Έξις δευτέρα φύσις…


Αφ’ ότου η “Χρυσή Αυγή” ήρθε στο πολιτικό προσκήνιο, ήταν φανερή η προσπάθεια του αρχηγού της να αποστασιοποιηθεί από το ναζιστικό παρελθόν  και να παρουσιαστεί ως εκφραστής του “εθνικού” χώρου. Έτσι “κόπηκαν” οι εκθειαστικές αναφορές στον Χίτλερ και άλλους γνωστούς ναζί, υιοθετήθηκε ο αυτοπροσδιορισμός “εθνικιστές” και δόθηκαν οδηγίες να αποφεύγεται ο δημόσιος ναζιστικός χαιρετισμός.

Τελικά όμως φαίνεται ότι “έξις δευτέρα φύσις”, κι έτσι ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής δεν άντεξε άλλο χωρίς ναζιστικούς χαιρετισμούς. Και χθες στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματός του, το χέρι τινάχτηκε πάλι στη γνώριμη γωνία 45 μοιρών…

Το περιστατικό συνέβη λίγες μέρες πριν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, όπου τιμάται το “Όχι” της Ελλάδας στον Άξονα και ο επικός αγώνας των πραγματικών Ελλήνων πατριωτών ενάντια στους Ιταλούς και τους Γερμανούς. Ένας αγώνας που τον διαδέχθηκε μια σκληρότατη κατοχή, κατά την οποία η Ελλάδα βίωσε τη θηριωδία του ναζισμού στο πετσί της. Με πείνα, με λεηλασία των πόρων της χώρας, με βασανιστήρια, με εκτελέσεις, με ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων. Φαίνεται ότι οι λέξεις Καλάβρυτα, Κομμένο, Δίστομο, Κάνδανος δε λένε κάτι στον κ. Μιχαλολιάκο.

Βέβαια ας μην είμαστε πολύ αυστηροί: ίσως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν ήθελε να προσβάλει την εθνική επέτειο. Όταν μια χειρονομία έχει γίνει αντανακλαστικό, είναι δύσκολο να κοπεί, όπως μας θυμίζει και η γνωστή σκηνή του χιτλερικού “τρελού επιστήμονα” από την ταινία “SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα”:

Ευτυχώς υπάρχουν και αυτά τα “αντανακλαστικά” για να διαλύουν τα προπετάσματα καπνού και να δείχνουν σε όσους ακόμα αμφιταλαντεύονται, ότι άλλο πατριώτης και άλλο ναζιστής.

Εν Κρυπτώ 

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.