Και δεύτερη μήνυση για την λίστα “Λαγκάρντ” (βίντεο)


Μετά την Χρυσή Αυγή,  μηνυτήρια αναφορά για την λίστα “Λαγκάρντ” κατέθεσαν και τρεις πολίτες: η Αλίκη Κυριακάκη, ο Οδυσσέας Τηλιγάδας και η Ελένη Διαμαντοπούλου. Αυτή την φορά οι μηνυτές δεν στρέφονται μόνο κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και κατά των επικεφαλών του ΣΔΟΕ (πρώην και νυν), Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιο Στασινόπουλο.

Η Αλίκη Κυριακάκη είναι η συνταξιούχος εφοριακός η οποία είχε καταγγείλει επτά συναδέλφους της ότι είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση. Οι επτά καταδικάστηκαν σε 10 χρόνια φυλάκισης με αναστολή, για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία τους και ζημία περίπου 28 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου …… και παρέμειναν στις θέσεις τους στο δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα ”Λαγκάρντ” είναι μέρος της  λίστας Φαλτσιάνι η οποία εμπεριέχει πάνω από 20 χιλιάδες ονόματα Γάλλων, Γερμανών, Ιταλών και Ελλήνων καταθετών της Τράπεζας HSBC στην Ελβετία, που έχουν κλαπεί το 2008 από υπάλληλο της τράπεζας και έχουν παραδοθεί / πουληθεί σε κυβερνήσεις / μυστικές υπηρεσίες. Η ελληνική κυβέρνηση λέγεται ότι την προμηθεύτηκε από την τότε υπουργό οικονομικών της Γαλλίας, κ. Christine Lagarde.

 

justiceforgreece

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.