμπευση των πολιτικών-μαριονετών, των πολιτών και των ΜΜΕ


Του Σ. Συρμόγλου

‘Οσα διαδραματίζονται τα τελευταία τρία χρόνια στο πολιτικό,κοινωνικό και οικονομικό προσκήνιο και ανέτρεψαν τη ζωή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ‘Ελλήνων, δεν επιδέχονται σοβαρής πολιτικής ανάλυσης. ‘Οσοι επιχειρούν να προσμετρήσουν τη σοβαρότητα των ενεργειών των πολιτικών-μαριονετών, τις αντιδράσεις των πολιτών σε συνδυασμό μάλιστα με την ποιότητα της δημοσιογραφικής πληροφόρησης, διαπιστώνουν απλώς τη….διαπόμπευση της σοβαρότητας και ενίοτε την …πρόσκρουσή τους στη γελοιότητα!

Η απουσία “πολιτικής στρατηγικής” είναι τόσο εύγλωττη, που καθημερινά αποκαλύπτει το εύρος της επιπολαιότητας των κρατούντων. Τελικά πρόκειται περί αξιοσημείωτης σταθερότητας ή αποβλακωτικής στασιμότητας; Η απάντηση στο ερώτημα είναι ότι πρόκειται περί…. ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ!Ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού… Ανασφάλεια και σύγχυση των διαφόρων κοινωνικών ομάδων. ‘Εμμονή των κέντρων πληροφόρησης σε παγιωμένα συμφέροντα και στη διακόρευση της αλήθειας, για τη διασφάλιση των “τακτοποιημένων λογαριασμών”.Το πρόβλημα στην ‘Ελλάδα δεν εντοπίζεται στο πιο κόμμα,στο ποια πολιτική θα διαδεχθεί την πολιτική της φυγής…Δεν αναμένεται τίποτα ή σχεδόν τίποτα από τις αλληλοδιαδοχές. Είναι θέμα πολιτικής μεταλλαγής, θέμα πολιτικών συνειδήσεων, θέμα επάρκειας και “καθαρότητας” του πολιτικού δυναμικού. Γιατί έτσι όπως πάνε τα πράγματα στην ‘Ελλάδα, με καπνούς χωρίς μάχες, οι μπόρες που έχουν ενσκύψει θα διαλύσουν σύντομα τους καπνούς.

Οι ‘Ελληνες έχασαν το τρένο. Συνωστισμένοι στις αποβάθρες των σταθμών, ο καθένας για το δικό του ταξίδι, χωρίς να έχει πλέον το κουράγιο να ρωτήσει αν καταργήθηκε η γραμμή. Το θεωρεί συνηθισμένη καθυστέρηση. ‘Εθίστηκε ο ‘Ελληνας στην έλλειψη σοβαρότητας των πολιτικών. Με τη ραγιάδικη νοοτροπία του εν πολλοίς ανέχεται την πολιτική ασάφεια και αποδέχεται τα τετελεσμένα γεγονότα, αρκεί να μη χάσει τα εναπομείναντα ολίγα κεκτημένα…’Ετσι, δεν αντιδρά. Κι όταν αντιδρά, η αντίδρασή του θυμίζει την…δράση του ψύλλου επί κέρατος βοός!

Κι όταν βρίσκεται μπροστά σε διλημματικούς εκβιασμούς ή στην άμεση λήψη κάποια απόφασης, λειτουργεί εν πλήρει συγχύσει, με τη “λογική του πούπουλου και του φτερού”, που ο άνεμος το σέρνει πρός την όποια κατεύθυνση…

Στο θεατρικό έργο “Μονομαχία Μαρά-Σάντ”, του Πήτερ Βάις, η σκηνή είναι σ’ ένα άσυλο τρελών. Μονομαχούν στη σκηνή ο Μαρά και ο Σάντ. Ο πρώτος διακηρύσσει σε χίλιους τόνους ότι η επανάσταση είναι η μόνη αντίσταση. Ο Ντε Σάντ υποστηρίζει επίμονα την απόλυτη ηδονή ως υπέρτατη αξία στη ζωή. Οι τρελοί της σκηνής άλλοτε πηγαίνουν με τον έναν κι άλλοτε με τον άλλον. Η ένταση των πρωταγωνιστών προκαλεί πλήρη σύγχυση, αλλά τους οδηγεί και σε μια ηλίθια προσήλωση. Ο διευθυντής του ψυχιατρείου με τους επίσημους που παρακολουθούν τα δρώμενα, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το μέσο της ψυχοθεραπείας…. ‘Ωσπου το λόγο έχουν τελικά οι τρελοί και οι ηλίθιοι της σκηνής για να αποφασίσουν τελεσίδικα. Ο Μαρά προτείνει ανταρσία…. Κι όλοι φωνάζουν: Ανταρσία. O Ντε Σάντ προτείνει συνουσία… Κι όλοι φωνάζουν: Συνουσία!..

‘Εχουμε εθιστεί να είμαστε “κεκράκτες” της κάθε πολιτικής βλακείας, άκριτοι θεατές των κακοστημένων παραστάσεων των πολιτικών-μαριονετών, ακόμα και κάθε πολιτικής αποτυχίας, που έμαθε να μετράει την ποσότητα των λόγων κι όχι την ποιότητα των πράξεων!…

freepen.gr

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.