Το δάκρυ της Λιάνας


Του Θανάση Νικολαΐδη 

ΑΠ’ τον τραμπούκο του σώματος, στον τραμπούκο της ψυχής της η κα Κανέλη. Μια συνέχεια χωρίς (προ)συνεννόηση των «δραστών», αλλά με αποτέλεσμα αυξητικό της ψυχικής της καταπόνησης. Δεν ήταν η κόντρα (έτσι νομίσαμε) της κας Τσαπανίδου που την συνέτριψε. Ήταν ο…ευφυής βλαξ του ΣΚΑΙ, πλακατζής με ξένο «αίμα». Γιατί, αν ήταν μόνο βλαξ, θα αυτοσαρκάζονταν, κάνοντας πλάκα με τη μάνα και τον πατέρα του. Χιούμορ για ό,τι αυτοί ψηφίζουν και σάτιρα για την επιμονή τους να τον φέρουν στον…κόσμο.

ΔΕΝ είμαστε «πιστοί» της Λιάνας-είμαστε με το δίκαιο. Όπως το νιώθουμε κι εδώ της ανήκει. Το «διαβάσαμε» στα δάκρυά της (δημόσια), αγανακτισμένοι για τους παραπάνω και το κατόρθωμά τους, με την αηδία μας για την εκπομπή και το περίεργο χιούμορ τους-κακέκτυπο εκείνου της «Αρβύλας». Και, βέβαια, δεν είναι…κορόιδα για να ασχοληθούν με άλλα που (τους) ζεματίζουν. Για τους φρουρούς π.χ. του κ. Ευαγγελάτου (υπάρχουν, τελικά, κ. Μιχαλολιάκο;) και να σατιρίσουν τα…κορόιδα που πληρώνουμε για να κάνει τη δουλειά του. Να μας ενημερώσουν αν ο ΣΚΑΙ πλήρωσε δεκάρα για τη χρυσοφόρο συχνότητά του.

ΚΑΙ, βέβαια, μη το ξεχάσουμε. Έβγαλε ανακοίνωση και το…Κόμμα. Άχροη, άοσμη και άγευστη, όπως αρμόζει σε ένα ΚΚΕ που δεν αγκαλιάζει εύκολα και χωρίς…εξετάσεις «αλλόθρησκους» που δηλώνουν κομουνιστές. Ένιωσαν πως έκαναν το καθήκον τους, αλλά δεν νιώθουν τη Λιάνα δικιά τους. Όπως τόσα «ξένα σώματα» στην ιστορία των «λαθών» τους.

ΚΑΙ πάμε στη «συγγνώμη», που σβήνει λάθη συγχωρητέα και ξαλαφρώνει από ενοχές. Βγήκε (το βράδυ) στο «γυαλί» ο μουσάτος υπεύθυνος, δεν μίλησε για δράστες και αυτουργούς του ανομήματος, δεν ζήτησε «συγγνώμη» (το’ κανε η Τσαπανίδου και την τιμά) και καμώθηκε πως δεν το’ ξερε πώς θα αντιδράσει το «θύμα».

ΓΙ αυτό θέλουμε την τιμωρία του κι ας μη μας πέφτει λόγος (η Λιάνα δεν το ζήτησε και την τιμά). Να υποστούν τα επίχειρα, πνίγοντας τον τσαμπουκά τους σε μια επαγγελματική τους ποινή. Να πάνε σπίτι τους  οι…μάγκες και να «παίξουν» με τη μάνα τους για μερικούς μήνες. Να αστειευτούν με το αδερφάκι τους πριν πάνε για ύπνο, κι εδώ ισχύει το «αστειεύθητι μόνον ίσοις σου».

ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑΜΕ ευφήμως τον ΣΚΑΙ π.χ. για την περιβαλλοντολογική του ατζέντα και τις εξορμήσεις του για δημόσια καθαριότητα και πολιτισμό. Ψέξαμε την κα Κανέλη για πολλά. Ωστόσο, τα λόγια της “online TV” συνιστούν σπάνιο κείμενο που πρέπει να διαβαστεί και να μελετηθεί.

Καταχωρίσθηκε στὴν κατηγορία Άρθρα. Φυλάξτε τὸν μόνιμο σύνδεσμο στὰ ἀγαπημένα σας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

Αὐτὸς ὁ ἱστότοπος χρησιμοποιεῖ τὸ Akismet γιὰ νὰ μειώσει τὰ ἀνεπιθύμητα μηνύματα. Μάθετε τί συμβαίνει μὲ τὰ δεδομένα τῶν σχολίων σας.