Θεία Φώτιση γυρεύει ο κυρ Φώτης…


του Στρατή Μαζίδη

Και τώρα; Μπόρα! Αυτή λογικά πρέπει να είναι η σκέψη που κυριαρχεί στα μυαλά των ιθυνόντων της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, γνωστής και ως Αριστεράς της Ευθύνης.

Ο Φώτης Κουβέλης με τη ΔΗΜ.ΑΡ. βρίσκονται σε αδιέξοδο ή μάλλον  σε μια διχάλα. Να ψηφίσουν τα μέτρα και να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στον πολιτικό αγύριστο ή να ρισκάρουν και να ψηφίσουν ενώ τα κουκιά βγαίνουν και χωρίς αυτούς εξασφαλίζοντας όμως -κατ’αυτούς- τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης και επομένως τα δικά τους βουλευτικά έδρανα;

Από την άλλη, πώς να συγκεράσει κανείς τα αριστερά ιδεώδη με αυτά τα εργασιακά μέτρα που ας μη γελιόμαστε δε θα είναι τα τελευταία, τα οποία καταλύουν κατακτήσεις δεκαετιών; Πώς θα ταυτιστεί ο κόκκινος Φώτης με ορισμένα μέτρα κομμένα και ραμμένα (ας μην πούμε και παραγγελθέντα) από τις τράπεζες οι οποίες συγχωνεύονται και θα πρέπει να βρουν τρόπο να μειώσουν το κόστος της απόλυσης αρκετών χιλιάδων στελεχών τους με σημαντική προϋπηρεσία;

Όχι ότι τον ενδιαφέρει φυσικά το μέλλον αυτών των ανθρώπων. Απλά το ζήτημα είναι πως θα καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά. Άλλωστε τον θυμάμαι με τα ίδια μου τα αυτιά παραμονές της 6ης Μαΐου να μας μιλά όμορφα και λογικά σε ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής, για την άλλη πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ., την ανάπτυξη και όλα τα ωραία συνθήματα που ακούγονται προεκλογικά.

Ο κος Κουβέλης γνωρίζει πολύ καλά ότι το κόμμα του ομοιάζει με τσιχλόφουσκα. Από το τίποτε είχε φτάσει στο 12,5%, έπεσε, τελικά έπιασε ένα 6% και τώρα ένας Θεός ξέρει που θα καταλήξει.

Πλέον όμως τα περιθώρια στενεύουν. Δεν είναι μόνο τα εργασιακά. Κατάργηση αφορολογήτου στα τέκνα, κατάργηση πιθανώς και του κανονικού αφορολογήτου, ο νέος υπερ-φόρος στα ακίνητα, η εισφορά αλληλεγγύης που θα πληρώνουν πλέον και όσοι έχουν την ανάγκη της έως το 2018, η επιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες κι ένα σωρό μέτρα που πολύ απλά θα καρφώσουν μια και καλή το μαχαίρι στην ήδη πεσμένη κατά γης κοινωνία.

Ποιος θέλει να βάψει τα χέρια του με αίμα; Ο Φώτης Κουβέλης δε θέλει, όχι για να μη σκοτώσει αλλά για να μην κατηγορηθεί και καταδικαστεί ως δολοφόνος. Αν ήξερε ότι θα τη γλυτώσει, το πιθανότερο είναι πως θα τα ψήφιζε. Διαφορετικά, γιατί μπήκε στην κυβέρνηση;

Τέλος πάντων, αυτά συμβαίνουν όταν θέλει κανείς από το τίποτε να εξελιχθεί σε μεγάλο παράγοντα και κυβερνήτη μιλώντας για Αριστερά της Ευθύνης. Ανέλαβε λοιπόν ο κυρ Φώτης την ευθύνη προσδοκώντας μια κάποια ελαστικότητα των ευρωπαίων και τώρα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Όπως βρέθηκε κι ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Έτσι είναι όταν ποντάρεις στα “κόκκαλα”, υπάρχουν οι εξάρες, υπάρχουν και τα ντόρτια!

Αν θέλει να μάθει τι θα συμβεί παρακάτω, δεν έχει παρά να του κάνει ένα τηλεφώνημα…

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.