Έκκληση προς τον κ. Δήμαρχο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης


Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Διαμένω μόνιμα στην οδό Αριστοτέλους, στην περιοχή Κόρμπι της Βάρης, εδώ και 16 χρόνια, από τον Νοέμβριο του 1996.

Η οδός Αριστοτέλους είναι ένας μικρός δρόμος, μήκους περίπου 100 μέτρων και το σπίτι μου βρίσκεται στη μέση, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από την κάθετη σ’ αυτόν οδό Υμηττού.

Όταν έκτισα την μόνιμη κατοικία μου εκεί, η περιοχή ήταν σχεδόν ακατοίκητη και η οδός Αριστοτέλους ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ο μοναδικός σχεδόν χωματόδρομος σε όλο το Κόρμπι. Απευθύνθηκα τότε γραπτά στον Δήμο Βάρης και με διαβεβαίωσαν, επίσης γραπτά, ότι η ασφαλτόστρωση της οδού είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο του 1997.

Όπως θα υποψιάζεστε ήδη, δεν έγινε καμιά ασφαλτόστρωση. Αντ’ αυτού, τις παραμονές των δημοτικών εκλογών του 1998, εμφανίστηκε ένα συνεργείο και έριξε ένα ασφαλτοτάπητα ελεεινής ποιότητας μέχρι τη μέση του οικοπέδου μου που είναι περίπου στη μέση του συνολικού μήκους του δρόμου. Από τότε δεν έχει ξαναγίνει τίποτα με πρόφαση πάντα την αναμενόμενη «Πράξη Εφαρμογής» του σχεδίου πόλεως. Αυτή η αναμονή βέβαια δεν εμπόδισε την πλήρη και σωστή ασφαλτόστρωση της διπλανής οδού Τήνου μόλις έκτισε σπίτι και εγκαταστάθηκε μόνιμα εκεί δημοτικός σύμβουλος της Βάρης.

Πριν από 2 περίπου χρόνια, ζήτησα ξανά από το Δήμο Βάρης την ασφαλτόστρωση του δρόμου με έγγραφο που υπογράφηκε και από τους υπόλοιπους κατοίκους και κατατέθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου 13015/8.10.2010. Περιττό να σας πω, ότι δεν πήρα ποτέ απάντηση σ’ αυτό το έγγραφο.

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει γίνει αφόρητη από τεράστιες λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί και είναι μόνιμα γεμάτες με στάσιμα νερά. Πέρα από το ότι αποτελούν εστία μόλυνσης από κουνούπια και άλλα έντομα, είναι και πολύ επικίνδυνες για διερχόμενα αυτοκίνητα και δίτροχα λόγω του βάθους τους που σε πολλά σημεία είναι γύρω στα 15 εκατοστά. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω σας δίνουν μια εικόνα αυτού που υπάρχει έξω από την πόρτα μου και που δεν είναι κολακευτική για μια περιοχή, στην οποία οι κάτοικοι έχουμε επενδύσει όλη μας την περιουσία για να ζήσουμε αξιοπρεπώς.

Επειδή ακούμε για την «Πράξη Εφαρμογής» εδώ και δεκαετίες, αλλά ίσως να ακούμε και για αρκετά χρόνια στο μέλλον, σας παρακαλώ να φροντίσετε για την σωστή ασφαλτόστρωση ολόκληρης της οδού Αριστοτέλους, το μήκος της οποίας δεν ξεπερνά τα 100 μέτρα, έστω και αν αυτό δεν προβλέπεται λόγω της μη κύρωσης της πράξης εφαρμογής. Δεν είναι θέμα άνεσης και πολυτέλειας, αλλά θέμα δημόσιας υγείας λόγω των στάσιμων υδάτων και θέμα οδικής ασφάλειας λόγω του βάθους των νεροφαγωμάτων. Και αυτό θα πρέπει να γίνει πριν αρχίσει ο χειμώνας και η κατάσταση γίνει ακόμη χειρότερη όταν αρχίσουν οι βροχές.

Θέλω να πιστεύω ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν θα ενεργήσει με την αδιαφορία που αντιμετώπισαν το θέμα ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι Δήμαρχοι Βάρης και ότι το μηδαμινό ποσό που απαιτείται για την ασφαλτόστρωση του μοναδικού χωματόδρομου στο Κόρμπι δεν θα αποτελέσει εμπόδιο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον και είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση στο Peroulakis@hol.gr

Με τιμή

Γιώργος Περουλάκης

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.