Κοντά στην ανεξαρτησία οι Σκωτσέζοι


Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, υπέγραψε σήμερα στο Εδιμβούργο μια συμφωνία που προβλέπει τη διοργάνωση το 2014 ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

“Η συμφωνία υπεγράφη” από τον Ντέιβιντ Κάμερον και τον εθνικιστή πρωθυπουργό της Σκωτίας, Άλεξ Σάλμοντ στην έδρα της σκωτσέζικης κυβέρνησης, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η Σκωτία, η οποία ενώθηκε με την Αγγλία το 1707, έχει από το 1997 ένα καθεστώς αυξημένης αυτονομίας στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Λονδίνο αποδέχθηκε τον Ιανουάριο επί της αρχής τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, υπό τις πιέσεις του Άλεξ Σάλμοντ, ο οποίος βγήκε ενισχυμένος από τις εκλογές για το περιφερειακό κοινοβούλιο το Μάιο του 2011.

Το σκωτσέζικο κοινοβούλιο αποφασίζει για θέματα παιδείας, υγείας, περιβάλλοντος και δικαιοσύνης. Ωστόσο θέματα σχετικά με την εξωτερική πολιτική, την ενέργεια, τη φορολογία και την άμυνα παραμένουν στην αρμοδιότητα του Λονδίνου.

newsbomb.gr 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.