Μαυραγορίτες!


Στα δικά μας θα μείνω, δε θα ταξιδέψω στη μακρινή Ρωσία του 1913, παρατηρώντας το εξοργιστικό που συμβαίνει τώρα σε όλους εμάς  Εμάς, με τους μεγαλομπακάληδες που καταδυναστεύουν τις ζωές τις δικές μας ολονών και των παραγωγών της επαρχίας και των καταναλωτών των αστικών κέντρων κι όλων. Οι μεγαλομπακάληδες που δρώντας υπό καθεστώς “demi-monde” κρατικής προστασίας, κάνουν κυριολεκτικά ό,τι γουστάρουν, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Είναι γεγονός πώς ό,τι υποχρεωτικά θα κατέληγε στα σκουπίδια από όπου θα μπορούσε ένας εξαθλιωμένος –με δική του ευθύνη- να το πάρει δωρεάν, τώρα θα πρέπει να το πληρώσει [!] –απλώς – φθηνότερα και να το βρει στα ράφια του μεγαλομπακάλη κι όχι απέξω, στα σκουπίδια.

Μα, θα πει κάποιος, δεν τα ανακυκλώνουνε, κάπως αυτά τα προϊόντα? Άλλα, ίσως ναι, άλλα ίσως όχι, δεν ξέρω λεπτομέρειες. Αν τα ληγμένα πάνε στα σκουπίδια ή αν είναι δραστήριος ο παπάς της ενορίας και πηγαίνουνε στην ενίσχυση των συσσιτίων ή γίνονται ζωοτροφές, δεν το ξέρω ούτε αυτό. Αλλά όσο μεγαλώνει το μεταφορικό κόστος -και τα περισσότερα να μην ξεχνάμε ότι είναι εισαγόμενα-, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να ζημιωθούν οι μεγαλομπακάληδες από τη φύρα. Μέγα αμάρτημα, και το έχομε εμπεδώσει πιά: ό,τι είναι νόμιμο, είναι ηθικό!

Είναι, εξαιρετικά εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει υπό την καθοδήγηση των μαυραγοριτών, ντόπιων και ξένων, δηλαδή, να μετατρέπεται σε πλούτο για τους μεγαλομπακάληδες το τελευταίο καπίκι από την τσέπη του συνταξιούχου, του απολυμένου υπάλληλου, του γείτονα, της γιαγιάς σου που φυτοζωεί με τη περικομμένη σύνταξη του μακαρίτη…

Πρέπει να γίνει καθολική απαίτηση ο κοστολόγικός έλεγχος όλων αυτών που απομυζόντας την κοινωνία ολόκληρη, λυμαίνονται τα δίκτυα διανομής

Μαυραγορίτες!

Θα θυμάστε και τις φαιδρότητες που εκστόμισε ο φαιδρότερος υπουργός της Τρόικας Εσωτερικόυ!

Ή τις άλλες, τις λίγο παλαιότερες φαιδρότητες της Παπαδημοκρατίαςστον πολιτικό χειρισμό της αγοράς των καυσίμων.

my-pillow-book

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.