Το Σύνταγμα επιτρέπει στον Σαμαρά να διαγράφει όποιον θέλει


Πριν τις εκλογές ο κ. Σαμαράς είχε διαγράψει περίπου το ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, δημιουργώντας ουσιαστικά τους ΑΝΕΛ. Τις προάλλες διέγραψε τον κ. Νικολόπουλο που είχε παραιτηθεί μόνος του από υφυπουργός εργασίας για λόγους συνείδησης. Χθες το βράδυ διέγραψε προληπτικά τον βουλευτή κ. Σταυρογιάννη ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί για λόγους συνείδησης να ψηφίσει αυτά τα σκληρά για το λαό μέτρα. Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν ο κ. Σαμαράς δημιουργούσε την ΠΟΛΑΝ δήλωνε ο ίδιος επαναστάτης συνείδησης!!!!

Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι ο κάθε περαστικός κ. Σαμαράς. Είναι το ολοκληρωτικό πολίτευμα που έχουμε. Ένα πολίτευμα που επιτρέπει στον κάθε κομματικό αρχηγό (που στο κάτω κάτω δεν πήρε ούτε σταυρό ο ίδιος, όπως έπαιρναν παλιά οι αρχηγοί και βρίσκονταν ακόμα και οι ίδιοι εκτός Βουλής) να διαγράφει από την ΚΟ του κόμματος και ουσιαστικά να καρατομεί πολιτικά εκλεγμένους από το λαό βουλευτές, επειδή οι τελευταίοι δηλώνουν ότι θέλουν να μείνουν πιστοί σε αυτά που υποσχέθηκαν στους πολίτες που τους ψήφισαν.

Το ισχύον ολοκληρωτικό Σύνταγμα, μπορεί στο άρθρο 60 να λέει ότι «Oι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση», αλλά δεν εξηγεί τίνος τη συνείδηση εννοεί. Του βουλευτή ή εκείνης του αρχηγού;;; Και για να σοβαρευτούμε, μπορεί να λέει ότι ο βουλευτής είναι ελεύθερος να ψηφίζει κατά συνείδηση, όμως δεν τον προστατεύει πουθενά από την τιμωρία του αρχηγού, ούτε επιβάλει κάποια τιμωρία στον κομματικό αρχηγό που παραχαράσσει τη λαϊκή εντολή πιέζοντας ή τιμωρώντας πολιτικά τον βουλευτή.

Αυτό το ολοκληρωτικό πολίτευμα, με όλα αυτά που επιτρέπει ή δεν απαγορεύει, μας έφτασε στο σημερινό μας χάλι και θα πρέπει  το ταχύτερο να εκδημοκρατιστεί, με μια ριζική συνταγματική αλλαγή, διαφορετικά θα εξαφανιστούμε από την ιστορία.

πηγή

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.